Ana Sayfa
Alucra'da Hayran Kaplıca Şelalesi
12 Ekim 2011 Çarşamba 08:34
Bölgede bir örneği daha olmayan Sıcak Su Kaplıcası Alucra'da. Boğazi Üniversitesi Mağara Araştırma Ekibi Hayran Kaplıcasında bir takım incelemelerde bulundu.

Şebinmedya Haber Koordinatörü Sadi Toygar abimiz Kelkit Vadisinde Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar üçgeninin üstünden girdi, altından çıktı. Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinin Paraşüt ile başlayan organizasyon, mağara araştırmaları ve keşif çalışmaları şimdilik son buldu.

Kelkit Vadisinde araştırma ve yeni keşifler yaparak önemli bulgular eden Boğaziçi Üniversitesi mağara araştırma (BÜMAK) Kulübü, Alucra Aktepe Köyü Hayran Kaplıca tesislerine giderek araştırma yaptı. Kaplıca tesislerinin suyun kaynağından 80 derece sıcaklık ile çıktığını belirterek, Şelaleye ve Kaplıca tesislerinde suyun 20 dereceye düştüğünü söylediler. 

(BÜMAK) Kulübü araştırma ekibi Şelalenin ve Kaplıca tesislerinin altında doğal bir gölün olduğunu belirterek araştırmak için mağaraya girdiler. Şelalenin altında bulunan ana kapıdan giren araştırma ekibi, 150-200 metre ileride başka bir mağaradan çıktılar.


Hayran Kaplıca işletmecisi Osman Seferoğlu yaptığı açıklamada, Kaplıcanın Aktepe Köyü tüzel kişiliğinden yap-işlet-devret modeliyle 20 yıllığına kiralandığını, Hayran Kaplıcası'nın kadınlar ve erkekler için iki havuzla vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi. Seferoğlu; 'Kaplıcamız cilt hastalıklarını tedavi edici, mantar ve vücuttaki sivilceleri giderici, cildi yumuşatıp güzelleştirici özelliklere sahip.

KAPLICA İŞLETMECİSİ OSMAN SEFEROĞLU

"Kaplıca suyunun içinde bol miktarda klor, kükürt ve demir bulunmaktadır. Uzun süredir bu özellikler göz önünde bulundurularak kaplıcadan yararlanılıyor" dedi.

Alucra Belediyesi yazı işleri müdürü Turgut Çıtıroğlu, Aktepe köyü Hayran tesisleri sahibi Osman Seferoğlu, Alucra meslek yüksek okulu çalışanı Erol Seferoğlu, İstanbul üniversitesi ve Boğazi Üniversitesi ekipleri ile diğer misafirlere ikramlarda bulunarak misafirperverlik örneği sergilediler.

Yaptığımız tespitte bölgede bir örneği olmayan kaynağından 80 derece olan, tesislere gelene kadar 20 dereceye düşen, sıcak su kaplıcalı, doğal şelaleli ve mağara göl ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması beklenen bu yerin ne yazık ki yolu bile doğru dürüst yapılmamış, toprak ve bozuk yoldan giden araçlar tesise ulaştığında gördükleri manzara ile şaşkınlığını gizleyemiyorlar. Böyle bir tesis ilkel şartlarda kullanılıyor. Turizme kazandırılması gereken doğa harikası bu işletme duyarsız yöneticiler tarafından ne yazık ki bir türlü kullanılamıyor.

Kaplıca Havuzu

Sıcak Su Şelalesi

0-00000614



Şebinmedya- Sadi Toygar


Etiketler : Alucra'da, Hayran, Kaplıca, Şelalesi, ,


Bu Haber Toplam 11460 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: