Ana Sayfa
GÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar
25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:20
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın Basın Toplantısı

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın Basın Toplantısı
 
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, ÖSYM Kontejyanları ve üniversitenin çalışmaları hakkında bugün basın toplantısı düzenledi.
 
 
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ÖSYM Kontejyanları ve üniversitenin çalışmaları hakkında bugün basın toplantısı düzenledi. Geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 20 büyüme gösteren üniversitenin doluluk oranının yüzde 90 olduğunu söyleyen Attar, "Yeni akademik yıla 25 bin öğrenci ile başlayacağız. Bu çok güzel bir rakam. Tüm Giresun buna hazır olsun. Artık Uluslararası bir Üniversiteyiz. Bütçe görüşmelerine bizzat kendim katılacağım ve iyi bir sonuç almak adına bu akşam Ankara'ya hareket edeceğim. Üniversite için Maliye Bakanlığı'nın koridorlarında çok sabahladım. Üniversite için bunu her zaman yapmaya hazırım" dedi. Meslek Yüksek Okullarının ve fakültelerin doluluk oranının yüzde 90'larda olduğunu ifade eden Attar, "YÖK kontenjanları ile ilgili doluluk oranımız yüzde 90.12'dir.
Önce Giresun'a sonra ülkemize hayırlı olsun. Giresun yeni eğitim öğretim yılında 25 bin öğrencisi olan bir üniversite olacak.
Bütün Giresun ilinin buna hazırlıklı olması gerekiyor" diye konuştu. Yabancı uyruklu öğrenci denilmesinden hoşlanmadığını kaydeden Rektör Attar, "Siz basından da bu konuda destek istiyorum.
 
Bundan sonra uluslararası öğrenci tabirini kullanalım. Çünkü ben bir ülkeye gitsem bana yabancı denilse kendimi dışlanmış zannederim. Psikolojik olarak bunun olumsuz etki doğruacağını düşünüyorum. Bundan sonra tüm yazışmalarımız ve sistemimizde uluslararası öğrenci tabirini kullanacağız" şeklinde konuştu. "Rektörlüğü devir aldığımda hepinizin huzurunda söylemiştim Giresun üniversite uluslararası bir üniversite olacak demiştim" diyen Attar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Giresun Üniversitesi artık Uluslararası bir üniversitedir.
 
Zaten bugün de Ankara'ya gidiyorum. Bütçe görüşmeleri için ve dönüşte bizi tercih eden ülkelerin bayrakları ile döneceğiz. Tüm üniversitede Asya ve Avrupa ülkeleri bayraklarının dalgalandığı Kampüs olacağız. Karadeniz Bölgesi'nde bir ilke imza attık. Türkçe eğitim ve öğretim merkezi açtık.
 
Bize başvuru yapan 335 uluslar arası öğrencilerinde Türkçe öğrenme arzusu içerisinde olacaklarını düşünüyorum. Giresun Üniversitesi müthiş bir uluslararası öğrenci potansiyeli ile karşılaşmıştır. Tercih edilmek olmak çok güzel, içimizi ısıtan yüzümüze gülücük konduran rakamlar bunlar. Giresun artık sadece Türk öğrencileri tarafından tercih edilen bir üniversite değildir. Bugün 30'dan fazla yabancı ülke öğrencilerinin tercih ettiği bir üniversitedir. Giresun'da herkes buna hazırlıklı olması lazım. Bizi tercih edenlerin, yanlış tercihte bulunmadıklarını kendilerine ispat etmemiz gerekiyor. Misafirperver milletiz.
 
Bunun gereksinimlerini yapmamız lazım. Evlerimizi açmamız gerekiyor. Öğrenci evleri, yurtlar yapılması gerekiyor. İlk aşamada evlerimizde öğrencileri misafir etmeliyiz. Esnaflarımız ve GTSO ve STK'lar hazırlık yapmaları lazım. Giresun bu öğrenciler kültürel faaliyetlerini, aktivitelerini geçirecekleri mekanlarla donatılması gerekiyor. Medeniyetimizi, tarihimizi, dinimizi, dilimizi güzel şekilde öğretebilmemiz için reformist faalieyetler yapılmalı. Bunları yapmak için de toplum olarak el ele vermemiz lazım. Giresun ilinin gelişimi, Giresun Üniversitesi'nin dünyada isminin duyurulması için bugünden itibaren bir seferberlik ilan etmemiz lazım." . Giresun merkezde toplam olarak yurtta barınan öğrenci sayısının 3 binden fazla olmadığını da vurgulayan Attar, "Vali beyin bu konu ile ilgili bir hareket başlattı, inşallah hayırlı sonuçlar alırız.
 
 Biz üniversite olarak 10 dönümlük bir yerimizi yurt olarak Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne tahsis ettik. Oraya 500 kişilik bir yurt yapıldı. Vali bey tekrar toplu bir hareket başlatarak bizden yurt için 10 dönümlük yer istedi. Biz 20 dönüm verdik. Takdir edersiniz ki yurt çok önemlidir. Giresun'da ciddi bir yurt sıkıntımız var. Bu vesile ile yurtdışı ve içinde maddi durumu iyi olan hemşerilerimize diyorum ki,"Kendilerine çok büyük bir kar edecekleri bir işi yapmaya davet ediyorum yurtlar,yurt çalıştırmaları, apartların yapılması. Yani gözüken köy klavuz istemez ki Giresun her yıl öğrenci sayısını artıran bir üniversite. O yüzden biran önce bu soruna parmak basılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - GİRESUN


Kaynak: giresunhaberleri.com Etiketler : , Rektörü, Prof., Dr., Aygün, Attar,


Bu Haber Toplam 6681 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: