Ana Sayfa
Prof. Dr. Yılmaz Can Konuştu
15 Ocak 2013 Salı 12:05
Giresun Üniversitesi eski Rektör Vekili hemşehrimiz Prof. Dr. Yılmaz Can, suskunluğunu bozdu.

PROF. DR. YILMAZ CAN SUSKUNLUĞUNU BOZDU.

Birilerinin hedef tahtasına koyduğu Can, görevde bulunduğu dönemde Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen 'Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu Projesi'kapsamında ihalesi gerçekleştirilen makine ve techizatların alımında usulsüzlük yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Gazetemize konuşan Can,çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.Can,sözkonusu dosyayı yürüten soruşturmacının beyanıyla, ihalede usulsüzlüğün bulunmadığı ve soruşturmayla ilgili hiçbir belgede de onayının yer almadığının bilindiği halde şahsının mesul tutulup dosyanın YÖK’e gönderilmesinin oldukça manidar olduğunu ifade etti. Can, bu durumun karalama, çamur atma, itibarsızlaştırma gayretleri olduğunu ve sorumlularla yasal zeminde kalarak mücadele edeceğini kaydetti.

SORUŞTURMACI SUÇ UNSURU BULUNMADIĞINI SÖYLÜYOR

Giresun Üniversitesi eski Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, ‘Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü yürüttüğüm dönemde, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen “Giresun Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu Projesi” kapsamında ihalesi gerçekleştirilen makine ve techizatların alımında usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine, Giresun Üniversitesi Rektörlük makamı tarafından, Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Doç. Dr. H.İbrahim Uğraş, Doç. Dr. Murat Taş, Doç. Dr. Serkan Soylu, Yrd. Doç. Dr. Saim Topçu ile Yrd. Doç. Dr. Aysun Türkmen hakkında soruşturma başlatılmış ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Karadeniz soruşturmacı olarak görevlendirilmiştir. Soruşturmacı Prof. Dr. Halil Karadeniz, soruşturma raporunda, 5 ayrı başlık altında topladığı suç isnadı iddiaları ve verilen cevapları tek tek değerlendirmiş ve sonuç olarak ortada ilgili iddiaları doğrulayacak bir suç unsuru bulunmadığı kanaatini beyan etmiştir’ dedi.

HERHANGİ BİR USULSÜZLÜK YOK

Can sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Soruşturmacı, 4. iddia kapsamında, alınacak bazı makine ve techizatın kullanımını öğrenmek maksadıyla iki kişinin yurt dışı görevlendirmesinin yapıldığı, teknik şartnamede yolluk ve konaklama masraflarının ilgili firma tarafından karşılanacağı belirtildiği halde, bu iki kişiye haksız olarak yevmiye ödendiği, yapılan ödemelerin geri alınması gerektiği, iki kişiye yapılan yevmiye ödemesinin usulsüzlük olarak vasıflandırılamayacağını, bu durumun mevzuatın yanlış yorumlanmasından, bilgi noksanlığından kaynaklandığını belirtmiştir.

HİÇ BİR BELGEDE İMZAM BULUNMUYOR

Prof. Dr. Halil Karadeniz, raporunun sonuç kısmında, iddia edilen konularda herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını, yapılan işlemlerde soruşturmaya konu öğretim elemanlarına yönelik bir suç unsuru bulunmadığını ifade ettikten sonra ilgisiz bir şekilde, “…. Ancak bütün mesuliyetin zamanın Rektörüne ait olduğu hakkında görüş birliği hasıl olmuştur” şeklinde bir ifadeye yer vermiş ve konunun YÖK tarafından da araştırılması tavsiyesinde bulunmuştur.Toplam 294 sayfadan oluşan ön inceleme ve soruşturma dosyasında görülebileceği üzere, şahsımın hiç bir resmi belgede onayı (imzası) bulunmamaktadır. Hata olarak mütalaa edilen, iki kişiye yurt dışı görevlendirmelerinde yevmiye ödenmesiyle ilgili resmi belgelerde de onayım yoktur.

İHBAR MEKTUBUNUN AMACI YÖK’E YENİ SORUŞTURMA AÇTIRMAK

Soruşturmacı, raporunu 17 Ekim 2012’de Rektörlük makamına teslim etmiş, bir gün sonra yani 18 Ekim’de BİMER’e, yapılan soruşturmayla, usulsüzlüklerin üstünün kapatılmak istendiğini iddia eden isimsiz bir ihbar mektubu yollanmış, mektupta soruşturmacı suçlanmış ve kanaatim odur ki, böylece dosyanın kapatılmaması, YÖK tarafından yeni bir soruşturmanın açılması arzulanmıştır.

Soruşturmacının beyanıyla, usulsüzlüğün bulunmadığı ve soruşturmayla ilgili hiçbir belgede de onayımın yer almadığı görüldüğü ve bilindiği halde, şahsımın mesul tutulup dosyanın YÖK’e gönderilmesi oldukça manidardır. Bu karalama, çamur atma, itibarsızlaştırma gayretleriyle yasal zeminde kalarak mücadele edeceğimi belirtirim.’

www.giresuntıme.com

http://www.giresun.edu.tr/index.php?id=166&tx_ttnews%5Btt_news%5D=676&cHash=65626721a3821bb92ac98086ec091d7f



Etiketler : Prof., Dr., Yılmaz, Can, Konuştu,


Bu Haber Toplam 19645 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: