Ana Sayfa
Kümbet'in Çehresi Değişiyor
23 Ekim 2011 Pazar 21:32
En önemli turizm merkezlerimizden biri olan Kümbet'in cazibe merkezi olması için Vali Dursun Ali Şahin tarafından önemli bir proje başlatıldı.

 

Proje kapsamında, suyun yanına yapılan Köy Ürünleri Satış Yerinden Kümbet girişine kadar sağlı ve sollu olarak çeşitli ebatlarda 50’ye yakın, çevreye uyumlu turizm amaçlı Yöresel Doğal Ürünler Satış Merkezi yapılacak.

Vali Şahin, önümüzdeki süreçte turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda önemli yenilik ve gelişmelerin olacağını söyledi.

Arazi ıslahının ardından kaldırım düzenlemesi, yöresel mimariye uygun kasap, lokanta, turistik hediyelik eşya, oturma gruplu çay evi vb. gibi işyerleri modern bir şekilde yapılacak. Ayrıca Kümbet merkezindeki işyerlerinin de daha düzenli hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Bölgeye giden Vali Dursun Ali Şahin, incelemelerde bulunarak, ilgilerden projenin bu ay içinde bitirilmesini istedi. Orman Bölge Müdürü’nü de telefonla arayan Vali Şahin, projeye dahilinde ki alanda bulunan yolun üst tarafının 7 metre kadar genişletilmesi talimatını verdi.

Vali Şahin’in incelemelerine de İl Jandarma Komutanı J.Albay İsmail Çetinbaş, Dereli Kaymakamı Musa Çelik, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Taşkın, Orhan Aydın, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Müdürü Mustafa Kemal Bilgin, Dereli İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Geldi’de katıldı.



Etiketler : Kümbet'in, Çehresi, Değişiyor,


Bu Haber Toplam 9832 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: