Ana Sayfa
Çamoluk, Kalebaşı İle Yola Devam
06 Aralık 2011 Salı 07:42
Çamoluk Derneği çekişmeli ve 2 adaylı kongre sonunda yola Yaşabey Kalebaşı ile devam dedi.

KALFALIK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yaklaşık iki aydır adayların seçim ziyaretleri yaptığı Çamoluk Derneği Kongresinde son sözü delegeler söyledi. Yaşabey Kalebaşı 334 oyla yeniden Başkanlığa seçildi.  

Sabahın erken saatlerinde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde bir araya gelen Çamoluklular, saat 11:00’da genel kurul için salondaki yerlerini aldılar.

Genel Kurula Şebinkarahisar Derneği Başkanı Yücel Kısa,Şebinkarahisar Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Gedik ve Üsküdar Anadolu Hastanaesi Başhekimi Muharem Kuzkaya ile Hastane Müdürü Haydar Akın'da katıldılar. 

Genel Kurul sunumunu Mustafa Bayındır yaptı. Her iki tarafın yaptığı anlaşma sonrasında divan oluşturuldu.

Çamoluk Derneğinin Yönetim Kurulu raporu – Denetleme Raporu ve Kesin Mizan ile Bilançosunu Mustafa Kürkçü okudu. 

Divan Başkanlığına Mürsel Aracı ve Divan üyeliklerine Hasan Ekmen ile Temel Gödek teklif edildiler. Salondaki oy çokluğu ile Mürsel Aracı – Hasan Ekmen ve Temel Gödek divana seçildiler.  

Raporların okunmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alanlar fikirlerini katılımcılar ile paylaştılar.

Grubu adına son olarak Yaşabey Kalebaşı söz aldı ve Kalebaşı icraatlarından bahsederek destek istedi. Kalebaşı; “Çamoluk Gölpark’a taş aldığımız için eleştiriliyoruz. Biz göreve gelen kadar Çamoluk’un her yıl 15000 TL’si çöpe gitti. Biz buna son verdik. Çamoluk’u her sene çöpe atılan 15.000 TL gibi bir rakamdan kurtardık” dedi.

 Dilek ve temenniler bölümünden sonra gruplar adına konuşmalara geçildi. Yaşabey Kalebaşı grubu adına ilk konuşmayı Murat Dağıtmaç yaptı.  Dağıtmaç, yaptığı konuşmada Babrak Karmal’ın Rusya’dan burs alma örneğini verdi. Grup adına ikinci olarak Nevzat Kaleli söz aldı. Kaleli’nin sözü sürekli kesildi. Nevzat Kaleli’ye sürekli sataşmalar oldu. Divan Başkanı Kaleli’nin konuşmasını toparlamasını rica etti. 

Murat Şapaloğlu grubu adına Selahattin Düzyurt’ta kısa bir süre söz aldı. Düzyurt’tan sonra kürsüye Murat Şapaloğlu geldi. Şapaloğlu, yapmayı planladıkları icatlarından söz etti. Şapaloğlu yaptığı konuşmadan sonra büyük alkış aldı.

Çamoluk Derneği'nin burs desteği ile eğitim almış olan ve bugün artık farklı görevlerde iş hayatına atılmış olan gençlerin sağlıklı bir seçim için gösterdikleri gayret takdir edildi. Gençler kurdukları bilgisayar sistemi ile bütün üyelerin oy kullanacakları sandıkları ve sıra numaralarını elektronik ortamda üyelere anında bildirerek seçimin hızla sonuçlanmasına katkıda bulundu.

Şapaloğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından oylama işlemine geçildi. Oylama işlemi saat 13:30 sularında başladı. Sandıklar her iki tarafın anlaşması ile saat 17:00’da kapandı.  

Yaşabey Kalebaşı listesi adına üçüncü olarak söz alan Fatih Aydın oldu. Aydın, Çamoluk Derneğinin icraatlarından söz etti. Fatih Aydın sırası ile Burs ve Meslek Yüksek Okulu konularına değindi. Fatih Aydın’ın konuşmasına sürekli olarak müdahale edildi. Aydın kararlı bir duruş sergileyerek; “Bunlara gerek yok kimse alttan almamı beklemesin” dedi. Konuşmasını belgelerle yapan Fatih Aydın, salondakilerden büyük alkış aldı.

Fatih Aydın, son olarak gönderdiği mesaj ile ilgili de bir açıklama yaptı. ''Ben Ayşeler güzeldir dedim. Fakat bazıları bu sözü bütün Fatmalar çirkindir'' olarak algıladı diyen Aydın, Bakara Süresi 216'ncı ayet-i kerimesine atıf yaparak, biz hayırlı ise kazanmak istiyoruz diyerek sözlerini noktaladı. 

                Çamoluk Usluca Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Aydın, Fatih Aydın ile. 

Toplam 817 üye için 6 adet sandık kuruldu. Her sandığa her iki gruptan birer adet sandık başkanı atandı.

 Saat 17:00’da oylamanın bitmesi ile sandıklar divan başkanın gözetiminde katılımcıların önünde açıldı. Açık olarak yapılan sayımlar neticesinde 553 adet oy kullanıldığı ve bu oyların sadece 2 tanesinin geçersiz olduğu tespit edildi. Toplamda 817 adet üyesi bulunan Çamoluk Derneğinin kongresine katılım %65 oranında oldu.

Oy sayım işleminin ardından Yaşabey Kalebaşı 334 oy ile oyların %61’ini alırken, Murat Şapaloğlu’da 217 oyla oyların %39’unu aldı. Yaşabey Kalebaşı 117 oy farkla yeniden Çamoluk Derneği Başkanlığına seçildi.

Üyeler bazında katılımın az olmadığı gözlenirkeni üye olmayanlarında genel kurula ilgi göstermeleri gözden kaçmayan olgular arasındaydı.

Her iki adayda birbirini tebrik ederek salondan ayrıldılar. Başkan adayı Murat Şapaloğlu'nun olgun, Hüseyin Şapaloğlu'nun da yapıcı tavırları gözden kaçmadı. 

 Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı; “Her şeye rağmen güzel bir kongre oldu. Ben diğer aday kardeşimiz Murat Şapaloğlu’na teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantısında da kendisine başarılar diliyorum, Çamoluk için, hepimiz için hayırlı olsun” dedi.

Haber: ALİ KÜRKÇÜ

                                               YÖNETİM LİSTESİ.



Kaynak: Çamoluk.net Etiketler : Çamoluk,, Kalebaşı, İle, Yola, Devam,


Bu Haber Toplam 12224 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • 21. Çamoluk Bal Festivali
    Çamoluk Derneği'nin Haziran ayının ilk haftasında start verdiği 21. Çamoluk Bal Festivali'nin hazırlıklarının ilk aşaması olan sanatçı görüşmeleri tamamlandı....
  • İTO'dan Çamoluk'a Meslek Okulu
    İTO tarafından şehitlerimizin anısına yapılması planlanan okullardan biri de Çamoluk'a yapılacak....
  • Çamoluk Usluca'da Acı ve Hüzün
    Çamoluk Usluca Köyü Derneği Başkanı Hüseyin Aydın'ın oğlu Muhammed Aydın vefat etti....
  • Çamoluk Yenice Derneği Açıldı
    Esenler'de kurulu bulunan Çamoluk Yenice Beldesi Derneği lokal açılışını yaparak hemşerilerinin hizmetine sundu....
  • Yeni buluşma noktanız
    Çamoluklu hemşehrimiz İbrahim Güven, şimdi de Bayrampaşa Ada Parkın karşında Çamoluk Nargile Cafe adında yeni bir işyeri açtı....
  • Görkemli Açılış
    Çamoluk"a bağlı Yenice Beldesinde Kadir Duras tarafından yaptırılan KADİR DURAS SAĞLIK OCAĞI açıldı....