Ana Sayfa
Mican, Neden BBP'den Aday Oldu
19 Nisan 2011 Salı 09:00
Gaziosmanpaşa BBP eski ilçe Başkanı Eynesil'li hemşerimiz Salim Ethem Mican, neden BBP'den aday olduğunu detayları ile açıkladı.

24 Parti Değil de, neden BBP’den Aday Oldum?

Salim Ethem Mican neden BBP sorusunu açıklıyor...

Ülkemizde değişik programlara sahip olan ve bu seçimlere giren 24 parti var. Her biri kendine has bir yönetim biçimi ortaya koyuyor, değişik vaatler yaparak milletimizden oy istiyor.

     Büyük Birlik Partisi de oy istiyor.

     Peki, farkımız ne?

     Her şeyden önce bizim farkımız bir “BİR MEDENİYYET PROJESİ” sunmamızdır.

     Asırlarca cihana hükmeden ve insanlığa insanlık öğreten bir milletin torunları, Cihan şümul bir imparatorluğun mirascıları olarak geleceğin medeniyetini yine bu milletin kuracağına inandık ve bu inançla yola çıktık.

     Sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya nizam verebilmektir bizim davamız.

     Bu sebeple BBP, sadece bir parti değil, gelecekte bütün insanlığa huzur getirmek için inşa edilecek bir medeniyetin öncü koludur.

     Bizim davamız, ağlayan, zulme uğrayan, çile çeken, ezilen kim olursa olsun onun yanında olmaktır.

     Bugün bütün dünya, Kapitalizm, Komünizm, Faşizm, Liberalizm ve benzeri beşeri izm’lerin insanı kaosa sürükleyen programları yüzünden güven ve huzurunu kaybetti.

     İnsanlık bir kurtarıcı el bekliyor. Bizler ALP'ce duran, EREN'ce bakabilen, ALP-EREN'ce yaşayabilen hormonsuz yüreklerin bir araya gelerek kurduğu BBP kadrolarının; Türk     Milletinin asli görevi olan bu misyonu üstlenebileceğine taşıyabileceğine inandık. Sadece   TÜRKİYEMİZDE değil dünyaya nizam istiyoruz. Güçlünün değil Haklının adaletini inşa edeceğimizi tahüt ediyoruz.

     Kurtarıcı bekleyenlerin başında da Kıbrıs’tan Kerkük'e, Filistin'den Çeçenistan'a,    Kosova'dan Afganistan'a kadar uzanan coğrafyanın Müslüman mazlumları geliyor.

     Bu coğrafyada yaşayan insanımız gözlerini Türkiye'ye dikmiş, TÜRK milletinden, Ankara'dan yükselecek kararlı bir söz, bir işaret, bir irade beyanı bekliyor...

    Ama heyhat! Kısır iç siyaset çekişmeleri, particiliğin yandaşları kayırmaya dönmesi, iktidara gelenin önce kendi cebini doldurmaya çalışması yüzünden Ankara’dan bir ses çıkmıyor.

    Çıkan sesler sadece günü kurtarmak, mevcut partiye oy toplamaktan öte bir şeye hizmet etmiyor.

    Böyle bir ortamda, hem bütün dünya hem de ülkemiz için BBP’nin iktidar olması kaçınılmaz süreci başlatmaktadır.

    “Tertemiz el” sahibi Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları olarak ülkenin geleceği için milletimizden yönetime talip olmak için yola çıktığımızı ilan ediyoruz.

    Bunun için BBP olarak idealerimiz var:

    Dünyadaki bütün mazlumların kurtulmasını, ağlayan gözyaşlarının dinmesini ve insanların insanca yaşamasını arzu ediyoruz.

    Bütün dünyadaki Müslümanların gözyaşlarının dinmesini ve ezilmekten kurtularak insanca yaşamasını istiyoruz.

    Bütün mazlumların ümidi olan Türkiye’mizdeki vatandaşlarımızın, Ay Yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir ülke istiyoruz.

    Herkesin vicdanı hür, fikri hür vatandaş olarak hukuk karşısında eşit olmasını istiyoruz.

    Başını örtenle, açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke arzuluyoruz.

    Siyasi, askeri, ekonomik, kültürel vb her alanda dünyada söz sahibi olacak bir Türkiye idealimiz var.

    Şehit liderimizin değimi ile;

     Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni ayrımı olmadan, zengin-fakir ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyoruz...

     Adriyatik’ten, Çin Seddi’ne kadar bir inanç etrafında kaynaşmış, güçlü Büyük bir Türkiye idealimiz var.

     Bunu gerçekleştirecek kadroların BBP’de var olduğuna inanıyor ve milletimizden mührü bu tertemiz ellere teslim etmesini istiyoruz.

****

    Bugün bütün dünyanın, İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde olması bizleri asla ümitsizliğe sevk etmiyor.

    Geçmişte olduğu gibi gelecekte de İslam’ın ruhundan beslenen milletimiz bütün insanlığın içinde bulunduğu kaostan kurtulması için bir kez daha tarihi misyonunu oynayacaktır.

     Bütün gelişmeler bunun müjdesini vermektedir.

     Ülkemiz; essiz tarihi, coğrafi, stratejik ve kültürel imkânlarıyla dünyada sözü dinlenen bir güç, bir dünya gücü olabilecek mahiyettedir.

    Ülkemiz; yetişmiş insan gücü, binlerce yıllık devlet geleneğiyle bölgesinde barış ve istikrarın, adalet ve refahın teminatı olabilecek bir ülkedir.

    Müslüman Türk Milleti, geçmişte kurduğu medeniyetin verdiği tecrübe ve özgüvenle insanlığa huzur verebilecek bir gelecek vaat etmektedir.

    Müslüman Türk milletinin bu gücü maalesef bugün beceriksiz ellerde heba edilmekte ve tarihe yön verecek dinamizmi yok edilmektedir.

    Müslüman Türk milletinin önü, IMF, Dünya bankası, AB, NATO gibi küresel emperyalizmin öncü kolları tarafından kesilmeye çalışılmaktadır. Sürekli olarak ülkemiz üzerinde stratejik oyunlar oynanmakta ve devletimiz ''MANKUT''laştırılmak istenmektedir..      Bu planları, oyunlarını biliyoruz. Çözecek, Türkiye Cumhuriyetini dünyadaki siyasi ve ekonomik hak ettiği konuma getirecek İRADEYE ve kadrolara sahibiz.

     Ne yazık ki iktidarı elinde tutanlar bu milletin kendi öz değerleri yerine kurtuluşu küresel emperyalizmin öncü kollarında aramaktadır.

     Ne yazık ki ülkemiz Ankara’dan değil, Newyork, Londra, Brüksel ve Paris’te alınan kararlarla yönetilmektedir.

    Ne yazık ki ülkemiz, küresel emperyalizmin babası ABD tarafından kotarılan BOP gibi  projelerin kullanılan bir parçası haline getiriliyor. İktidarda olanlar BOP’un eş başkanı olmaktan gurur duyuyor.

    İç politika, kifayetsiz muhterislerin kayıkçı kavgalarıyla, devletle milleti karşı karşıya getiren dar kafalı yöneticilerin gerilim politikalarıyla tıkanmış durumdadır.

    İşte böyle bir durumda İslam’la şereflenmiş ve tarihte insanlığa insanlık dersi vermiş bu asil millet, tarihin ve coğrafyanın kendisine yüklediği büyük misyonu yeniden yüklenmeyi bekliyor.

    Kendisine liderlik edecek tertemiz elleri bekliyor.

    Bu eller BBP kadrolarıdır.

    Bu eller, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendi gibi tertemiz arkadaşlarıdır.

    Bu asil millet barış için, adalet için, Allah (cc) rızası için kendisine uzanan tertemiz elleri bekliyor.

    Türk Milleti kendi bağrından çıkmış öz evlatlarını, ALPERENLERİ bekliyor.

   Alperenlerin partisi Büyük Birlik Partisi’ni bekliyor.

   Bu büyük milleti daha fazla bekletmemek için iktidara talip olduk.

   Büyük Birlik Partisi, Müslüman Türk Milletinin son ümididir.

   Büyük Birlik Partisi bu mazlum milletin, bu asil milletin bükülmez bileği, yeni TARİHİ HAMLESİDİR.

    Büyük Birlik Partisi; bu ülkeyi IMF kapılarında, Dünya Bankası koridorlarında, Avrupa     Birliği kulislerinde itilip kakılan bir üçüncü dünya ülkesi durumundan kurtaracak; ''BÜYÜK AİLE'' ve ''G.Ö.R'' gibi devasa Güvenlik Özgürlük, Refah projeleri ile milletinin huzuruna çıkmata ve millet için çözüm üretmekte, mücadele vermektedir.

     Büyük Birlik Partisi; Devleti milletiyle barıştıracak, kucaklaştıracak HAMLENİN adıdır.

    Büyük Birlik Partisi; Devletin her kuruşunu ''YETİM'' hakkı bilecektir.

    Büyük Birlik Partisi; Türkiye'yi yeniden hür, müreffeh, karni tok, sırtı pek, dünyada sözü dinlenen, mazlumların koruyucusu, zalimlerin korkulu rüyası yapacak; Türkiye'yi tarihiyle ve coğrafyasıyla buluşturacak tarihi HAMLENİN adıdır.

    Büyük Birlik Partisi; Milletini sadaka isteyen değil, tarihinde olduğu gibi sadaka verebileceği birilerinin arayışında olan, geçmişiyle milletini barıştıracak bir HAMLENİN adıdır. 

    Büyük Birlik Partisi; Derin tarihin, derin milletin çelikleşmiş İRADESİDİR.

    Büyük Birlik Partisi; Muhteşem bir geçmişi daha muhteşem bir geleceğe bağlayacak köprüdür.

    Büyük Birlik Partisi; Türk Milleti'nin yarınıdır.

    Büyük Birlik TÜRKİYE'dir...

    Büyük Türk milleti!

    Sen de, savunduğumuz değerleri benimsiyorsan geleceğine sahip çıkmak zorundasın.

    Bunun tek yolu da Büyük Birlik Partisi’ne katılmaktır. Büyük Birlik Partisi’ne oy vermektir.

 

   BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ olarak…

   Büyük Birlik Partisi milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat bir harekettir.

   Türk Milletini öncelikle Türkiye sınırları içinde ve sonra Türk ve İslam coğrafyasında büyük bir birlik ve dayanışma projesini hayata geçirmek idealimiz vardır. Sanat, edebiyat, mimari ve estetiğimiz; insanı merkeze alan bir ideali savunuyoruz.

    Milliyetçiliği, ait olduğumuz milletimize karşı fedakârlık ve sorumluluk duygusu olarak görüyoruz. Bizim kitabımızda asla ırkçılık yoktur.

    Amblemimiz Hilal içinde Gül’dür. Hilal, karanlıklar içinde aydınlığı, Tarihten günümüze taşıdığımız milli sembolümüzü; Gül milletimize ve değerlerimize olan sevgimizi, inancımızı, sevgililer sevgilisini, hoşgörümüzü ifade eder.

   Biz BBP olarak milli iradenin üstünde hiçbir gücü tanımayız.

   Türkiye için BBP, BBP için ise sizin destekleriniz ve oylarınız gerekiyor.

    Büyük Birlik Partisi'ni farklı kılan özelliği; insanı hiçe sayan ve Türk milletinin değerlerini görmezden gelen mevcut SİSTEME ALTERNATİF olmasıdır.

   Büyük Birlik kadrolarının, yarım yüzyıl öncesinin gerçeklerine göre kurgulanmış hantal devlet anlayışını sırf çıkarları uğruna sürdüren statükocularla kol kola yürümesi mümkün değildir. Çağın ihtiyaçlarına cevap veremeyen sisteme entegre olmaktansa, tertemiz bir numunesini oluşturduğumuz milletimizin, emanetini bize vereceği güne kadar hazır ve dinamik olmayı tercih ederiz.

    Çünkü biz, Türk milletinin onurunu, vicdanını ve geleceğini temsil ediyoruz. Özellikle mecliste temsil edildiği dönemde ortaya koyduğu duruş, kamuoyunca bilinmektedir.

    Çünkü biz, hiçbir güç odağına dayanarak siyaset yapmayan ve bu nedenle diyet borcu olmayan bir siyasi hareketiz.

    BBP, kaynağını idealizmden alan bir siyasi oluşumdur. Bu sebeple siyasi mesajlarını net bir şekilde ifade eden BBP’den başka siyasi parti yoktur.

BBP olarak, kendi kültürümüzden beslendiğimiz ve bütün insanlık için yeni bir medeniyet iddiası taşıdığımız için Yunus Emre gibi ‘ Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası’ diyerek geleneğimizin sağlamlığına vurgu yapıyor, Mevlana gibi, ‘Dünle birlikte gitti cancağızım ne varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ diyerek de yeniliklere kendimizi hazırlayıp mutlu geleceğimizi kurguluyoruz. 

    BBP, ülkemizin kritik dönemlerinde ''ALPERENCE''çıkış yapmış bir partidir.

    BBP, siyasetin bilinen cilvelerine hiçbir zaman tevessül etmemiş, olumsuzluklarına karşı tavır koymuş, siyasette ilkeli ve seviyeli olunabileceğini, Türk Milletinin hak ve menfaatlerini esas alarak siyaset yapılabileceğini ortaya koymuştur.

    BBP, her şey devlet için, millet devlet içindir demiyor, millet varsa Türk Devleti ebed müddet yaşayacaktır. Dolayısıyla millet olmadan milletin mutluluğu sağlanmadan devletin yaşatılması mümkün olamaz diyoruz. ''MİLLETİ YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN''

    BBP, milletinin değerlerini yaşatacak bir hareketin adıdır. 

    BBP, parti içi demokrasiye, farklılıkların bir arada bulundurulmasına özellikle önem  vermektedir.

    BBP’nin amacı, milliyetçi, muhafazakâr ve demokrat anlayış çerçevesinde yürüttüğü idealist ve yenilikçi siyasi çizgisiyle hem sosyal anlamda hem de siyasi anlamda iktidar olup aziz milletimize hizmet etmektir.

    BBP, milletimizin menfaatlerini her türlü siyasi menfaatten üstün gören, devletimizin dünya devletler muvazenesinde güçlenmesiyle milletimizin de hür ve müstakil mutlu yarınlara kavuşacağına inanan, devlet ile millet arasında oluşturulmuş bütün derbentleri yıkma azmi ve kararlılığı taşıyan, ulusal veya küresel hiçbir çıkar odağıyla herhangi bir şekilde irtibatı olmayan bir gönüllüler, idealistler kısaca ''ALPERENLER'' hareketidir.

    BBP, bütün insanlığa kutlu bir medeniyet projeksiyonu sunmaktadır. Bu medeniyetin tarihi hafızamızdaki karşılığı Osmanlı Cihan Devleti, biraz daha eskiye gidersek Selçuklu Türk    Devlet geleneği ve Türk İslam Medeniyetidir.

    BBP olarak gayemiz,  ‘bir elinde Kur’an, bir elinde bilgisayar; yüreğinde iman, ufkunda    Turan olan bir nesil’ yetiştirme gayesiyle Büyük Türk Milletinin istikbaline hizmet etmektir.

    Bugün BBP olarak ‘ Önce Türkiye, Öncü Türkiye’ diyoruz.

 

    Neden Her Evden Bir Oy İstiyoruz?

    Büyük Birlik Partisi olarak bu seçimlere her evden bir oy istiyoruz.

    Milletin sesinin en özgür biçide TBMM’de tecelli etmesi için her evden bir oy istiyoruz.

   BBP, her evden bir oy ile milletin önüne konulan seçim barajını yıkacaktır.

   Bizim siyaset anlayışımız adalet üzerinedir. Güçlünün, zenginin değil haklının adaleti.

    BBP olarak Ülke sorunlarını biz çözeceğiz. ''Çünkü bu ülkede herkes denendi.   Denenmeyen bir tek Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları, yani elleri tertemiz olan Alperenler kaldı. Buradan söylüyorum bu tertemiz elleri millete uzatacağız. Bu tertemiz ellere her evden verilecek bir oy vardır. Onun için her evden bir oy istiyoruz"

 

   NASIL BİR ANAYASA İSTİYORUZ..

