Ana Sayfa
Rektör Bocutoğlu'ndan Veda Turu
10 Kasım 2010 Çarşamba 19:39
Giresun Üniversitesi'nin hala rektör sorununu çözememesi ve kısa aralıklarla gerçekleşen siyasi atamalar şaşkınlık yaratırken, bu anlaşılmaz kargaşanın mağdurlarından Bocutoğlu, veda turuna çıktı.

    Bazı akademisyenler ise"Rektörlük seçimini bu kadar siyasallaştıran başka bir il daha yok.Giresun bu tavrıyla bilim adamlarını siyasi görüşlere göre sınıflandırmak istiyor.

    Bilim yuvaları özgür ortamlardır.Bocutoğlu'nun gelişi de gidişi de şık olmadı.4 ay sonra gitmesi de doğru değil.En azından rektör atandıktan sonra kendisi gitse daha iyi olurdu.Ama Bocutoğlu'na bu fırsatı dahi birileri çok gördü.

    Bakalım daha kaç rektör vekili göreceğiz ve kaçar ay bu ilde kalacaklar.Bilim adamları kolay yetişmez.Onlara sahip çıkılmalı"diye konuştular.

   YÖK tarafından Giresun Üniversitesi Rektör Vekilliğine atanan ve 7 Temmuz 2010 tarihinde göreve başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersan Bocutoğlu, Vali Mustafa Yaman’a veda ziyaretinde bulundu. 

   Bocutoğlu; görevde bulunduğu süre içersinde, Vali Yaman’dan büyük destek gördüklerini belirterek teşekkürlerini sundu.
 
   Vali Yaman’da, kısa süre görev yapmasına rağmen aktif olarak üniversitenin gelişimini sürdürmesini sağlayan Prof. Dr. Bocutoğlu’na teşekkür ederek, Giresun hatırası olarak çotanak figürünü simgeleyen bir rozet taktı.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Rektör, Bocutoğlu'ndan, Veda, Turu,


Bu Haber Toplam 10184 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: