Ana Sayfa
Zeki AL, Canikli'yi Şikayet Etti
26 Nisan 2011 Salı 12:30
Eğitimci Gazeteci Zeki AL, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'yi Başbakan Erdoğan'a şikayet etti.

Sn. BAŞBAKANIM,

    “CANİKLİ GİRESUN’DA 9 YIL YAN GELİP YATTI”       

          Zeki AL  zekial2828@hotmail.com

     Şöyle 9 yıl geriye gidip Giresun’u görünce, 9 yıl Giresun’da 1. sıradan TBMM’ne giden Nurettin Cankli’yi  Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’a  şikayet etmekten kendimi alamadım. Kimse kusura bakmasın! İşte Giresun adına Canikli ile geçen 9 yıl..

     Başbakanım; Giresun İl Teşkilatı seçim stardı verdi, 1.sıradaki Nurettin Canikli yol arkadaşlarının yanında yine yok! 1.sırada olmanın rahatlığı ve AK Parti ile sizlerin rüzgarına güveniyor. Milletvekilliğini ”çantada keklik “ gördüğü için bu davranışları yıllardır tekrarlıyor.

     Seçim stardı verildiği gün, adaylardan Mehmet Geldi’nin, Adem Tatlı’nın ve Songül Şahin’in yanında, Nurettin Canikli’nin 9 yıldır barışık olmadığı Ali Temür  var.

     Esasında Giresun’un Canikli’ye değil, Ali Temür’e ihtiyacı vardı.

    Canikli, Giresunluları ve Giresun’u 9 yıldır siyasi yelpazede neredeyse esir aldı.

    9 yıldır; “dediğim dedik, çaldığım düdük” misali Giresun’da “tek adam” gibi davrandı.

    9 yılda Giresun’a,  seçim ayları hariç 9 kez uğramadı. Haritaya bakmadan Giresun ilçelerini sayamaz diyen Giresunlular da var! 9 yıldır Giresun’u “otel” gibi kullandı. Giresunlu Canikli’yi sadece şenlik, şölen, festival ve yayla eğlentilerinde ile “İstanbul Feshane Giresun günleri’nde” gördü..

    Canikli’nin, 9 yıldır Giresun’a kazandırdığı bir “proje” yok. 9 yıldır Giresunlulara  söz verdiklerinin bile yerine gelmesi için gayreti olmadı..

    9 yıl önce “Giresunlulardan oy almak” için koltuğun altında gezdirdiği dosyalar, hala koltuğunun altında..   

    9 yıldır yüce mecliste olsun, Giresun’da olsun hep “kavga ve eleştiriler” ile gündeme geldi.    Giresunlu,  9 yıldır bir defa olsun “Giresun için kavga  eder mi?” diye bekledi.

    9 yıldır ulusal konulardan kendini kurtaramayıp, yerel olarak “Giresun’un sorunlarının” bir plan dahilinde çözümü için gayret sarfetmedi. Hükümetin Giresun’da başlattığı zaruri hizmetleri de sonlandıramadı. Giresun’un zaruri ihtiyaçları olan ilçeler arası ulaşım, su, eğitim, sağlık gibi konuların iyileştirilmesi için uğraşmaya zaman bulamadı.

    Sahil dışındaki Giresun ilçeleri ve beldeleri arasındaki  “yollar” perişan..Giresun’da “su” sorunu hat safhada…Eğitimde dersen, Giresun Karadeniz illerinde en sonlarda..”Yurt” sorunu çözülemedi.Giresun’da 12 öğrenciye bir yatak düşüyor. “Giresun Tıp Fakültesi” öğrencileri   Sivas Cumhuriyet Üniversitesin’de” okuyor. Üniversitenin kullanılmayan paraları ile   Fiskobirlik’ten arsa satın alınmasına Canikli yardımcı oldu. Bu para Tıp Fakültesi için harcanabilirdi. “Sağlık “ ise Giresun’da çözülemeyen sorun. Giresun insanı hala sağlık yönünden İstanbul’u ve Trabzon arasında mekik dokuyor.

     “Giresun’da her şeyi ben yaparım havasında” 9 yılını Giresun milletvekili olarak geçiren Canikli, söz verip oy aldığı Giresunlulara sunduğu tek projesini hayata geçiremedi. Kucağında  tuttuğu  Eğribel ve OR-Gi  ile 9 yıl geçirdi. 9 yıl içinde Giresun’a kazandırdığı tek eser yok!

    Başbakanım,size yakınlığına güvenip, öteki arkadaşlarını ve Giresun Ak Parti Teşkilatı kurucularının partiden  uzaklaştırılmasına seyirci kalarak,  “tek adamlık” hevesi ile Giresun’un 9 yılını heba etti.

    Giresun’da artık kimse Nurettin Canikli’nin davranışlarına katlanamıyor..Ak Parti kurucu üyeleri Canikli ile yan yana durmak bile istemiyor.

    9 yılda Giresun’un diğer Milletvekilleri Hasan Aydın, Adem Tatlı, H.Hasan Sönmez ve Ali       Temür; ” şu müdürün atanmasında benim katkım oldu!” ,  “ Giresunlu şu vatandaşın   sahibi olması için benim yardımım oldu” diyemeden milletvekillikleri son buldu.

    Giresun’a yatırım yapacak Giresunlu işadamları Ankara’ya gittiklerinde, “bu işi Nurettin Canikli çözer” tavsiyesini duyunca, yapacağı yatırımlardan da vaz geçenler oldu..

    Canikli 9 yıldır Giresun dışında, “Giresun için her şeyi  ben yaparım” havası estirdi.

    9 yıldır kendini garantiye almak için hep birinci sıradan Giresun milletvekili adayı oldu.

    İkinci, üçüncü sıraları kendini düşünmeyip, Ak Partili Giresunlu deneyimli, tecrübeli, tahsilli, vizyon sahibi yeni yüzlerin önünü açmadı.

    Canikli’nin Giresun’da “kefilim” diyerek atanmasına ön ayak olduklarından bile Cumhurbaşkanımız rahatsız oldu..

    9 yıl önce TV’lerde yayla turizmi için söyledikleri ile insanlar heyecanlandırıldı, yaylalarda alt yapılardan söz etti. Gel gör ki,  9 Yıldır yaylalarımızda turizm adına yeni yapılan  bir tesis yok! Yaylalarda yatak sayısı 9 yıl öncesi gibi. Rize ve Trabzon’u gördükçe Giresunlu kahroluyor..

    Başbakanım, Giresun’u  Nurettin Canikli’den kurtarın. Yoksa Giresun, Ak Parti’den kurtulacak!    

Giresunlunun bir daha “kendini beğenmiş ,kavgacı, devamlı eleştiren, Giresun’a uğramayan, verdiği sözü tutmayan, Giresun’un köy, belde, ilçe ve il sorunlarını çözeceği yerde daha da sorunlu hale getiren ” milletvekili görmemesi dileğiyle…



Etiketler : Zeki, AL,, Canikli'yi, Şikayet, Etti,


Bu Haber Toplam 7692 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: