Ana Sayfa |
Keşap Halkalı ve Arnavut Köyü Derneği Başkanı Abdullah Akgün, Erdal Avcı'nın kendisiyle yaptığı röportajda birçok konuya açıklık getirdi. Erdal Avcı’nın yapmış olduğu röportajı sizler ile paylaşıyoruz. Röportajımıza konuk olan, bildiğimiz ve tanıdığımız bir isim; çalışkan, başarılı dernek başkanlarımızdan, İstanbul’da kurulu bulunan Keşap Halkalı & Arnavut Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Abdullah Akgün. E. AVCI: Başkanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz? A. AKGÜN: Abdullah Akgün, Keşap Halkalı Köyü doğumlu. 3 çocuk babasıyım. 3 yaşında memleketten ayrılmama rağmen içimdeki memleket özlemi hiçbir zaman dinmedi. Onun için şuan da burada bu konumda karşınızdayım. Emekliyim. İstanbul Gaziosmanpaşa’ya bağlı Yeşilpınar’da hediyelik eşya toptancılığı üzerine faaliyet gösteren bir firmanın sahibiyim. Kısaca kendimi bu şekilde belirtmişken şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim. 17 sene profesyonel olmak üzere toplam 26 sene Karabükspor’da sporcu kimliğim ile görev aldım, onun için futbola karşı bir düşkünlüğüm vardır. Keşap Halkalı & Arnavut Köyü Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra Giresun Federasyonun da yönetim kurulu üyesi ve Keşap temsilcisiyim. Aynı zamanda İstanbul’da gerçekleştirilen Osman Ağa futbol turnuvasının tertip komitesinde aktif olarak görev almaktayım. E. AVCI: Başkanım, derneğiniz hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
2008 yıllarında derneğimiz bir kahvehane görüntüsünde hizmet verirken yapmış olduğumuz çalışmalar sonrasında derneğimizi düzlüğe çıkarıp Sivil Toplum Kuruluşları arasında parmakla gösterilen, örnek dernekler arasında kendisine yer bulmuştur. 10.04.2010 tarihinde de Giresun Belediye Başkanı Sn. Kerim Aksu, Keşap Belediye Başkanı Sn. Dr. Nihat Yılmaz, Karabulduk Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Öztürk ve üyelerimizin yoğun katılımı ile görkemli bir açılış yaparak bu yeni yerimizde üyelerimize ve hemşerilerimize hizmet vermeye başladık.
Tabi bu günlere de kolay gelmedik. Hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliğimizi sağlamak için gecemizi gündüzümüze kattık. İnsanın en değerli varlığı olan zamanımızı biz derneğimiz için harcadık. Hemşerilerimizin bütün cemiyet ve özel günlerine yönetim kurulumuz ile katılmaya özen gösterdik. Bir hemşerimizin başı sıkıştığında veya herhangi bir şeye ihtiyacı olduğunda yanında her zaman derneğimizin bulunduğunu gösterdik. Kısacası davet edilen her ortamda olmaya çalıştık. Bundan dolayı da şimdi derneğimizin özellikle bürokratlar ve siyasiler tarafından çok önemli bir yeri vardır. Bazı arkadaşlarımız bu fedakârlıklarımızı gördü ve her zaman yanımızda oldular, bazıları da işlerimize çomak sokmaya çalışıp bize engel olmak istediler. Ancak biz dik duruşumuz ile yaptığımız her işin takipçisi olup, Giresun, Keşap ve köyümüz için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bunları bizi tanıyanlar çok iyi bilir. Derneğimiz şuanda 225 normal üye olmak üzere fahri üyeler ile toplam 300 civarında bir üyeye sahiptir. E. AVCI: Peki Başkanım, üyelerinizin derneğine sahip çıkması ne doğrultudadır?
A. AKGÜN: Açık konuşmak gerekirse, her dernek de de olduğu gibi bizde de üyelerin aidatını ödeme konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Düzenli olarak aidatını ödeyen üyemiz çok azdır. Ancak birlik ve beraberliğe gelince, Giresunluluk duygusu ön plana çıkıp bu birlik ve beraberliği sağlıyoruz.
E. AVCI: Başkanım, derneğiniz hakkında bilgi verdiniz. Kısaca da derneğinizin faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
A. AKGÜN: Derneğimizin en önemli faaliyetlerinden bir tanesi her yıl geleneksel olarak yaptığımız tanışma ve kaynaşma gecelerimizdir. Bunun yanında Giresun Federasyonu tarafından organize edilen Feshane Giresun Günlerinde Keşap ilçemizin standının düzenlenmesinde yer alıyoruz. Ayrıca üyelerimizden ihtiyaç sahiplerine belirli dönemlerde kumanya ve nakdi yardım yapmaktayız. Şimdi ki hedefimiz de önümüzdeki dönemde ilçemizden büyük şehirlere gelip okumak isteyen öğrencilerimize kucak açıp bunlara burs ayarlamaktır.
E. AVCI: Başkanım, bildiğimiz kadarıyla İstanbul’da Keşap ismini taşıyan 5-6 tane derneğimiz mevcut. Bu dernekler ile beraber bir federasyon veya dernekler birliği altında toplanmayı hiç düşündünüz mü?
A. AKGÜN: Evet tabii ki de bu doğrultuda bir çalışmamız mevcut. Bizler zaten İstanbul’da bulunan hemşeri dernekleri ve Keşap dernekleri ile sürekli istiare halindeyiz. Sayın Süleyman Torlak ve diğer dernek başkanlarımız ile federasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. En kısa sürede Keşap Federasyonunun temelini atacağız.
E. AVCI: Geçtiğimiz hafta ülkemiz bir referandum süreci geçirdi. Bazı derneklerimiz çıkıp biz EVET veya HAYIR diyoruz diye açıklama yaptılar, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
A. AKGÜN: İlk öncelikle yeni anayasamız ülkemiz için inşallah hayırlı olur. Evet veya Hayır diye açıklama yapan STK’ ları kesinlikle tasnif etmiyorum. Bir derneğin içinde her görüşten insan olabilir, onun için yapılan bu tip açıklamalar ileriki dönemde bir dernek içinde kesinlikle bölünmelere yol açacaktır. Herkesin olduğu gibi bizlerin de bir siyasi görüşü mevcuttur. Ancak bizler bu siyasi görüşümüzü hiçbir zaman dernek içinde göz önüne çıkarmadık. Önemli olan içimizdeki Giresunluluk duygusu olduğu için siyasi görüşümüzü her zaman bir kenara bıraktık. Siyasi görüşümüzü de dernek yöneticiliğimizin bittiği güne saklamayı düşünüyorum.
E. AVCI: Başkanım, derneğiniz hakkında yapılan faaliyetleri sıraladınız. İlçemiz ve köyünüz hakkında ne tür çalışmalarınız oldu?
A. AKGÜN: İlçemiz için özellikle Meslek Yüksek Okulu çalışmalarında etkin rol oynadık. İstanbul’daki dernek başkanlarımız ile Giresun’a gidip burada önemli görüşmeler yaptık. Özellikle Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz’ın önemli katkıları oldu, yapacağımız her işin altına imza atacaklarını bizlere söylediler.
Açık konuşmak gerekirse, Giresun Üniversitesine yapmış olduğumuz ziyarette oradan beklediğimiz alakayı göremedik. Üniversitemize Keşap’a Yüksek Okul açıldığında 25 tane Bilgisayar sözü verdik ama üniversite yönetimi hiç oralı bile olmamıştı. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda Yüksek okulumuz bu sene eğitime başlayacaktır. Bu çalışmalardan dolayı başta Belediye Başkanımız Nihat Yılmaz olmak üzere tüm STK başkan ve yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Şunu da belirtmek gerekirse İlçemizin biraz hareketlenmesi için bu yüksek okul çok önceden ilçemize gelmesi gerekiyordu, ancak ilçemizin önde gelenleri ve siyasilerimiz bu projeyi bir türlü kabullenemedi. Biz dernek olarak Yüksek Okulumuz adına açılan yardım hesabına da ilk para yatıran kurumlar arasındayız. Köyümüze gelince, belirli dönemlerde ihtiyaç sahiplerine kumanya yardımında bulunuyoruz. Ayrıca; bir hemşerimizin evi yanmıştı, dernek ve şahsımla beraber bu kardeşimize yapmış olduğumuz maddi ve manevi yardımlar sonucunda derneğimizin amacını bir kez daha gösterdik. Bir de köyümüzde büyük sorun olan bir mahallemizin yol sorunu vardı. Onu da yaptığımız çalışmalar sonucunda büyük ölçüde hallettik. E. AVCI: Başkanım, geçtiğimiz sene ilçemizin ve yaylalarımızın tanıtımı için bir Karatepe Şenliği düzenlediniz. Ama bu yıl bu şenliğin ikincisi düzenlenmedi. Neden şenliğin ikincisi düzenlenmedi?
Özellikle İstanbul’dan topladığımız sponsorlarımızın katkıları ile beraber 1. Karatepe Yayla Şenliğini gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımız ile beraber orada seneye tekrar görüşmek üzere şenliğimize katılan yaklaşık 1500 kişiye söz verdik. Bu arada Keşap Kaymakamımız Sn. Tamer Orhan, Keşap Belediye Başkanımız Sn. Dr. Nihat Yılmaz, Karabulduk Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Öztürk, Giresun Belediye Başkanımız Sn. Kerim Aksu, işadamımız CHP Giresun İl Başkanı Sn. Aykut Gezmiş, MHP Giresun İl Başkanı Sn. Orhan Erzurumlu beyefendilere bizlerin yanında olup çok destek verdikleri için sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Çok çalıştık yönetim olarak ve başardık. Ancak bizim bu çalışmalarımız bazılarının rahatını bozdu sanırım. İkincisini düzenlemek için Keşap Kaymakamlığına müracaat ettiğimizde Geçit köyü ve beraberinde 2-3 tane daha köy muhtarının kaymakamlığa bir dilekçe verdiğini, şenlik yapılan alanın mücavir sit alanı içerisinde olduğundan bu alanda şenlik yapamayacağımızı öğrenince başımızdan kaynar sular döküldü. Sizler aracılığınızla Sayın Kaymakamımıza ve o kendini bilen köy muhtarlarımıza sormak istiyorum. İlçenin tanıtımı için bu tür etkinlikleri engellemek yöremize bir ihanet değil mi? Bu tür organizasyonlara destek vermek gerekmez mi? Destek vermediğiniz gibi bunu engellemek yakıştı mı? Sn. Kaymakamımızın bu dilekçeyi kabul etmeden, bu şenliğe neden karşı çıktıklarını sorması gerekliydi ve bizlere bu konuda telefon açılıp en azından bilgi verilmesi gerekli idi diye düşünüyorum. Biz hiçbir çıkar, menfaat beklemeden Keşap’ımıza canımızı feda etmeye hazırız. Hem bölgemizde yer alan bazı Kaymakamlıklar sadece tanıtımları için bu tür organizasyonlara büyük destek veriyorlar.
E. AVCI: Başkanım konu konuyu açıyor, görülen sizin de içiniz baya dolu, son sözünüz görüşlerinizi alayım?
A. AKGÜN: İlk öncelikle Keşap’a hizmet etmek için kurulmuş olan kesapekspres.com yönetimini kutluyorum. Sizlere de ta buralara kadar gelip bizler ile röportaj yaptığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm hemşerilerimin de geçmiş Ramazan Bayramını kutluyor, hepsine saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Derneğimize de İstanbul’a yolu düşen herkesi davet ediyorum.
Derneğimizin Açık Adresi: Kazım Karabekir Mah. 861 Sok. No:45 Gaziosmanpaşa / İstanbul
E. AVCI: Biz de size bize zaman ayırıp, görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederiz.
Kaynak: keşapekspres Etiketler : Abdullah, Akgün, (RÖPORTAJ), |
||
Bu Haber Toplam 10858 Defa Okunmuştur |
|
Diğer Haberler:
|