Ana Sayfa
Alucra'da Tülay Dolu Çalışıyor
15 Mart 2011 Salı 19:12
Alucra Eğitim Derneği katkılarıyla, Yavuz Kayacık ve Derya Tosun Yılmaz'ın hazırladıkları Nağmelerde Alucra Ödül töreni görsel sunumlar ile izleyicileri etkisi altına aldı.

Kültürel anlamda Anadolu ile bağlantılı yapılan ilk organizasyon Alucra’yı Anadolu’ya tanıtmayı hedeflemiş bu yapılan bu organizasyonda Anadolu şehirlerinden şairler eserleri ile katılımları organizasyon hedefine ulaştı.

Saat 13’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda önce Alucra Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tülay Dolu konuştu. Dolu konuşmasında yarışmacılara, jüri üyelerine ve katılan tüm konuklara teşekkür ederek ilçe bazında belki de ilk defa yapılan böyle bir organizasyonun mutluluğunu yaşadığını belirterek, “inşallah bu ilk yarışmamız sizler tarafından beğenilerek devamını sağlarız dedi. Dolu daha sonra “gerçekten de kelimeler sığmayacak kadar büyük olan Alucra sevgimizi dizelere döken şairlerimize teşekkür ediyor, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum” dedi.
Program sunuculuğunu Serpil Aydın ve Şiir şölenine değerli büyüğümüz Aydın Deliktaşlı, Doğan Yakupoğlu, Ali Yöre,ZGiresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük, Opt.Dr. Ömer Darama, Opt. Dr. Yusuf Lambacı, Ordu Alucralılar Derneği adına yönetim kurulu Temel Demiröz, Hikmet Okuyor

Jüri Onursal Başkanı İhsan Tekoğlu yaptığı konuşmada “başarı beş unsura bağlıdır. Bu unsurlardan birinin eksik olması halinde başarıdan söz edilemez. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımızı takdir ediyoruz. Çünkü böyle bir iş yapa insan mutlaka takdiri hak etmektedir. Bu arkadaşlarımızı takdir etmek yanında tebrik ediyoruz. Tebrik edilmeyen hiçbir iş tekrarlanmaz. Bu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Peygamberimiz insanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmez buyuruyor. Bu arkadaşlarımızı ayrıca teşvik ediyoruz. Yaptığınız iş başarılı, tekrarını istiyoruz. Ve ayrıca yapılan bu işi komşu il ve ilçelerimiz ve belki de köylerimiz için tavsiye ediyoruz. Kültür insanların vazgeçemeyeceği bir şeydir. Topluluklar parasız da yaşayabilirler ama kültürsüz asla” dedi.

Jüriliği Adana'dan Gazeteci Yazar Münevver Duver, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Sabiha Serin, Yozgat'tan şair ve yazar Murat Duman ile Ortanca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Şahinoğlu tarafından yapılan yarışma için gönderilen yüzlerce eser arasından Yozgat’tan Salim Gülbahçe Alucraname adlı eseriyle birinci oldu. Dereceye giren diğer eserler ise İbrahim Şaşma- Karaman, Sevim Aslanalp - Sakarya, M. Nihat Malkoç - Trabzon, Neşe Balıkçı - Ankara ve Emine Sevinç Öksüzoğlu şeklinde gerçekleşti.

Yarışmada Alucraname adlı eseri ile birincilik ödülünü almaya hak kazanan Yozgat’lı salim Gülbahçe’nin ödülü jüri üyelerimizden Yozgatlı Şair Yazar Murat Duman tarafından takdim edildi.

Alucra Şehrengizi adlı eseri ile Karaman ilinden katılan İbrahim Şaşma ödül törenine mazeretleri nedeni ile katılamadı. İbrahim Şaşmanın ikincilik ödülü kargo ile adresine gönderildi. Üçüncülük ödülü ise Sakarya ‘dan katılan Sevim Aslanalp’in Alucra adlı eserine verildi .Sevim Aslanalp’in ödülü yöre sanatçımız Engin Ayar tarafından takdim edildi.

Yarışmamıza iştirak edip derece alan Emine Sevinç Öksüzoğlu semazenler eşliğinde Alucra adlı eserini yorumlaması ile büyük beğeni kazanıp salonda alkışların yankılanmasına neden oldu.

Anadolu motiflerini üzerinde taşıyan yöre kıyafetleri Yanık Ahmet Şahinoğlu’nun "Gözlerin" adlı eserini yorumlayan Yanık Ahmet Şahinoğlu ve Neşe Balıkcı’da alkışlardan nasibini aldı.

Alucra ilçemizin fahri hemşerisi Ramazan Kurt Alucra ilçemize armağan ettiği tüm köylerin adını içeren metiye tarzındaki eseri yorumlarken şiir’in her dörtlük arasında yoğun alkış aldı. 

Ödül törenine Türk Halk Müziği ile renk veren İlçemizin yükselen sesi Mustafa Kara Tokat’tan Sönmez Kaya Espiye’den Melek Kümbül Gümüşhane’den Tekiner Aksoy Engin Bay, Nurettin Karadeniz, Eski Karabörk Köyü Dernek Başkanı Ömer Dindarol, Tiyatro sanatçısı Mustafa Taşbaşı ve İlçemizin haklı gururu Ayla Yılmaz türküleri Anadolu mozaiğinden oluşan türküleri bizlerin yanında oldular.

Basının yoğun ilgi gösterdiği programa İbrahim Balcıoğlu, Ethem Bakar, Nuri Yılmaz,Murat Tosun, Metin Ruşen, Hikmet Okuyar, Filiz Demirkıran, Uğur Aydın, Mustafa Kılıç katıldı.
  
Alucra Eğitim Derneği olarak, Etkinliğimize katkıda bulunan Alucra Vakfı Başkanı Necdet Bekçi’ye, Canba firması Fevzi Çakmak Köyü Dernek Başkanı Arif Baba’ya, İhsan Tekoğlu’na , Halk Bankası Genel Müdür Yard. Selahattin Süleymanoğlu’na Alucra Vakfı Halk Oyunları Ekibi eğitmenleri Betül Coşkun ve Elif Kıldacı'ya sonsuz teşekkür ederiz.

Not : Katılamayanlara da teşekkür ediyoruz.Protokol yerleştirme sıkıntısı yaşamadık.


www.alucra.com
Kelkit Vadisi Medya Birliği 

 

alucrasiirtoren_17

alucrasiirtoren_16

alucrasiirtoren_10

alucrasiirtoren_6

alucrasiirtoren_7

alucrasiirtoren_8

alucrasiirtoren_9

alucrasiirtoren_15

alucrasiirtoren_3

alucrasiirtoren_12

alucrasiirtoren_4

alucrasiirtoren_13

alucrasiirtoren_5

alucrasiirtoren_14
Eğitim Derneği Gönüllüleri Yine Görev Başında


alucrasiirtoren_11

alucrasiirtoren25

alucrasiirtoren_2

alucrasiirtoren_5

TÜM RESİMLER ALUCRA.COM 



Etiketler : Alucra'da, Tülay, Dolu, Çalışıyor,


Bu Haber Toplam 10905 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: