Ana Sayfa
İTO'dan Çamoluk'a Meslek Okulu
12 Aralık 2011 Pazartesi 19:38
İTO tarafından şehitlerimizin anısına yapılması planlanan okullardan biri de Çamoluk'a yapılacak.

İTO ÇAMOLUK MESLEK YÜKSEKOKULU VE BAL FESTİVALİ

 

HÜSEYİN AKARÇEŞME'nin HABERİ

Odamız Başkan Murat YALÇINTAŞ ve 11 Giresun’lu meclis üyeleri Birol HACIOĞLU, Ali Sinan SAFİ, Eyüp TOPAL, Selahattin KÜÇÜKARSLAN, Sait DÜZYURT, Mehmet HORASAN, Mustafa PAÇA, Mustafa KARAYILAN, Yavuz ARSLAN ve Fatih TAŞKIN ve şahsımın iştirakleri çerçevesinde Giresun’un Çamoluk ilçesine ziyarette bulunduk.

İstanbul Ticaret Odasının 18.Dönem Meclis üyelerinin almış olduğu kararlar çerçevesinde yurdun çeşitli yerlerinde şehitlerimizin anısına ve eğitime katkı amacıyla İTO tarafından yapılması planlanan okullardan biride Çamoluk Meslek Yüksekokulu. Adı da büyük bir ihtimalle Çamoluk Şehitleri Meslek Yüksekokulu olacak.

 

Giresun’un Çamoluk ilçesinde Kelkit ırmağına cepheli bir yerde inşa ettiriyor. 63.000 m² lik arazi içinde 32 derslikli bir okul binası ve 10 dairelik de lojmanı olacak. Ayrıca arazinin peyzaj ve çevre düzenlenmesi de yapılacak. Yeniden heyet halinde Çamoluk’a giderek açılış merasimi de yapmak da bizlere nasip olur inşallah. Bu sevinci ve gururu hep beraber yeniden yaşarız diye düşünüyorum. Bilindiği gibi İTO Anadolu’nun birçok vilayetinde şehitlerimiz anısına ve şehitlerimizin adlarını verecek okullar yapıyor. Bu okulda 14.şehit olacak. Bu projenin ilçeye her bakımdan olumlu katkı sağlayacağı muhakkaktır. Hatta ilçe sınırları dışına da, bölge de faydası olacaktır.

Çamoluk ziyaretimizin amacı Valiliğin yüksekokul için tahsis ettiği arsayı inceleyerek , proje sürecini hızlandırmaktı. Yardımlaşma anlayışının en açık örneği okullar ve çeşmelerdir. Bu konuda İstanbul Ticaret Odası olağanüstü başarılı hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Giresun’nun Çamoluk ilçesi Erzincan- Sivas-Gümüşhane ili hudutları köşesinde Kelkit çayı vadisine kurulmuş bir ilçe. Giresun merkezine en uzak ilçe. İlçe merkezinin yaklaşık nüfusu 2237. Çamoluk deyince akla ilk gelenlerin başında tertemiz havası, balı, cevizi ,dutu, pestil.  En büyük sermayesi İstanbul’da yaşayan ve burayla irtibatını kesmeyen belli seviyeye ulaşmış insanlarının varlığı.

Ziyaretimiz Çamoluk’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen bal festivaline denk geldi.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen festivalde renkli görüntüler, unutulmaz zamanlar yaşandı.

Bal festivali 1992 yılından başlayarak her yıl daha canlı ve güzelleşerek devam etmektedir.

Çamoluk bal üretiminde iddialı . Emin adımlarla markalaşma adına her yıl biraz daha mesafe katlederek hızla ilerliyor. Bu arada yeni seçilen genç ve okullu Arıcılar Derneği Başkanı Dursun Duyan kardeşime başarılar diliyorum.  Barkot etiket uygulaması gerçekten çok isabetli olmuş. Bal festivalinin en can alıcı noktası; “Bal Ağalığı” seçimleri diyebilirim. Bal ağası kime denir? Bal ağası bir nevi yöresine en yüksek bağış yapan kişiye denir. Bal ağası Murat ŞAPALOĞU idi. Ancak gönüllerin bal ağası Murat YALÇINTAŞ oldu. Belki de yeni bir geleneği başlatmış oldu, kimbilir? Bu konu uzun yıllar dillerden düşmeyecek. Festivalde 3 murat vardı. Bu 3 murat sayesinde Çamoluk muradına erecek mi? İlçemizin geleneklerini günümüze kadar sürdüren tek köyü olan (manuzura) Karadikmen’i de bal festivali sayesinde görmüş olduk. Birde gizli kahramanlarımız vardı. Kutluca’lı Mustafa Karaçoban ve biraderi.

Bal festivaline dışarıdan gelip katılanlar arasında TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi , Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu , Esenler ilçe başkanı Umut Özkan, Esenler ilçe başkanı yardımcısı, Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan ve Kaledere’li hemşehrimiz Terme Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu’da vardı. Festivalde ilçe mülki amirleri ve memurları tam kadro oradaydılar. Çamoluk ilçemizde 5 yıl görev yapan ve tayini çıkan kaymakamız Murat Zadeleroğlu’nun vedası da gözleri yaşarttı.

  

Vaktimizin dar olmasından dolayı zamanı mümkün oldukça verimli kullanmaya çalıştık. Bu dar zaman içinde de Babam Ali AKARÇEŞME’nin Çamoluk Dolundas köyüne kazandırdığı çam mevkiindeki tepede bulunan ve çam ormanı içindeki  Ali Dede Türbesini ziyaret ettik. Türbenin yanında yine Ali AKARÇEŞME’nin hayratı olan Ali dede çeşmesinden su içmek ve dua etmek kısmet oldu.  

Çamoluk insanı yardım ve yardımlaşmaya çok önem verir. Ziyaretimizde bizleri misafirperverlikleriyle en güzel şekilde ağırlayan bu hemşehrilerimize faydalı olmak beni ve arkadaşlarımı ziyadesiyle mutlu etti.

Çamoluk ilçemizin tarihini , geleneğini, kültürünü ve en önemli olanı da insanını anlatmak ne sayfalara sığar, nede dile gelir söylenir. Sadece yaşamak gerekir. Ne dersek diyelim az kalıyor.

Bir milletin maddi ve manevi sahada yükselmesi genç nesillerin iyi yetiştirilmesine bağlıdır.

İTO Yıllardan beri ülkemizin birçok yerinde ilim yuvası okullar inşa etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Buna bağlı olarak 2010 yılında imzalanan protokollerle 13 ilimizde, 13 adet olmak üzere şehitlerimiz anısına ve şehitlerimizin isimleri verilmek üzere şehit okulları adıyla da okullar yaptırmaktadır. Hizmet konuşma ile değil, koşma ile olur. İstanbul Ticaret Odası Kurumuna ve Çamoluk’u olağanüstü sahiplenen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş’a yöremiz adına ve 11 Meclis Üyesi arkadaşım adına minnet ve şükran duygularımı sunuyorum.

                          HÜSEYİN AKARÇEŞME



Etiketler : İTO'dan, Çamoluk'a, Meslek, Okulu,


Bu Haber Toplam 12731 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • 21. Çamoluk Bal Festivali
    Çamoluk Derneği'nin Haziran ayının ilk haftasında start verdiği 21. Çamoluk Bal Festivali'nin hazırlıklarının ilk aşaması olan sanatçı görüşmeleri tamamlandı....
  • Çamoluk, Kalebaşı İle Yola Devam
    Çamoluk Derneği çekişmeli ve 2 adaylı kongre sonunda yola Yaşabey Kalebaşı ile devam dedi....
  • Çamoluk Usluca'da Acı ve Hüzün
    Çamoluk Usluca Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Aydın'ın oğlu Muhammed Aydın vefat etti....
  • Çamoluk Yenice Derneği Açıldı
    Esenler'de kurulu bulunan Çamoluk Yenice Beldesi Derneği lokal açılışını yaparak hemşerilerinin hizmetine sundu....
  • Yeni buluşma noktanız
    Çamoluklu hemşehrimiz İbrahim Güven, şimdi de Bayrampaşa Ada Parkın karşında Çamoluk Nargile Cafe adında yeni bir işyeri açtı....
  • Görkemli Açılış
    Çamoluk"a bağlı Yenice Beldesinde Kadir Duras tarafından yaptırılan KADİR DURAS SAĞLIK OCAĞI açıldı....