Ana Sayfa
Doğankentliler Gece İçin Buluştu
26 Aralık 2012 Çarşamba 12:08
İstanbul'da yapılması planlanan Doğankentliler gecesi öncesi Doğankent Federasyonu Başkanı Serkan CİHAN, bir yemek verdi.

Federasyon başkanı davetlilere komite kurulumu için yapılan çağrıya katıldıkları için teşekkür etti ve daha sonra katılan herkes tek tek kendini tanıttı. Toplantıda organizasyon komitesi kurulumu için gönüllü adayların belirlenmesi amacıyla Doğankent’in tüm kurumlarıyla irtibat kurulmasına karar verildi.

Toplantıya katılan sanatçımız Şerif PİR 'kalabalık şehirlerin yanlız insanlarıyız ' sözüyle gurbette yaşanılan sıkıntılara dikkat çekti ve eşsiz kemençe resitali ve büyüleyici sesiyle birazda olsa memleket hasreti gidermemize vesile oldu.

Toplantıda ayrıca Doğankentliler gecesinin sadece eğlence amaçlı değil aynı zamanda tarihi ve kültürel yanlarının da olması amacıyla bir panel düzenlenmesi gerektiği ve bu konuda araştırmaları olan Doğankentlilerle irtibat sağlanması kararı alındı. Doğankentliler isterse gurbette yapılan en büyük geceyi organize edebilir görüşü herkesin ortak noktası oldu.

Gurbetteki Doğankentlilere yakışacak tarihi ve toplumsal meselelerimize de değineceğimiz gecenin ekonomik ve sosyal boyutları araştırılmalı, ne zaman nerede ve içeriğinin nasıl olacağı konusunda daha çok katılımcının fikri alınmasına karar verildi.

Her köy ve mahallenin ortalama 100 kişilik katılımla toplamda en az 1400 kişilik planlanmasına karar verilen gece içinde en uygun zamanın nisan ayı olduğu konuşuldu.

sonuç olarak Eyüp Sultan Ensari konağında yapılan komite toplantısında görülen atmosfer , gece düzenlemek ve salonu doldurmak konusunda ve organizasyon açısından Doğankentlilerin yeterli olduğu fakat gece öncesi planlama hususunda diğer köylerinde mutlaka toplantılara katılmaları gerektiği kararlaştırıldı.

gece Giresun Doğankentliler gecesi olacağından hangi köyden olursak olalım hepimiz Doğankentliyiz parolasının korunması ve gurbette birlik olunması hususlarında ortak hedefler belirlendi.

gurbette veya Doğankent’te yaşayan Doğankentlilerin 2013 yılında yapılması planlanan geceyle ilgili görüş ve önerilerinizi dogankentfederasyonu@gmail.com mail adresine yollamaları veya bir sonraki toplantı çağrısına mutlaka katılmaları gerekmektedir.

22 Aralık Cumartesi yapılan toplantıdan haberi olmayan hemşerilerimizin de internet sitemizi takip etmelerini ve bir sonraki toplantı çağrımıza cevap vermelerini önemle rica ediyoruz.


Kaynak: İsmail Ulusoy MİNDİZ



Etiketler : Doğankentliler, Gece, İçin, Buluştu,


Bu Haber Toplam 8863 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Muğla AKP'ye Giresun'lu Başkan
    Ak Parti Muğla il başkanlığı görevine Doğankent'li hemşerimiz Nihat Öztürk atandı. ...
  • Nuri Yılmaz'ın Halası Vefat Etti
    Doğankent Çatalağaç Köyü (Şadı) Mehmet Pirdal'dan sonra bir çınarını daha kaybetti. Fadime Pirdal Berat Gecesi vefat etti....
  • HES Oyraca'da Suları Kuruttu
    Doğankent ilçesi Oyraca Köyünde HES tünellerinin kaynak sularının büyük bir bölümünün kuruttuğu görüldü....
  • Doğankent, Taksim ve Feshane'de
    Merkez, Sadaklı, Süttaşı, Yeni mahalle, Yeşiltepe, Çatalağaç, Doymuş, Güdül,Çatak, Oyraca, Güvenlik, Kozköy, Söğütağzı, Yeniköy Feshane'de buluşuyor....
  • Doğankent'te Afet Konut Temeli
    Giresun'un Doğankent ilçesinde yapılması planlanan afet konutlarının temel atma töreni gerçekleştirildi....
  • S. Cihan Önceliğimiz Doğankent
    Gopajans'a, Giresunhaberal'a ve GOP Giresun Derneğine nezaket ziyaretinde bulunan Serkan Cihan ile kısa bir söyleşi....
  • Doğankent Bir Ulu Çınarı Kaybetti
    Doğankent Çatalağaç Köyü sakinlerinden Mustafa (Mehmet) Pirdal dualar ve göz yaşları arasında toprağa verildi....
  • TAŞSAN'dan Büyük Çevre Yatırımı
    Doğankent'li CİHAN kardeşlerin firması TAŞSAN çevre ve temizlik konusunda lider. Eyüp Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisleri Açıldı. ...
  • Ali Alim Ölümden Döndü
    Doğankent Kozköyspor Başkanı ve Giresun camiasının sevilen ismi Ali Alim, Doğankent-Tirebolu yolunda kaza yaptı, şans eseri kazayı ucuz atlattı, aracı pert oldu....
  • Doğankent Lisesi 2.Kez Buluştu
    Doğankent Lisesi Mezunları 2.büyük buluşmasını İstanbul Güngören Belediyesi Kültür Merkezin'de gerçekleştirdi. ...
  • Doğankent Lisesi Buluşuyor
    Doğankent Lisesi mezunları 2. büyük buluşma toplantısı Güngören Belediye Kültür merkezinde yapılacak....
  • Doğankent Kanyaş Güvenlik Pikniği
    Yaz aylarının vazgeçilmez faliyeti olan piknikler başlıyor. Doğankent Kanyaş Güvenlik Köyü 22 Mayıs Pazar günü sahneye çıkıyor....
  • Doğankent'te Hüzün ve Gözyaşı
    Mudanya'da meydana gelen kazada ölen Doğankent'li lise öğrencisi Kıymet Topkara Doğankent'te toprağa verildi....
  • Doğankent'te Bir Köy Yolu
    Doğankent Yeşiltepe Mahallesi Çöcen mevkiine ulaşım sağlayan yol tehlike saçıyor....