Ana Sayfa
Giresun Kalesi, Turizm Kalesi
30 Kasım 2011 Çarşamba 20:51
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz, "Giresun Kalesi'nin yeni yüzünü, tarihini, kültürünü ve doğasını tüm şirinliği ile turizmin hizmetine sunacağız" dedi.

Güney batıdan başlayıp, kenti çevreleyerek kuzeydoğuya uzanan kale duvarlarının bir bölümünün geçen süre zarfında yıkıldığını ifade eden Yılmaz, “İç kalede bir saray kalıntısı bulunmaktadır. Büyük blok taşlarla örülmüş olan kalenin kuzeyinde, sığınak olarak kullanıldığı düşünülen mağaralar yer almaktadır.

43 dönüm üzerine kurulu

Burası ülkemizin önemli tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini taşıyan önemli mekanlardan biridir. Yaklaşık 43 dönüm üzerine kurulan Giresun Kalesi’nin halen üçte birlik kısmı gezilebilmektedir. Başlatılan yeni düzenleme çalışmalarıyla kalenin tamamının yerli ve yabancı turistler tarafından gezilebilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Düğmeye basıldı

Giresun Kalesi’nin her yönüyle turizme kazandırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2006 yılında 8 milyon lira bedelle bir proje başlattığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Bakanlığımızın 2011 yılındaki ihalesinde, kentin batısına bakan surların restorasyon çalışmaları için düğmeye basıldı. Surlarımız restore edilerek tarihi dokusu bozulmadan güzel bir görünüme sahip olacak”



Kaynak: Taka Gazetesi Etiketler : Giresun, Kalesi,, Turizm, Kalesi,


Bu Haber Toplam 10405 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: