Ana Sayfa
İstanbul Milli Eğitim'de İki Alucra'lı
01 Kasım 2011 Salı 21:27
İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Alucra'lı Arif Dede ve İlhami Oral'a Kelkit Vadisi gazetesinden ziyaret.

Kelkit Vadisi Gazetesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Arif Dede ve İlhami Oral'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Her eğitimci için İstanbul Milli Eğitim Müdür yardımcılığı onurlu bir görevdir. Bu görevin sorumluluğunu omuzlarında hissederek eğitim adına görev yapan hemşerimiz Arif Dede ve İlhami Oral onurlu olduğu kadar zorlu bir görevin başında aynı zamanda, bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek Türk Milli Eğitimine, İstanbul'a ve bölgemize hizmet etmeninde ayrıca kıvancını taşımaktadırlar.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Arif Dede ziyaret sırasında şu açıklamlarda bulundu. 

İstanbul'da Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının okul binası ihtiyaçlarını, derslik ihtiyaçlarını, ek derslik ihtiyaçlarını, eğitim merkezi ve derslik dışı ek bina ihtiyaçlarını (spor salonu, yüzme havuzu, spor tesisleri, çok amaçlı salon, Öğretmen Evi, laboratuar, atölye, kütüphane, pansiyon, yemekhane vb.). Bakanlığa ait veya tahsisli bina, tesis, araç ve gereçleri ile diğer imkânlardan, bütün eğitim kurumlarının bir program dâhilinde faydalanmasının sağlanması, Şehir imar planlarında okul yeri olarak ayrılmış arsaların tespit belgelerinin toplanması ve yatırıma hazır hale getirilmesi, imar planında olmayıp, okul yapımı için elverişli olan yerlerin okul yapımı amaçlı imar planlarına alınması için belediyelere teklif edilmesi ve Hizmetin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması, müdürlüğümüzün görevleri arasında yer almaktadır.

YATIRIMLAR KONUSUNDA HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİ VAR

Eğitimle ilgili olarak tabiki sadece devletin yaptıklarıyla Türkiye'deki eğitim probleminin çözülmesi mümkün değil. Sivil toplum kuruluşlarının hayırseverler, bağışçılar, işadamlarımız, eğitime gönül vermiş herkes bu konuda katkı sunuyorlar.

Bunun içinde medyada çok önemli bir yer tutuyor. Tanıtım ve bilgilendirme açısından medyanında desteği oluyor. Yatırımlar konusunda hayırseverlerin katkısını unutmamak lazım. Çünkü İstanbul'da inşa edilen üç okuldan birisi hayırseverlerin katkısıyla oluyor. Konusunda uzman kurumlar ile İstanbul'da ortaklaşa projeler gerçekleştiriyoruz

 

Bu çalışmaları yaparken önümüzde tabiî ki eğitim ülkemizin kalkınmasındaki gerçekten en önemli etken eğitim, bunu herkes biliyor, söylüyor.. Bunun başarıya ulaşması içinde sivil toplum kuruluşlarını dediğimiz kuruluşları İstanbul 'da görev yapan eğitimcileri bir çatı altında toplayan bir dernek kuruldu. İstanbul'da üç bin üzerinde Giresunlu eğitimci var.Bizler kurucu olarak bu çatıda görev aldık.Bilgilerimizi onlarla paylaşıyoruz.

Birde benin yönetimde olduğum Alucra Eğitim derneği var. Bu Eğitim derneğinde İstanbul'da görev yapan 139 tane Alucralı öğretmen var. Sadece onlara ulaşmaya çalışıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününde hem tanışsınlar hem kaynaşsınlar bir araya gelsinler diye bir etkinlik düzenliyeceğiz. İstanbul'da görev yaparken ben Arnavutköy'e ilçe milli eğitim müdürlüğüne gitmeden önce burada şube müdürü olarak görev yapıyordum.

Daha evvel 24 Kasım Öğretmenler Gününü ben organize ediyorum, onları bir araya getirmek çok önem arz ediyor. İstanbul'a geldiğimizden beri çok çeşitli görevlerde çalıştık. Hemşerilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Başımız dik, alnımız açık biri şekilde görevimizi yapmaya çalıştık.

BÖLGE TURİZMİ VE EĞİTİMİ

Bizim Alucra Fevzi Çakmak köyünde bir gölet ve burada bulunan tepesi Delik denilen bir mağaramız var. Köyümüzün derneği var, yönetim kurulunda çalışmadım ama burs komisyondayım ben bunu hep söylüyorum buranın turizme açılması sosyal kültürel etkinliklerde faaliyette bulunması çok önemli. Gazetenizde okudum oraya gitmişsiniz, çok memnun olduk, sizlere teşekkür ediyorum, Şebinmedya olarak güzel faaliyetleriniz var.

Hafta sonu burası gölet ile beraber mesire yeri olarak kullanılıyor. Ayrıca mağara ve çevresi ile ilgili Bakanlığın yapmış olduğu bir proje var deniliyor.Bu projenin sonucunu bekliyoruz.

Hatta milli eğitim bakanlığının bir genelgesi var, köy okulları ile ilgili, Sağ olsunlar Kaymakam ve ilçe emniyet müdürlüğün yardımları ve destekleri ile Caminin hemen yukarısında orayı çok güzel onardık, bayramlaşmayı da orada yaptık. Kültür merkezi gibi bir mekânımız oldu. Yazında orayı internette bağlayalım, köye gelen çocuklar sıkılıyorlar geliyorlar internet yok bir şey yok iyi olur.

Şimdi bu Alucra Meslek Yüksek Okulunun temeli atılmadan önce bizde zaman zaman toplantılarına katıldık. O zamanda söylediklerim tutanaklarda kayıtlı. Ben şunu söylemiştim okul açmak çok önemli ama açtıktan sonra, tercih edilebilmesi için kaliteli eğitim vermek önemli, kaliteli eğitim verilmez ise veya akademik kadro güçlü olmaz ise tercih sebebi olmaz. Ayrıca öğretmenin, öğrencilerin orada sosyal aktivitelere katılması önemli, esnafın öğrencilere yaklaşımlara çok önemli, esnafın yaklaşımındaki hizmet sunumunda %90 fiyat faktörü vardır, diğer geriye kalan faktörler temizlik, kaliteli hizmet, hijyen, güvenirlik, samimi davranış bunlar da önemlidir. Öğrencilere bu şekilde davranılmaz ise giderler. Bugün maalesef öğrenimi donduranlar öğrenciler var bunun nedenlerini araştırmak lazım. Okula 900 öğrenci kaydolmuş, fakat okuyan öğrenci sayısı 600 civarına düşmüş diyorlar.

Herhangi bir okul açarken ve program yaparken o bölgenin neye ihtiyacı varsa o bölümleri koymaya özen göstermek gerekir. Bölgemize uygun olarak arıcılık, inşaat veya lojistik sektörü olabilir. O bölgede yörenin ihtiyacını giderecek bölümleri koymak gerekir.

ŞEBİNKARAHİSAR'DA BAĞIMSIZ ÜNİVERSİTE OLABİLİR

Şebinkarahisar yerleşke itibarı ile Anadolu'da bile olmayan bir konuma sahip, eğitim ve yurt binaları ile öğrencilerin barınma ve diğer sosyal ihtiyaçları gidermiş durumda. Bana göre diğer yerlerde parça parça okul ve bölüm açmaktansa Şebinkarahisar'ı güçlendiririm, bölgeye daha iyi ve güçlü bir şekilde hitap edecek bir konuma getirirdim Fakülteleriyle, yüksek okullarıyla, Şebinkarahisar ''Bağımsız Üniversite'' bile olabilir. Çünkü konumu itibarı ile bunu hak ediyor.

İlgi ve alakanız için sizlere teşekkür ederim, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde ulus olarak barış içersinde bir bayram diliyorum. Bütün hemşerilerime sevgi ve selamlarımı iletiyorum'',dedi.

ŞEBİNMEDYA- Sadi Toygar

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhami ORAL

Alucramızın ve Eğitim Camiamızın Gururları
Fevzi Çakmak Köyünden Arif DEDE - Aktepe Köyünden İl
hami ORAL



Kaynak: Şebinmedya Sadi Toygar Etiketler : İstanbul, Milli, Eğitim'de, İki, Alucra'lı,


Bu Haber Toplam 10197 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: