Ana Sayfa
Alucra Vakfı İstişare Toplantısı
15 Şubat 2011 Salı 12:43
Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Taksim Evlendirme Salonunda geniş katılımlı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

alucravakifyemek_9

alucravakifyemek_6

alucravakifyemek_2

alucravakifyemek_4

alucravakifyemek_5

alucravakifyemek

Vakifistisaretoplanti34
Alucra Vakıf Yönetimi

Alucra Kalkındırma ve Eğitim Vakfı İstişare ve Danışma Toplantısı, tüm mütevelli üyelerinin ve Alucra STK'larının katılımıyla Beyoğlu Evlendirme Dairesinde gerçekleşti. Köy Dernek yöneticilerine verilen Kahvaltı  programıyla başlayan Vakıf çalışmaları 503 kişilik mütevelli üyelerinin ve dernek yöneticilerin davetiyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Alucra Vakfı folklor ekibinin folklor gösterileriyle başlayan program açılış konuşmasıyla devam etti.

Vakıf Başkanı olmasından sonra Alucra Sivil toplum kuruluşlarına ve Alucralılara yeni bir heyecan getiren çiçeği burnunda Vakıf Başkanı Necdet Bekçi yaptığı açılış konuşmasında;

"Gençlere dayalı heyecanlı bir ekip olduklarını, çalışmalarının yetişmiş insan gücüne dayalı projeleri hayata geçireceklerini, yeni seçilen Alucra Belediyesi ile birlikte Alucra'ya yapılacak yatırımlara katkıda bulunmak istediklerini, kısa bir süre önce ilçede önemli ihtiyaç haline gelen cenaze aracı içinde iş adamlarının katkıları ile Alucra Belediyesine Cenaze Aracı hibe ettiklerini belirten Necdet Bekçi, Vakfa mülk alma konusunda çalışmalara hız verildiğini ve 6 Mart 2011 tarihinde Cemal Kamacı Spor Salonunda Gençlik Şöleni düzenleyeceklerini şimdiden herkesi davet ettiğini" belirtti.

Alucra Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Halil İbrahim Gülal yaptığı selamlama konuşmasında Vakıf olarak yeni mütevellilerin katılmasıyla yeni bir heyecan yakaladıklarını Alucra için güzel işlere imza atılacağına değindi.

Alucra Belediye Başkanının istifa etmesi ile yerine seçilen Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu ise ayağının tozu ile Alucra Vakfı toplantısına katılarak misafirlere kısa bir selamlama konuşması yaparak, Alucra'nın öncelikli sorunlarını dile getirdi. Yaptığı konuşmada Peksimet alanındaki Ormanlık araziyi milli park yapmak için çalışmaların başlatıldığını, ilçeye gelen gurbetcilerimiz ve ilçe halkının istifade edebileceği Topçam Mahallesi yolunda bulunan Alucra'yı tepeden gören alana da çay bahçesi ve oturma alanı yapacaklarını duyurarak hemşerilerinin desteğini istedi.

BEYOĞLU BELEDİYESİNDEN ALUCRA'YA OTOGAR SÖZÜ

Toplantıya katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise konuşmasında, Alucra ve Beyoğlu İlçesi sınırlarında bulunan Okmeydanı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Kendisini bir Alucralı gibi gördüğünü belirten Başkan Demircan, Alucra'ya kalıcı bir eser bırakmak istediklerini kısa zamanda Alucra Belediyesinden yer tahsisi yapılırsa Beyoğlu Belediyesi olarak Alucra'ya Otogar yapacaklarını ve açılışını da bizzat kendisinin yapmak istediğini belirtti.

Okmeydanı'nda oturan Alucralılara Okmeydanında yıkım konusunda yapılan spekülasyonlara inanmamalarını, hiç kimsenin evinin yıkılmayacağını, tam aksine projelendirilme aşamasında olan bölgenin, orada oturanların eğer isterlerse ancak kendi rızası ile evlerini depreme dayanıklı hale getirebileceklerini belirtti.

Başkan sözlerine şöyle devam etti. "Alucra'da okuyan öğrencilerimizi Türkiye den gelen tüm öğrencilerin buluşma noktası olan Kefken Kampında ağırlamak isteriz. Kapımız öğrencilerimize sonuna kadar açıktır. Onları çeşitli kültürlerden gelecek öğrencilerle aynı çatı altında barındırarak dostluklar kurmalarını sağlamayı ve aynı ülkede yaşadığımızı göstermek istiyoruz." Diyerek sözlerini tamamladı.

Programın ilerleyen dakikalarında konuşma yapan Kasım Yağcıoğlu Hocaefendi ise, "Böylesine birlik beraberliğe çok ihtiyaç duyulduğunu, Alucralının memleketine hizmet edebilmesi için dedikodulara mahal vermeden birlik içinde hareket etmesini ve İlçeye kalıcı eserler bırakılması gerektiği" iletti.

Arnavutköy İlçe milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise, Eğitimin önemini belirten kısa konuşması eğitim ile yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Siyasal Vakfı Başkanı Doc.Dr. Fahri Solak bey ise yaptığı konuşmada Alucralı olarak Vakıf çalışmalarında üzerine ne düşüyorsa yapmak istediğini dile getirerek, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkürlerini iletti.

Ensar Vakfı kurucu başkanı Ali Erilli ise geçmiş dönemlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Alucra anılarını anlatarak, katılımcılara gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Vakıf Başkanı Necdet Bekçi kapanış konuşması için tekrar kürsüye gelerek davete icabet edenlere teşekkürlerini ileterek bir sonraki organizasyonda tekrar birarada olmak istediklerini söyleyerek programın kapanışını gerçekleştirdi.

Alucra Kalkındırma ve Eğitim Vakfı İstişare ve Danışma Toplantısına Katılan Davetlilerimiz

Ahmet Misbah Demircan : Beyoğlu Belediye Başkanı

Halil İbrahim Yağcıoğlu : Alucra Belediye Başkanı

Doç. Dr. Fahri Solak : Siyasal Vakfı Başkanı

Halil İbrahim Gülal : Alucra Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı

Eski Vakıf Başkanlarımız: Ahmet Dokumacı, Mustafa Dindarol, Muzaffer Danalıoğlu

Özcan Tokel : Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı

Rüstem Dindarol : Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı

Kasım Yağcıoğlu Hocaefendi : Bereketzade Vakfı Başkanı

Mustafa Dolu : Akşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

Ahmet Solak : Halk Ekmek İnsan Kaynakları Müdürü

Hüseyin Taştan : İBB Zabıta Müdür Yardımcısı

Ali Erilli : Ensar Vakfı Kurucu Başkanı

İlhami Oral : İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı

Arif Dede : Arnavutköy Milli Eğitim Müdürü

Osman Dikbaş : Eski Alucra Milli Eğitim Müdürü

Mehmet Ali Metinyurt : Gazeteci Yazar

Köy Dernek Başkanlarımız

Alucra Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri

Basın Mensupları: Alucrahaber.com, Alucra.com, Şebinmedya, Altınçevrehaber
 
 
   
 
 
 
  
 
 
 
Alucra Vakfı Yönetim Kurulu


Etiketler : Alucra, Vakfı, İstişare, Toplantısı,


Bu Haber Toplam 7862 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: