Ana Sayfa
Doğankent Lisesi'nin Efsaneleri
03 Ağustos 2010 Salı 10:05
Kuruluşundan beri bir çok önemli değerler yetiştiren Doğankent Lisesi'nin efsaneleri buluştular.

DOĞANKENT LİSESİ'NDE EFSANELER BİR ARAYA GELDİ.

   Kamil PATAN "Efsaneleri" Anlattı.

  

1978 – 1979 yılında Eğitim – Öğretime açılmış olan ve o tarihten bu yana orta öğretim ile Lise kısmından ortalama 4000 e yakın öğrencinin eğitim aldığı Doğankent Lisesin de, açıldığı yıldan günümüze eğitim görmüş öğrencileriyle eğitim vermiş öğretmenlerini bir araya getirmeyi planlayan 1.BÜYÜK BULUŞMA sloganıyla organize edilen Pilav günü planlandığı üzere 1 Ağustos 2010 – Pazar günü beklenileninde üstünde bir katılımla gerçekleştirildi.

   Yıllar sonra 25 – 30 yıl önceki efsane hocalarını karşısında gören Doğankent Lisesinin ilk mezunları, çocukları ve eşleriyle hocalarının ellerini öperken oluşan duygusal tablo görülmeye değerdi, gerek efsane hocalar, gerekse şimdilerde 40 – 45 yaşlarında bulunan efsane öğrenciler bu özel buluşmada gözyaşlarına hakim olamadılar.

    Okulun İlk Müdürü Salim TÜRKKAN ve diğer Müdürler A.İhsan GÜVENDİ, Recep YAĞCI, Salim BAYRAM ile efsane hocalar; Hasan KIZILASLAN, Abdullah YILDIRIM, Cevdet PATAN, Rıdvan GÖK, Sıtkı FİNCAN, İsmail GÜNAY, Kasım ŞEKER, Hüseyin ŞEKER, Füsun DEHMEN ŞİŞMAN, Metin YAŞAR, yine Beden Eğitimi hocaları; Yunus DİNÇ, Nedim HOCA ve daha ismini şu an hatırlayamadığım bir çok değerli eğitimcinin hazır bulunduğu bu özel günde ilçe Milli Eğitim Müdürü olan ve Doğankent Lisesinde geçmiş dönemde hem öğrenci olarak bulunmuş, hem de bir dönem Doğankent Lisesinde Öğretmenlik yapmış sevgili abımız Nurettin GÜNAY ın Doğankent Lisesi yönetiminin bize çokta yardımcı olamadığı bir süreçte bizlerle birlikte unvanını bir kenara koyarak koşuşturması çok anlamlıydı, yine lisemiz mezunlarından DSİ İl Müdürü olan Bahtiyar KABADAYI nın, Rasim ÜNLÜ nün, Şerif PİR in, Turan KARAHAN ın, Ankara da Hakim olan  Zekiye ÖZDEN in, Ömer ÜNLÜ nün, Bursa Doğankentliler dernek Başkanı İsmet Aydın ın, Mehmet PATAN ın,  Halil PATAN ın ve Lisemizden mezun olup ta şu an çok önemli görevlerde bulunmasına karşın unvanlarını kenara koyarak bizlerle birlikte koşuşturan tüm arkadaşların heyecanı görülmeye değerdi diye düşünüyorum, hele gelen hocalarımızın memnuniyetlerini anlatmaya kelimeler yetmezdi, davet edildiklerinde hani okulun bahçesinde birkaç kişiyle, birkaç anıyla öylesine bir kutlama bekleyen hocalarımız ilçeye iner inmez gördükleri ilgi ve alakadan, ilçeden ayrılana kadar ki samimiyet ve sıcaklığı, Efsane Hocalarımızdan Abdullah YILDIRIM; “Böylesine bir organizasyon, böyle özel bir durumu düşünmemiştim, o kadar duygulandım ki anlatamam, iyi ki gelmişiz.” şeklinde ifade etti.

          Gelelim bizi üzen bir konuya; Tatil dönemi olduğunu biliyoruz elbet, insanlar izin aldı ve memleketine gitti, tabiî ki kendine özel işleri var ama bazı olağan üstü durumlar vardır ve bu durumlar da tatile, izine bakılmaz, eğer insanda aidiyet duygusu varsa burada bende olmalıyım denilir, bu buluşmada öğle bir gündü, en küçüğü 60 yaşında olan geçmiş dönemde hizmet etmiş otuza yakın hocamız kilometrelerce yoldan tatilini bölerek bu etkinliğe katılırken Doğankent Lisesinde çalışan mevcut kadronun çoğunluğunun bu toplantıya katılamaması, araştırma ve organizasyon döneminde yeterli katkıda bulunulmaması bizleri düşündürten bir davranıştı, Doğankent Lisesi ismini içeren bu etkinliğe katılan okul müdürü Niyazi AYDIN ile Doğankent te o gün bizleri yalnız bırakmayan mevcut kadroda görev yapan bir kaç Öğretmen arkadaşa da fedakârlıklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

          İsmail Ulusoy MİNDİZ ile bir akşam internet üzerinden sohbet ederken BÜYÜK BULUŞMA fikrini  ortaya attığımda İsmail’in bu fikri heyecanla karşılayıp hemen planlar kurmaya başlaması, öncesinde bir düşünceden ibaret olan fikri, sonrasında bizlere de heyecan veren bir çalışma haline getirdi. Unal KAÇMAZ ın, Aydın TURAN ın, Yücel COŞKUN un, Nafiz TURFAN ın, Şenol PİŞKİN in, Alaadin BAYRAM ında ekibe dahil olmasıyla bu öneri, bir fikir ve öneri olmaktan çıkıp bizler için olmazsa olmaz bir proje halini aldı. Bu etkinlikte herkes özveriyle yapabileceği ölçüde üzerine düşeni sahiplenip yapmaya çalıştı ve ortaya mükemmel bir tablo ve yapılmamış bir etkinlik, yukarıda sizlere özetlemeye çalıştığım bu güzel tablo çıktı, bu tabloda herkesin ebetteki bir katkısı vardı ama en büyük katkıyı sevgili dostum ilçemiz Tüccarlarından Osman Murat ÖZTÜRK ile Sevgili abimiz İbrahim PİR in sahip olduğu Piroğlu Yemek Fabrikasının işletmecileri Kadir ve Nadir PİR kardeşlerim yaptılar, yine Belediye Başkanımız Nazmiye KABADAYI ile İlçe Kaymakamımız Naif YAVUZ un katkılarını da söylemeden geçmek istemiyorum.

         Özet olarak çok özel bir toplantı, çok duygusal anlar, 45 - 50 yaşında dünün öğrencileri bu günün yöneticileriyle yıllar sonra yeniden bir araya gelme fırsatını ve meyvelerini görme şansını bulmuş ülkemin çeşitli yerlerinden gelen eli öpülesi hocalar, profösyonel organizasyon ekibine taş çıkartan birliktelik gücü ve her şekilde mutlu yüzler.

         Bizler yıllar sonra Aydın Turan, Ünal KAÇMAZ, İsmail MİNDİZ, Şenol PİŞKİN; Alaaddin BAYRAM, Yücel COŞKUN ve daha bir çok görünmez kahramanla bu organizasyonu yapmaya çalıştık inanıyorum ki artık BÜYÜK BULUŞMA lar 2 yılda bir daha da profesyonelleşerek düzenlenip, gelenekselleşerek devam eder, bu sefer bu etkinlik 2012 yılında ve yine 1 AĞUSTOS ta bu sefer Doğankent Lisesinin öncülüğünde düzenlenir, bizlerde üzerimize ne düşerse seve seve yaparız. Saygılarımla

******************************

DOĞANKENT LİSESİ 1.OLAĞAN BÜYÜK BULUŞMADAN SONRA

           Bilindiği gibi bizler bu organizasyonu yaklaşık 4 ay içinde tamamladık.Eksiklerimiz oldumu? Derseniz, Elbette oldu.Normalde bu tür organizasyonlar bir STK veya devlet kurumları tarafından en az bir yılda tamamlanır ve buna rağmen eksiklikleri olur.Bizler ise bir STK veya Devlet kurumu olarak değil,sadece beş altı arkadaşın bireysel çabalarıyla yaptık.Son aşamaya doğru Doğankent Kaymakamı Naif YAVUZ,Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye KABADAYI,İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin BAYRAK ve Giresun DSİ şube Müdürü Bahtiyar KABADAYI’nın desteklerini gördüm.

           Büyük buluşmaya katılması beklenen ‘Doğankent Lisesinde öğrenim görmüş’ arkadaşların duyarsızlığı hayal kırıklığı olmuştur.Ancak burada gelmeyi çok isteyipte mazeretlerinden dolayı gelemeyen arkadaşları tenzih ederim.

          Organizasyonla ilgili hazırlıkların Doğankent ayağını tamamlamak için proğramdan 10 gün önce İstanbul’dan Doğankent’e gelerek arakdaşlarımla diyaloğ halinde çalışmaları tamamladım. Bu arada Doğankent’te bana destek olan kardeşim Selçuk PATAN,sınıf arkadaşlarım Cevdet PATAN ve Kamil PATAN’a ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.Büyük buluşma gününde Öğretmenlerin ve öğrencilerinin birbirlerine sarılıp hasret gidermeleri çok duygulu anlara sahne olmuştur.Gelen misafir öğretmenlerimiz gibi ben ve arkadaşlarımın büyük çoğunluğu da Doğankent’te misafirdik.Yine de ben ve arkadaşlarım ev sahibi gibi davranarak misafirlerimize gerekli ilgi ve özeni gösterdik.Doğankent tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olduk.

          Organizasyonun Proğram akışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin BAYRAK’la birlikte hazırlayıp imzalayarak sunucuya vermeme rağmen proğramın resmi akışına uyulmadı.Zaten sıcakta insanlar nefes alamaz durumda iken proğram arasına gereksiz girişler yapılarak asıl düşüncelerini ifade etmesi gereken öğretmenlerimiz konuşma fırsatı bulamamışlardır.Organizasyona Doğanken Lisesinde görev yapan mevcut öğretmenlerden bir kaçı katılmıştır.Bizler mevcut öğretmenlerin tamamını beklerdik.Plaket dağıtımında büyük kargaşa yaşandı;Doğankent Lisesinde öğrenim görmüş öğrencilerin eğitimine verdikleri katkılardan dolayı hazırlamış olduğumuz plaketlerden bazılarını hiç alakası olmayan ve doğanken Lisesinde okumuş ama bugün öğretmenlik mesleği yapan arkadaşlardan bazıları da almıştır.Bu oranizasyona hiçbir maddi ve manevi katkısı olmayan insanlar sahiplenmek istemiştir. Ayrıca Protokolde olması gereken STK başkanları ve Kurumsal idarecilere yer gösterilmede sıkıntılar olmuştur.

         Yine de eksikliklerimize ve ilk olmasına rağmen herkes mutlu ve huzurlu ayrılmıştır.Artık bundan sonra yapılacak etkinliğin Doğankent Lisesi öncülüğünde yapılmasını bekliyoruz.

                                                         Ünal KAÇMAZ



Kaynak: Kamil Patan Etiketler : Doğankent, Lisesi'nin, Efsaneleri,


Bu Haber Toplam 11279 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Doğankentliler Gece İçin Buluştu
    İstanbul'da yapılması planlanan Doğankentliler gecesi öncesi Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan CİHAN, bir yemek verdi....
  • Muğla AKP'ye Giresun'lu Başkan
    Ak Parti Muğla il başkanlığı görevine Doğankent'li hemşerimiz Nihat Öztürk atandı. ...
  • Nuri Yılmaz'ın Halası Vefat Etti
    Doğankent Çatalağaç Köyü (Şadı) Mehmet Pirdal'dan sonra bir çınarını daha kaybetti. Fadime Pirdal Berat Gecesi vefat etti....
  • HES Oyraca'da Suları Kuruttu
    Doğankent ilçesi Oyraca Köyünde HES tünellerinin kaynak sularının büyük bir bölümünün kuruttuğu görüldü....
  • Doğankent, Taksim ve Feshane'de
    Merkez, Sadaklı, Süttaşı, Yeni mahalle, Yeşiltepe, Çatalağaç, Doymuş, Güdül,Çatak, Oyraca, Güvenlik, Kozköy, Söğütağzı, Yeniköy Feshane'de buluşuyor....
  • Doğankent'te Afet Konut Temeli
    Giresun'un Doğankent ilçesinde yapılması planlanan afet konutlarının temel atma töreni gerçekleştirildi....
  • S. Cihan Önceliğimiz Doğankent
    Gopajans'a, Giresunhaberal'a ve GOP Giresun Derneğine nezaket ziyaretinde bulunan Serkan Cihan ile kısa bir söyleşi....
  • Doğankent Bir Ulu Çınarı Kaybetti
    Doğankent Çatalağaç Köyü sakinlerinden Mustafa (Mehmet) Pirdal dualar ve göz yaşları arasında toprağa verildi....
  • TAŞSAN'dan Büyük Çevre Yatırımı
    Doğankent'li CİHAN kardeşlerin firması TAŞSAN çevre ve temizlik konusunda lider. Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri Açıldı. ...
  • Ali Alim Ölümden Döndü
    Doğankent Kozköyspor Başkanı ve Giresun camiasının sevilen ismi Ali Alim, Doğankent-Tirebolu yolunda kaza yaptı, şans eseri kazayı ucuz atlattı, aracı pert oldu....
  • Doğankent Lisesi 2.Kez Buluştu
    Doğankent Lisesi Mezunları 2.büyük buluşmasını İstanbul Güngören Belediyesi Kültür Merkezin'de gerçekleştirdi. ...
  • Doğankent Lisesi Buluşuyor
    Doğankent Lisesi mezunları 2. büyük buluşma toplantısı Güngören Belediye Kültür merkezinde yapılacak....
  • Doğankent Kanyaş Güvenlik Pikniği
    Yaz aylarının vazgeçilmez faliyeti olan piknikler başlıyor. Doğankent Kanyaş Güvenlik Köyü 22 Mayıs Pazar günü sahneye çıkıyor....
  • Doğankent'te Hüzün ve Gözyaşı
    Mudanya'da meydana gelen kazada ölen Doğankent'li lise öğrencisi Kıymet Topkara Doğankent'te toprağa verildi....