   Binlerce yıllık şerefli mazisi olan koca milletin ''milli'' bir anayasası yoktur.

   Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun deyimi ile, Büyük Birlik Partisi olarak:

   Her şeyiyle milletimizin menfaatlerini koruyan,

   Milletimizin huzur ve güven içinde yaşamasını sağlayan,

   Millet iradesine hiçbir şekilde engel olmayan ve ipotek koydurtmayan,

   Milletin üstünde veya yanında, hariçte veya dahilde herhangi bir merci ve ortak kabul etmeyen,

    Türkiye’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez mutlak bütünlüğünü tavizsiz kabul eden,

    Tam bağımsızlığını ve egemenliğini her türlü tartışmanın dışında bırakan,

   Yasama, yürütme ve yargı gibi kuvvetler ayrılığı prensibini temel ilke alan,

   Vatandaşının inanç özgürlüklerine müdahale etmeyen,  

   Vatandaş-merkezli, âmir devlet değil hâdim, sosyal hukuk devleti anlayışı ve pratiğine sahip,

   Sivil ve milli bir Anayasa istiyoruz.

                          

              SAYGI ve SELAMLARIMLA

               SALİM ETHEM MİCAN.

                BBP İST. 2. BÖLGE MİLLET VEKİLİ ADAYI.



Etiketler : Mican,, Neden, BBP'den, Aday, Oldu,


Bu Haber Toplam 7785 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Başbakan Erdoğan GOP'a Geliyor
    Başbakan Erdoğan 6 Nisan Cumartesi Günü Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de Kentsel Dönüşüm'ü başlatacak....
  • İşte Yeni Kabine
    Kabinede beklenen değişiklik gerçekleşti. Kabineye 4 yeni isim girdi. ...
  • Prof. Hüseyin Öztürk Beykoz Adayı
    2014 yerel seçimlerde Beykoz'dan Aday adayı olacağını açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'le geniş bir söyleşi......
  • Nurettin Canikli Bakan Oluyor
    Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne kendisi ile beraber olan yol arkadaşlarını kabiliyetlerine göre değerlendiren Başbakan Erdoğan, nihayet Nurettin Canikli'yi de unutmadı....
  • İddialar Belediye Başkanını Yaktı
    AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç edildiğini açıkladı. ...
  • Sıtkı Ada, Yerine Başkan Hazırlıyor
    GİRKON'dan, GİRDEF'e, CİMİDE'den KARKON'a bir çok STK'nın Başkan ve yöneticisi olan Giresun Dernekçiliğinin vazgeçilmez ismi Sıtkı Ada yerine geçecek ismi şimdiden yetiştiriyor....
  • Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu
    Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu bir süredir ara verdikleri yayın hayatlarına tekrar başladılar....
  • Sarıgül TT Arena'yı Biz Doldururuz
    AK Parti'nin stadyumdan taşan Arena kongresinin ardından Mustafa Sarıgül 'Biz de Arena'yı doldururuz' dedi ve 15 yıl önce Ecevit'in Taksim'de 600 bin kişiyi topladığını hatırlattı...
  • CHP Giresun'a Eşref Karaibrahim
    CHP Giresun İl Kongresi yapıldı. Eski milletvekili Eşref Karaibrahim 159 oy alarak CHP Giresun il Başkanlığına seçildi. ...
  • MHP Giresun İl Görev Bölümü Yaptı
    MHP Giresun İl teşkilatı Dr. Orhan Erzurum başkanlığında toplanarak görev bölümü yaptı....
  • Ahmet Demiray, AKP Yönetiminde
    Bahat Hospital idari amiri Ahmet Demiray, Ak Parti Sultangazi ilçe yönetim kuruluna girdi. ...
  • MHP Giresun'dan Basına Övgü
    MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, gazetecilerin büyük bir fedakarlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi....
  • Ülkücüler Yeşil'i Falakaya Yatırdı
    Yüksekova Çetesi'ni ortaya çıkaran emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, çeteler ve faili meçhul cinayetleri anlattı....
  • Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
    Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı....