Ana Sayfa
Giresun Kültür Merkezi Yapılıyor
22 Ocak 2013 Salı 06:43
Giresun Federasyonu, Giresun Kültür Merkezi için toplandı.

Giresun Federasyonu, çalışmalarını daha organize yürütülebilmek ve İstanbul’daki Giresunluların her türlü sorunlarının konuşulacağı, Giresun yöresine ait kültürel çalışmaların ve tanıtımların yapılacağı,  her türlü sosyal ve kültürel alanda konferanslar ve seminerler düzenlenecek bir merkeze sahip olabilmek için düğmeye bastı.

Giresun Kültür Evi olarak adlandırılacak olan yapıda Giresun kültürünü yansıtacak özellikler bulunacak. Bina aynı zamanda Giresun Federasyonu’nun da merkezi olarak kullanılacak.

Giresun Federasyonu için müstakil bina yapılabilecek bir arsanın satın alınabilmesi için çalışmalara başlandı.

Giresun Federasyonu merkezinde dün akşam yapılan Bağcılar Belediye Başkanı hemşerimiz Lokman Çağırıcı başkanlık ettiği toplantıda Federasyon Başkanı Hasan Turan Giresun Federasyonu’nun Giresun için önemi üzerinde durdu. Giresun için yapılacak çok şey olduğunu vurgulayan Turan, başarıya kolektif aklı işleterek ulaşılabileceğini ifade etti.

İstanbul’da 1 milyona yaklaşan nüfusuyla Giresunluların kitlesel gücünü organize bir güce dönüştürmek için çalıştıklarını söyleyen Turan, Giresun Günleri’nin Feshane’de bir efsane yazarak Giresunlunun sinerjisini ortaya çıkardığını kaydetti. 


Giresun Günleri’nin hemşeri günleri organizasyonlarına fikir babalığı yaptığına vurgu yapan Hasan Turan, “Bütün bu işleri başarmış bir topluluk olarak, organize olduğumuzda insanımızın daha müreffeh bir hayata kavuştuğunu ve geleceğimizin daha aydınlık olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.

Toplantıya başkanlık eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında “Bizim tarihimiz sivil toplum örgütlenmesinin örneğidir.” diyerek Giresun Federasyonu’nun çabalarını desteklediğini bildirdi. İnsanların dünyanın birçok yerinde kendi memleketlerini bırakarak başka coğrafyalara yerleştiğini belirten Çağırıcı, insanların yerleştikleri yeni yerlerde o bölgelere tutunmak için çeşitli aidiyet yolları bulmaları gerektiğini kaydetti.

Giresun Federasyonu’nun satın almak için uğraştığı arsanın da böyle bir aidiyete karşılık geldiğini söyleyen Çağırıcı, bunun Giresunluların kendi kültürüne bağlı nesillerin yetişmesi açısından çok önemli bir atılım olduğunu vurguladı.

Başkan Çağırıcı, vakıf kurmanın ve geliştirmenin dinen de çok kıymetli bir ibadet olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “Bakın, şimdi verdiğiniz 1 lira, gelecekte vereceğiniz 10 liradan daha kıymetli olacaktır. Çünkü bu ilk adım bütün adımlardan daha değerlidir. Bu Giresun Federasyonu’nun tanıtımı için çok önemli bir adımdır.” şeklinde konuştu.

Federasyon yönetim kurulu üyeleri, Giresun Kültür Evi’nin inşa edilebileceği bir arsa için sunabilecekleri katkıyı görüştüler.

Buna göre şu aşamada aşağıdaki isimler Giresun Kültür Evi’nin inşa edileceği arsa için bağış yapacaklar:

Hasan Turan, Ömer Özkaya, Muhterem Memiş, Mehmet Kuğu, Ahmet Dikbaş, Ömer Ülkü, Ömer Yavuz, Sabahattin Kayas, Ahmet Karasakal, İsmail Türkoğlu, Faruk Aydın, Yücel Kısa, Ali Bilir, Ali Alim, Mustafa Coşkun, Engin Güner, Halil Kütük, İhsan Yüksel, Abdullah Akgün, Yaşabey Kalebaşı, Serkan Cihan, Engin Yıldırım, Temel Kahveci, Abdullah Yümsel, Cevat Korkmaz, Coşkun Çalık, Selçuk Bayram, Fahrettin Hendem, GDB, H. Arif Ayık.

 

 


Kaynak: giresunhaberi.com Etiketler : Giresun, Kültür, Merkezi, Yapılıyor,


Bu Haber Toplam 16540 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: