Ana Sayfa
Alucra Eğitim Derneğinden Ziyaret
04 Şubat 2011 Cuma 23:42
Alucra Eğitim Derneği Başkanı Tülay Dolu ve ekibi tarafından Alucra Meslek Yüksek Okulu ziyaret edildi.

   Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Çetin Yılmaz, Okul Müd. Yard. Osman Serdal Karapınar ve Öğretim görevlileri ile bir araya geldi. Alucra Eğitim Derneği Adına Başkan Tülay Dolu, Genel Sekreter Mesut Kaymakçı ve eğitim gönüllüleri Sultan Fırfır ve Sabire Kayış katıldılar.

   Ziyaret esnasında öğretmen çeşitli sorular yönelten Alucra Eğitim Derneği üyeleri aldıkları cevapları not ederek bu konuları yerel medyada gündeme getireceklerini dile getirdiler. Dernek üyeleri öğrencilerimizin ilçemizde rahat etmelerini sağlamak, dolayısıyla öğrenci sayısını  yükseltmek ilçemiz halkı ve çeşitli yerel STK’larla irtibat kurarak bu konudaki sorunları çözmeye çalışacaklarını belirttiler.

   Okulumuzun öğretim görevlileri acil sorunlardan bir tanesinin araç ihtiyacı olduğunu söyledi. Çünkü okul ilçeye uzak olması nedeniyle yaz –kış ulaşım problem olduğunu, eğitim ve kültürle ilgili çeşitli etkinliklere gidebilmek için araç noktasında sıkıntı çektiklerini belirttiler. İlçenin Giresun’a ve diğer yerleşim merkezlerine uzak olması ulaşım giderlerini artırdığını belirttiler. Dolayısı ile birçok etkinlikten mahrum kaldıklarını söylediler. Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulundan mezun olacak okul sonrası Alucra’lı iş adamlarımızdan staj sağlanması öğrencilere çok cazip gelebileceğini belirttiler.

   Bölgemizde okuldaki öğrencileri mezun olduktan sonra istihdam etmek hem öğrencilerin geleceği için güzel bir tecrübe ve okul için de tercih sebebi olabileceğini belirttiler. Öğrencilerin ilçedeki sosyal etkinliklerin ve kendilerine uygun bir kafenin olmaması yüzünden evlerine kapandıklarını belirttiler. Hatta bazı öğrencilerin ekonomik durumlarına göre kısa ve uzun tatillerini başka yerlerde geçirmek istediklerini ilçede kalmak istemediklerini belirttiler. Çeşitli sosyal etkinlikler yapılırsa öğrencilerin ilçemizde bulunmaktan daha çok keyif alabileceklerini söylediler. İlçede çeşitli eğitim kurslarının mesela İngilizce ve halk oyunları gibi kursların olması da faydalı olabileceğini söylediler. Çünkü bu kurslara ilçemizdeki memurların ve ilçemiz halkının da katılımı ile öğrencilerin ortama daha çok kaynaşmasını sağlayacağını belirttiler. Okul Müdürü Çetin Yılmaz;  Okulda 703 Kayıt öğrenci bulunmakta. 655 Öğrenci şu an okulda eğitim görmekte.. 48 öğrenci ya kaydını dondurup gitti, yada kaydını sildirip okuldan ayrıldı.. 65 öğrenci gece eğitimi görmekte, 2 tane gece eğitimi bölümü bulunmakta, gece eğitiminde öğrencilerimizin kullandıkları yol kenarlarında ışıklandırma bulunmamakta, Tedaş’la görüşmelerimizle hala devam ediyor ama bir sonuç alamadık. dedi

   Öğretim Görevlilerimizi dikkatle dinleyen Alucra Eğitim Derneği üyeleri bu konuları çeşitli STK’lar ile görüşerek yerel medyada gündeme getireceklerini belirttiler. Dernek üyeleri öğrencilerin kendilerinin burada misafir olduklarını dolayısı ile bu misafirliğe uygun olarak onların burada rahat etmeleri güzel günler geçirmeleri için bölge halkının ve STK’ların hassas davranacaklarını dile getiren Tülay Dolu Eğitim Derneği olarak Alucra Turan Bulutcu Meslek Yüksek Okulu’nun her zaman yanlarında olacağını söyledi.


Kaynak: alucraegitimdernegi Etiketler : Alucra, Eğitim, Derneğinden, Ziyaret,


Bu Haber Toplam 6755 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: