Ana Sayfa
Bulancaklılar,Dayanışma Gecesi
10 Mayıs 2010 Pazartesi 20:20
BUFED tarafından düzenlenen birlik,beraberlik ve dayanışma gecesinde Bağcılar Kültür merkezinde bir araya gelen Bulancaklılar hasret giderdiler.

Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) tarafından 8 Mayıs 2010 Cumartesi akşamı saat 20.00 ile
24.00 arası organize edilen yemekli dayanışma gecesinde yöresel sanatçılardan Yücel ÖNER, Ahmet OLGUN ve Salim IŞIKLI sahne alırken, Mavi Karadeniz TV Ekranlarında canlı yayınlan programın sunuculuğunu Cemal AKKAYA (MEÇHUL) yaptı.

Dayanışma gecesine; Bağcılar Belediyesi ve BUFED’in onursal Başkanı Lokman ÇAĞIRICI, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Doktorlarından Profesör Dr. İbrahim BALCIOĞLU,  Bulancak Belediye Başkanı Kadir AYDIN, Bulancak Ak Parti İlçe Başkanı Hamit KARAOĞLANOĞLU ve yönetim kurulu üyesi Musa KAYA, Bulancak Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Necati APAYDIN, Bulancak Belediyesi yazı işleri müdürü Muhittin AKKAYA, Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Zafer ÇAMALTI, Bulancak Işık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakan ALPARLAN, Giresun İl genel meclisi üyesi Abdusselam ÇAĞIRICI, Piraziz Milli Eğitim Müdürü Şenol KAYA, Gazi Osmanpaşa Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil KÜTÜK,  Alucra Vakfı Başkan yardımcısı Avni AYDIN, Doğankent Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel BİLECEN, Sakarya Bulancaklılar Derneği, Beykoz Bulancaklılar Derneği, Bağcılar Bulancaklılar Derneği, Bayrampaşa Bulancaklılar Derneği, Bulancak Süme Köyü Derneği, Bulancak Erdoğan Köyü Derneği, Bulancak Kayhan Köyü Derneği ve Bulancak Yunuslu Köyü Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte birçok davetli katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından 2. Olağan Genel kurulda yeni seçilen BUFED Yönetim Kurulu üyeleri sahneye davet edilerek açış konuşması yapmak üzere sözü başkan İhsan YÜKSEL aldı. YÜKSEL konuşmasında: “2007 yılında kurulan BUFED Bulancak Paşa konağı Yayla şenlikleri ile adını Mavi Karadeniz TV ekranlarından tüm Dünyaya duyurmuştur. BUFED, Bulancak halkı ve Dernekleri tarafından desteklenmesi halinde güçlü bir sivil toplum kuruluşu olacaktır” dedi.

Diğer yandan Giresun Milletvekillerine seslenen YÜKSEL konuşmasına şöyle devam etti.” Buradan Milletvekillerimize ve Başbakanımıza sesleniyorum, yıllardır özlemini çektiğimiz yerel basında ve ulusal basında yer alan ORGİ hava alanının hayal olmaktan çıkartılıp gerçeğe dönüşmesini istiyoruz. İş adamlarımız Ordu’ya Giresun’a bu bölgelere yatırım yapacaktır. Bir an önce ORGİ hayata geçirilmelidir. Diğer yandan Eğri bel Tüneli ve Raylı Tren Yolu konuşulmaktan öteye gidilerek temelleri atılmalıdır. 1970’li yıllarda başlatılarak hayata geçirilen Bulancak Kovanlık arası yapılan kara yolu O yıllarda yapılırken Sivas’a bağlanacağı söyleniyordu, bu söylemlerin gerçek olmasını arzuluyoruz. Orta Doğuyu Karadeniz üzerinden Rusya’ya bağlayacak en kısa yol burası olacaktır. Bu yolun hayata geçirilmesi ile Bölgemiz hareketlenecek ekonomisi gelişecektir. Küresel ısınmadan en az etkilenecek olan Karadeniz Yayla Turizminin alt yapılarını hazırlayarak mutlaka hayata geçirmeliyiz. Bu konuda siyasetçilerimiz üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelidir” diye konuştu.

Gecede bir konuşma yapan Bulancak Belediye Başkanı Kadir AYDIN ise yaptığı konuşmasında, sözlerine son günlerde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek ve Anneler günü dolayısıyla başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başladı. Başkan Aydın,” İstanbul da Giresunlular artık gücünü göstermiş ve kanıtlamıştır sesimizi ve sözümüzü Türkiye artık duysun her alanda etkili olmak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları güçlenmeli tek çatı altında toplanmalı bu birliktelik sağlanmalıdır.  Gücün olduğu yerde hizmet daha kolay alınır yeter ki O gücü elde edebilelim. Bu güçle birlikte Giresun’un değeri daha iyi anlaşılacak ve beklentileri daha kolay karşılanacaktır. Karşılanmalıdır da. Çünkü Türkiye Giresun’a borçludur. Çünkü Sarıkamış’ta ve Kurtuluş savaşı yıllarında Giresun’un bağrından çıkardığı ikişer gönüllü alayla en ön safta yer alan Giresun uşakları hem moral kaynağı olmuş hem de gösterdiği kahramanlıklarla ülke savunmasında büyük mücadeleler vermiştir. Giresun toprakları işgale uğramamış ama her cephede savaşmış bir ildir  ” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik dayanışma gecesinde bir konuşma yapan BUFED’in Onursal Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI’da; “Buraya kadar konuşulan sözlerin üzerine başka bir söz söylemenin bir anlamı olmaz. Sivil toplum kuruluşları mutlaka güçlenmeli ve desteklenmelidir. Bu organizasyonda emeği geçen başta BUFED Başkanı İhsan YÜKSEL ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bulancaklı hemşerilerimi 730 bin nüfusu olan Bağcılar Kültür Merkezinde ağırlamaktan onur duydum” dedi.

Gecede,  desteklerinden dolayı Bulancak Kaymakamı Ayhan DURMUŞ adına Necati APAYDIN’A, Bulancak Belediye Başkanı Kadir AYDIN’A ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI’YA birer plaket verildi.

Gece yöresel sanatçıların sahne aldığı Müzikli eğlenceyle devam etti.



Kaynak: bulancakmedya.com Etiketler : Bulancaklılar,Dayanışma, Gecesi,


Bu Haber Toplam 9376 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: