Ana Sayfa
Doğankent Kanyaş Güvenlik Pikniği
19 Mayıs 2011 Perşembe 14:41
Yaz aylarının vazgeçilmez faliyeti olan piknikler başlıyor. Doğankent Kanyaş Güvenlik Köyü 22 Mayıs Pazar günü sahneye çıkıyor.

22 Mayıs 2011 Pazar günü yapılacak olan Doğankent Kanyaş Köyü Pikniği, saat 13.00 - 15.00 arası Kaçkar TV den canlı yayınlanacak.

Güzel Vadi Piknik alanında yapılacak olan etkinliğe, TRT sanatçısı Mustafa Naci Keskin ile Ali Alim ve Alim Koca gibi yöresel sanatçılarımız katılacak.

Geçen yıl yapılan Kanyaş Köyü Pikniğine Giresun Milletvekili Doğankent Kanyaş'lı Hacı Hasan Sönmez'de katılmıştı.

**************

Geçen yıl yapılan Doğankent Kanyaş Güvenlik Köyü Pikniği

Şehit cenazeleri tüm Giresunluların piknik organizasyonlarına da damgasını vurdu.Sahnelerde genellikle eğlencelere fazla zaman ayrılmadı.Tüm piknik organizasyonlarında terör lanetlendi.Şehitler anıldı ve dualar okundu.

 

Giresun Derneklerinin piknikleri albayraklarla süslendi.

Doğankent Kanyaş'lı Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez'de Ankara'dan gelerek pikniğe katıldı ve köylülerinin yalnız bırakmadı.

Başkan İhsan Alim pikniğe katılan misafirleri en güzel şekilde ağırladı.

KSS Grup Futbol Turnuvasına verdiği desteği piknik organizasyonunana da vererek Kanyaşlıların yanında olduğunu gösterdi.

Osmanağa & Şehit Cengiz Sarıbaş Futbol Turnuvasının her yönüyle centilmen takımı Doğankent Kanyaş Güvenlik Spor.

 

Doğankent Kanyaş Güvenlik Köyü pikniğine Türkiye'nin her yerinden Kanyaşlılar katıldı.Yol güzergahı boyunca yönlendirici levhalar piknik alanının bulunmasına yardımcı oldu.

************************************************

Kanyaş güvenlik Köyü internet sitesindeki piknik haberi.

Bir piknik böyle geçti..

Geleneksel hale gelmiş  bu yıl altıncısı düzenlenen bir bahar şenliği daha geride kaldı.Tüm katılımcı canımız köylülerimize yürekten teşekkür ediyorum.Yüce yaratıcımız her şeyin sahibi ALLAH'a hamd olsun, bu yılda Kanyaş Köyü oradaydı. Altı yıldan bu yana gönüller daha yumuşamış daha candan birbirimize sarılmış daha çok birbirimizin dertleriyle dertlenmiş sevinçlerini paylaşmış birbirimize daha çok yakınlaşmışız.

Buda bizim en sevinçli yönümüz.Amacımız zaten yeniden tanışıp kaynaşmak değil mi? Yeniden eski günlerdeki dostluklara yardımlaşmalara gönülden sarılıp kucaklaşmalara kavuşmak degil mi? Evet işte bu bize Güvenlik Köyü’nün eski Kanyaşını hatırlattı. Gurbetin sessizce elimizden avucumuzdan sıyırıp almaya çalıştığı unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatyrlıyoruz. Her bir araya gelişimizde bu değerlerimizden ne kadar uzaklaştığımızı daha iyi anlıyor, birbirimize daha bir gönülden sarılıyoruz.

Burada bir araya gelişimizi sağlayan bu güzel oluşuma öncülük eden çok fedakar, vefekar abilerimize ablalarımıza kardeşlerimize herkesin adına yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu senede oradaydı bizim köylümüz.Kilimler serildi çadırlar açıldı ızgaralar kuruldu semaverler yakıldı. Sahne kurulmuş bir yandan kemençe sesleri yükselmeye başladı.Gurup gurup oturan köylülerimiz birbirini ziyaret edip hasretle kucaklaştılar.

Hal hatıırlar soruldu. Memleketin dört bir köşesinden selamlar getirildi.Haberler soruldu.Gelemeyenlere serzenişler yapıldı. Canlı yayın imkanı ile uzakta olanlara haberler uçuruldu ekranlardan hasretle eller sallandı gözler yaşardı selamlar gonderildi.

Bir günlüğünede olsa bütün sıkıntılar arkaya atıldı. Hic hatırlanmak istenmedi. Değerli abimiz milletvekilimiz Hacı Hasan SÖNMEZ de aramızdaydı.Kısa bir konuşma yaptı.Alkışlarla sevgi gösterisi bir gül gibi uzatıldı Ankaradaki temsilcimize. Ardından organizasyona katkıda bulunan sponsorlarımız iş adamlarımız anons edildi.

Onlara bütün köylülerimizin minnettarlığı iletildi ve kemençe sesleri ızgara dumanları semaver buharları adeta kucaklaştı bulunduğumuz mekanda tıpkı bizler gibi.

Bize has kemence bizleri topyekün sahneye çıkardı. Çocuklar hepimizin (ah bir cocuk olsaydık) hayali yavrularımız gönüllerince eğlendi.

Türküler söylendi yanık yanık. İçimizden biri olan kardeşymiz Ali ALİM’in memleket havalarıyla kendimizden geçtik. Aldı götürdü bizi Kanyaşın her köşesine. Misafir sanatçılarımızın coşkusu ayrı bir hava estirdi Kanyaşa doğru.


Tabiki her ilkin bir sonu oldugu gibi bugünkü sabahın neşesi ikindi ve aksama dogru yerini hüzne ve tatlı bir yorgunluga bıraktı.

Artık veda vaktiydi yeniden kucaklaşmalar dualar yapıldı. Otobüsler ayrılık vaktinin kornalarını çalarken dillerde gönüllerde bir dahaki seneye yeniden buluşma ve kavuşma dilekleri vardı.

Hepimiz orada olmalıydık.

Çeşitli nedenlerden dolayı gelemeyenlerimizi orada görmek isterdik.

Ama inşallah bir dahaki organizazyonda.

Saygılarımla..

Ahmet Bişkin



Kaynak: www.vatangiresun.com



Etiketler : Doğankent, Kanyaş, Güvenlik, Pikniği,


Bu Haber Toplam 12161 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Doğankentliler Gece İçin Buluştu
    İstanbul'da yapılması planlanan Doğankentliler gecesi öncesi Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan CİHAN, bir yemek verdi....
  • Muğla AKP'ye Giresun'lu Başkan
    Ak Parti Muğla il başkanlığı görevine Doğankent'li hemşerimiz Nihat Öztürk atandı. ...
  • Nuri Yılmaz'ın Halası Vefat Etti
    Doğankent Çatalağaç Köyü (Şadı) Mehmet Pirdal'dan sonra bir çınarını daha kaybetti. Fadime Pirdal Berat Gecesi vefat etti....
  • HES Oyraca'da Suları Kuruttu
    Doğankent ilçesi Oyraca Köyünde HES tünellerinin kaynak sularının büyük bir bölümünün kuruttuğu görüldü....
  • Doğankent, Taksim ve Feshane'de
    Merkez, Sadaklı, Süttaşı, Yeni mahalle, Yeşiltepe, Çatalağaç, Doymuş, Güdül,Çatak, Oyraca, Güvenlik, Kozköy, Söğütağzı, Yeniköy Feshane'de buluşuyor....
  • Doğankent'te Afet Konut Temeli
    Giresun'un Doğankent ilçesinde yapılması planlanan afet konutlarının temel atma töreni gerçekleştirildi....
  • S. Cihan Önceliğimiz Doğankent
    Gopajans'a, Giresunhaberal'a ve GOP Giresun Derneğine nezaket ziyaretinde bulunan Serkan Cihan ile kısa bir söyleşi....
  • Doğankent Bir Ulu Çınarı Kaybetti
    Doğankent Çatalağaç Köyü sakinlerinden Mustafa (Mehmet) Pirdal dualar ve göz yaşları arasında toprağa verildi....
  • TAŞSAN'dan Büyük Çevre Yatırımı
    Doğankent'li CİHAN kardeşlerin firması TAŞSAN çevre ve temizlik konusunda lider. Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri Açıldı. ...
  • Ali Alim Ölümden Döndü
    Doğankent Kozköyspor Başkanı ve Giresun camiasının sevilen ismi Ali Alim, Doğankent-Tirebolu yolunda kaza yaptı, şans eseri kazayı ucuz atlattı, aracı pert oldu....
  • Doğankent Lisesi 2.Kez Buluştu
    Doğankent Lisesi Mezunları 2.büyük buluşmasını İstanbul Güngören Belediyesi Kültür Merkezin'de gerçekleştirdi. ...
  • Doğankent Lisesi Buluşuyor
    Doğankent Lisesi mezunları 2. büyük buluşma toplantısı Güngören Belediye Kültür merkezinde yapılacak....
  • Doğankent'te Hüzün ve Gözyaşı
    Mudanya'da meydana gelen kazada ölen Doğankent'li lise öğrencisi Kıymet Topkara Doğankent'te toprağa verildi....
  • Doğankent'te Bir Köy Yolu
    Doğankent Yeşiltepe Mahallesi Çöcen mevkiine ulaşım sağlayan yol tehlike saçıyor....