Ana Sayfa
Alucralı Gençler Çanakkale'yi Gezdi
23 Nisan 2011 Cumartesi 12:10
Alucra Gençlik Derneği ve Alucra Turan Bulutçu MYO öğrencileri tarafından düzenlenen geziye yoğun ilgi vardı.

Dedelerimizin kanları ile suladığı ve destansı kahramanlık gösterdiği Çanakkale Zaferi´nin kazanıldığı toprakları büyük bir heyecanla gezen gençler Gelibolu Yarımadasının her metrekaresinde duygu yoğunluğu yaşadılar. Kilitli Bahir, Şahindere Şehitliği, Alçı Tepe, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 48 nci Alay Şehitliği, Kanlı Sırt, 57 nci Alay Şehitliği, Anıt Tepe ve Conk Bayırı milli ve manevi duyguların en üst düzeye çıktığı duygu seli ile beraber gezildi.



Gezi sırasında duygu ve düşüncelerini aldığımız arkadaşlarımız şunları söyledi; Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı bölgeye yaptıkları geziden çok etkilendiklerini, daha önce bölgeyi kitaplardan okudukları kadarıyla bildiklerini anlatan öğrenciler, gezide hüznü ve gururu bir arada yaşadıklarını anlattı.



Gezinin sonlarına doğru Anıt önünde ve çeşitli tarihi yerlerde hatıra fotoğrafı çektirerek gezilerini kalıcı hale getirdiler.

Alucra Turan Bulutçu MYO İletişim Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi www.alucra.com myo temsilcisi Deniz Mutlu; öğrencilerin tarihi ve milli değerlerimizi ziyaret etmekten son derece memnun olduklarını, bu geziden çok büyük dersler çıkardıklarını belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen başta Sayın Vekilimiz Nuretin Canikli'ye, Alucra Gençlik Derneği Başkanı Ersin Ekşioğlu'na, Okul Başkanımız Selman Ekşioğlu'na, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Ağca'ya ve bu gezi için çalışmalarda bulunan herkese teşekkür etti.



Etiketler : Alucralı, Gençler, Çanakkale'yi, Gezdi,


Bu Haber Toplam 11010 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: