Ana Sayfa
Nurşen Demirkaya Aygün
29 Ekim 2011 Cumartesi 16:47
Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürü hemşerimiz İGEDER'li Nurşen Demirkaya Aygün ücretsiz meslek edindirme kursu açarak büyük bir başarıya imza attı.

Eyüp’te Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde ücretsiz meslek edindirme kursu açıldı.

               Nurşen Demirkaya Aygün

İstanbul Giresunlu Eğitimciler Derneği (İGEDER) yönetim kurulu üyesi ve Eyüp Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nurşen Demirkaya Aygün başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Asiye Koca Demir

İGEDER'in emektarlarından bir başka hemşerimiz Asiye Koca Demir'de bu çalışmalar sırasında Aygün'ün en büyük destekçisi konumunda.

İstanbul İl Özel İdaresi,  İŞKUR, İstanbul Ticaret Odası, T.C Milli Eğitim Bakanlığı ve Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi işbirliği ile gerçekleşen meslek edindirme kursuna Eyüp Belediyesi de destek veriyor.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Haydar Akçelik Meslek Edindirme Kursu’nu ziyaret etti ve öğrencilerle sohbet etti. Okul Müdürü Nurşen Demirkaya Aygün, Başkan Kavuncu’ya kurslarla ilgili bilgi verdi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, tek tek sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti, onların dilek ve isteklerini dinledi. Başkan, “Eyüp’deki işsiz vatandaşlarımızın, gençlerimizin Eyüplü hanımların meslek edinmesi için bu kurslar çok önemli. Bu kursumuzun Eyüp’te açılması için desteklerini esirgemeyen İstanbul İl Özel İdaresi, İŞKUR, İstanbul Ticaret Odası, Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ederim. Ayrıca Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin böyle önemli bir misyon yüklenmesinde yaptığı özverili çalışmalar nedeniyle Okul Müdürümüz Nurşen Demirkaya Aygün’e teşekkür ediyorum. Eyüp Belediyesi’nin işsiz gençlerimizin meslek edinmesi için Kasımın sonunda Sultan Center’da açacağı İş Geliştirme Merkezi’nin kayıtları da başladı. Vatandaşlarımız bu merkezimize de büyük ilgi gösteriyor. Bu tür çalışmalar, ülkemizdeki işsizliğin azaltılması, meslek sahibi gençlerin artması açısından çok önemli” dedi.

Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde Meslek Edindirme Kursları ilk olarak İç Mimari ve Dekorasyon ile Çocuk Eğitimi ve Bakımı adı altında 2 ana dalda eğitim verilecek. İç Mimari ve Dekorasyon Dalı’nda, Mimari Proje Çizimi, Autocad, 3 D Max ve Mekan ve Mobilya Tasarımı dersleri verilecek.

Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi meslek edindirme kursunun Eyüp’te ilk kez Haydar Akçelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde açıldığını ve okullarının bu önemli hizmete öncülük ettiğini belirten Okul Müdürü Nurşen Demirkaya Aygün,  “Eğitimde önceliği, Eyüp’teki işsiz vatandaşlar, okul öğrencilerimizin velileri, Eyüp Kadın Sığınma Evi’ndeki bayanlara tanıyoruz. Biz okulumuzda açılan kurslarımızda  meslek sahibi olmayanlara altın bilezik  veriyoruz… Özellikle Eyüplü hanımların kendi geçimini sağlayacağı, ayakları üzerinde durabilecekleri bir mesleğe sahip olabilmeleri çok önemli…” dedi.

   

Kurslar hakkında da bilgi veren Aygün,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Üç yıl önce İstanbul İl Özel İdaresi Öz İmek adı altında meslek edindirme kursunu İstanbul’da hayata geçirdi… Eyüp’te ise Haydar Akçelik Kız Meslek Lisesi’nde ilk kez böyle bir uygulama başlatılmış oldu. Kursiyerler haftada 20 saat toplam da 400 saat yani 5 ay eğitim alacaklar. Bu eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika verilecek.  Kursiyerlere, İŞKUR’a müracaat ettiğinde aldığı sertifika ile işe yerleştirmelerde öncelik tanınmış olacak.  Kursumuzla ilgili ilk başta okulun mevcut bölümleri üzerinde çalışma yaptık.  Bu meslek kursu alanlarını ileride daha da genişleteceğiz.  Alt yapıyı tamamladıktan sonra bu okul mesleki eğitim merkezi haline geldiğinde kursların dallarını da çoğaltacağız.  Şu anda ders veren öğretmenlerimiz okulumuzun öğretmenleri. Farklı branşlarda kurslar açıldığında okul dışında öğretmenlerimiz de olacak.  Burada kursiyerlerimiz Çocuk Eğitimi ve Bakımı ile İç Mimari ve Dekorasyon eğitimi alacak. İç Mimari ve Dekorasyon bölümünde mimari proje çizimi, sanat tasarımı Autocad,  3D Max ve Mekan ve Mobilya tasarımını öğrenecek…  Kurslarımız İŞKUR bağlantılı olduğu için sektörde hangi alanda talep varsa o yönde kurslar açılacak. Bizden sonra Eyüp Alibeyköy Endüstri Meslek Lisesi’nde kurslar açılması için çalışmalar yapılıyor. Biz Eyüp’te pilot okul olduk diyebiliriz.”

  

Meslek edindirme kursları her hafta Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri  18:00 ile 20:30, Cumartesi günleri ise 09:00 ile 14:00 arasında olacak.

Okul Müdürü Nurşen Demirkaya Aygün, Halk Eğitim Merkezi’yle ortak yürüttükleri yeni projeden de bahsetti ve “Ebru kurslarının” Eyüp’te açılacağını ifade etti.

www.vatangiresun.com Başarılı çalışmalara imza atan Okul Müdürü hemşerimiz Nurşen Demirkaya Aygün ve bu çalışmalarda kendisine yardımcı olan hemşerimiz Asiye Koca Demir'i tebrik eder, başarılarının devamını diler.



Etiketler : Nurşen, Demirkaya, Aygün,


Bu Haber Toplam 14973 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: