Ana Sayfa
4+4+4'e MHP'den 4/4'lük Destek
01 Nisan 2012 Pazar 15:30
MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, "4+4+4 eğitim sitemi, MHP ile hayat bulmuştur" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, Kuran'ın ve Hazreti Peygamber'in hayatının seçmeli ders olması ile İmam Hatiplerin ortaokullarının açılmasına olanak sağlayan düzenlemelerinin MHP'nin samimiyeti nedeniyle hayat bulduğunu söyledi.

MHP'nin söz konusu teklifin gündeme gelmesinden itibaren TBMM’de ilkeli, tavizsiz ve donanımlı itirazlar yaptığını belirten Erzurum, “MHP, AKP'nin uzlaşmadan kaçan, diyalogu dışlayan, sinsi niyetlerini meşrulaştıran ve dayatmacı anlayışına esastan ve usulden karşı çıkmıştır. Eleştirilerini sıralamış ve kanun teklifinin muhteviyatındaki mahsurları yeri ve zamanı geldiğinde tüm açıklığıyla muhataplarına bildirmiştir” dedi.

MHP'nin milletin milli ve manevi hasletlerinin muhafaza edilmesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini ve şahsiyetli bir siyasi tutum izlediğini vurgulayan Erzurum, “Bu kapsamda ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının isteğe bağlı ders olarak okutulması ve imam hatip liselerinin orta kısmının tekrardan açılması MHP’nin samimi gayret ve destekleriyle hayat bulmuştur" ifadesine yer verdi.

Temel eğitim içinde isteyen ve dileyen herkesin dininin ve inançlarının gereğini tam ve eksiksiz öğrenmesinin ve bu konudaki taleplerinin karşılanmasının, her şeyden önce devletin zorunlu görevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erzurum, şöyle devam etti; “Konuyla ilgili AKP'nin baştan soğuk ve mesafeli tavrı, partimizin kararlı tutumuyla aşılmış ve iktidar partisi de kendi önergesini vererek önemli bir eşik bu şekilde aşılmıştır. Eğitim sistemiyle ilgili yeni düzenlemenin en olumlu ve hayırlı yönü ise şüphesiz bu husus olmuştur. Bu konuda emeği ve katkısı geçen her milletvekiline ve siyasi partiye içtenlikle teşekkür ediyor, yeni uygulamanın aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Milliyetçi Hareket Partisi

Giresun İl Teşkilatı

Medya ve Propaganda Başkanlığı

******************************

'Dört dörtlük' değişim ne getiriyor...

28 Şubat kararlarıyla şekillenen 8 yıllık zorunlu eğitim dönemi sona erdi. 4+4+4 esasına göre, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yeni eğitim sistemi dün Meclis'te kabul edilen kanunla hayata geçiyor. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 4+4+4 larak 3 kademeye bölen yeni yasa Meclis Genel Kurulu'nda 4 günlük oturumda, toplam 44 saatlik maraton sonrasında kabul edildi. 27 maddelik teklifin maddelerinin kabul edilmesinin ardından yapılan açık oylamada 387 milletvekili oy kullandı. 295 kabul oyu verilirken 88'i CHP'den 3'ü BDP'den olmak üzere 91 milletvekili ret oyu kullandı. MHP milletvekilleri biri dışında oylamaya katılmadı. Oylamaya katılan Adana Milletvekili Ali Halaman çekimser kaldı. 


DÜNYAYLA REKABET 

Teklifin kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer şunları söyledi:"Bugün bizim için önemli bir gün. Bugün kabul ettiğimiz bir kanunla, Türk eğitim sistemi bu zamana kadar katı, tek tipleştirici yapıdan daha demokratik ve esnek bir yapıya kavuşacak. Yani Türk eğitim sisteminde tek tip insan yetiştirme yerine, ihtiyacımız ve beklentilerimizi karşılayacak, dünyayla rekabet edebilen çocuklar yetiştirmeye adım attık. Her çocuğumuz ayrı bir birey, ayrı bir potansiyel dünya olarak kabul edip kendi yeteneklerine göre eğitilecekleri bir zemin oluşturacağız. Bugün halk ve devlet bir adım daha yaklaştı ve barıştı. Çocukları, dünyayla rekabet edecek çocuklar yetiştirmeye adım attık" 

NURETTİN CANİKLİ'DEN TEŞEKKÜR 

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli teklifin, tümü üzerine görüş bildirirken söz konusu yasanın zorla yaptırmayı amaçlayan değil demokratik bir sistem getireceğini belirterek, "Seçmeli Kuranı Kerim ve Peygamberin Hayatı dersini getiren teklifin 9. maddesine destek veren MHP ve BDP'ye hatta CHP'ye de teşekkür ederim" dedi. Görüşmelerin son gününe CHP'li vekillerin pankart eylemi damgasını vurdu. Kanunun, Fatih Projesi'nin Kamu İhale Kurumu denetimi dışına çıkarılmasını öngören 24.maddesine gelindiğinde CHP'li milletvekilleri Genel Kurul salonunda ellerindeki dövizleri kaldırdılar. 

YENİ DÜZENLEMEYLE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayacak, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği öğretim yılı sonunda bitirecek. 
İlköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak. 28 Şubat sürecinde kapatılan imam-hatiplerin orta kısmı yeniden açılacak. 
İlköğretim kurumları, ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulacak. 
Mevcut sistemde okuyan söz konusu sınıflardaki öğrenciler 12 yıllık kademeli eğitim sistemine dahil edilmeyecek. 
"Kur'an-ı Kerim" ve "Peygamber'in Hayatı", ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Bakanlık, Hıristiyanlık ve Musevilik dahil olmak üzere farklı dinler için de seçmeli ders programları hazırlayabilecek. 
Zorunlu ortaöğretim, 2012- 2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanacak. Meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin tercih yaptıkları durumunda eklenen artı 4 puan uygulamasına son verildi. Söz konusu düzenleme gelecek yıl meslek lisesine başlayacak öğrencileri kapsayacak. 
 Fatih Projesi kapsamında, yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlemleri, ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. MEB ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanacak yönetmelikle belirlenecek.



Etiketler : 4+4+4'e, MHP'den, 4/4'lük, Destek,


Bu Haber Toplam 8400 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: