Ana Sayfa
21. Çamoluk Bal Festivali
29 Temmuz 2012 Pazar 04:43
Çamoluk Derneği'nin Haziran ayının ilk haftasında start verdiği 21. Çamoluk Bal Festivali'nin hazırlıklarının ilk aşaması olan sanatçı görüşmeleri tamamlandı.

21. ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ'NE ÇAMOLUK'LU

SANATÇILAR DAMGA VURACAK

21. Çamoluk Bal Festivalinin Çamoluklu sanatçıları belli oldu.

24 - 25 Ağustos (Cuma- Cumartesi) 2012 tarihlerinde Çamoluk Gölpark'ta gerçekleşecek olan 21. Çamoluk Bal Festivalinin Çamoluklu Sanatçıları belli oldu. 

Çamoluk Derneğinin Haziran ayının ilk haftasında start verdiği 21. Çamoluk Bal Festivalinin hazırlıklarının ilk aşaması olan sanatçı görüşmeleri tamamlandı. Çamoluklu ses sanatçılarından;

  1. Sabit Münüklü (Kaynar Köyü)
  2. Hüseyin Düz (Köroğlu Mahallesi)
  3. Nurettin Duyan (Dulundas Mahallesi)
  4. Mehmet Kuzkaya ( Taşdemür Köyü)
  5. Mehmet Meşe (Kutluca Köyü)
  6. Haydar Keleş (Hacıahmetoğlu Köyü)
  7. Yaren Uslu ( Kılıçtutan Köyü)
  8. Aykut Kapucu (Yusufeli Köyü)

festivale katılacaklar. Festivale katılacak sanatçıların Saz ekibini Çamoluk Derneği temin ediyor. Çamoluklu sanatçılara, Çamoluk Köroğlu Mahalleisnden Bağlama sanatçısı Temel Karakuş ve ekibi eşlik edecek.

Bal festivallerinin olmazsa olmazı olan Davul Zurna ekibinde de Çamoluk Köroğlu MahallesindenZurnacı Fikret olarak tanınan Fikret Çukuryurt ve ekibi olacak.  

Çamoluk Bal Festivali ile ilgili diğer detaylar ve festivalin star sanatçısı Çamoluk dışından konuk ve anlaşma yapılan sanatçılar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Çamoluklu ses sanatçıları ile festivalde sahne almaları adına görüşen Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bayındır; "Çamoluklu ses sanatçılarımızla tek tek görüştük. Bütün görüşmeler neticesinde benim vardığım ortak fikir şu yönde; Her biri Çamoluk Bal Festivali ve Çamoluk Derneği için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyorlar. Bunu memnuniyetle dile getiriyorlar. Bu yıl saz ekibimizde Çamoluklu bir ağabeyimiz olan Temel Karakuş'un öncülüğünde idare edilecek. Olmazsa olmazımız Davulumuz-Zurnamızda Çamolukluların yakından tandığı bir isim olan Vartanalı Fikret ağabeyimiz olacak.

Çamoluklu sanatçılarımız, kendi ilçemizin sanatçıları onlar burada sahne alacaklar ve memleketlerine-memleketlerinin insanlarına karşı bir nevi vazifelerini yerlerine getirecekler. Festivale gelecek olan her hemşerimiz sanatçılarımızı sadece alkışlamakla kalmasın, onların albümlerini alarak onlara destek olurlarsa çok güzel olur. Neticede bu insanlar bizim insanlarımız bizim sanatçılarımız, bugüne kadar yaşananlar yaşandı bitti, geçmişi kurcalamaya gerek yok.

Hepsi ile ayrı ayrı muhabbetimiz-kardeşliğimiz var.  Karşılıklı olarak birbirimize gönül bağımız var. Bu festivalde gönüllerimizdeki sevgi kıvılcımlarını alevlendirebilirsek ne mutlu bize.

Zaman Zaman Çamoluklu sanatçılarımızın toplum içerisinde eleştirilmesine şahit oluyoruz. Ben her birini medeni cesaaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ellerine mikrofonu alarak yüzlerce insanın karşısında tek başına program yapmak onları eğlendirmek herkesin harcı değil. Onun için sanatçı dostlarımızı her alanda ve her anlamda eleştirmek yerine onore etmeyede özen göstermeliyiz.

İyi veya kötü, onlar Çamoluk Müzik kültürünün eldeki imkanlar çerçevesinde temsilcileri, onlara çeşitli olanaklar sağlandıkça onlar her zaman daha iyiye gideceklerdir.

21. Çamoluk Bal Festivalinde Çamoluklu ses sanatçıları ile coşmak isteyen herkesi, Çamoluk-Gölaprk'a bekliyoruz" dedi.

Haber: UĞUR AYDIN



Kaynak: çamoluk.net Etiketler : 21., Çamoluk, Bal, Festivali,


Bu Haber Toplam 13105 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: