Ana Sayfa
Giresun'da Kılıçdaroğlu Rüzgarı
04 Temmuz 2010 Pazar 09:15
Karadeniz gezisine çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Giresun'da 8 bin kişinin üstünde bir kalabalık izledi.

Mehmet YÜKSEL

Karadeniz gezisine çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun’da 8 bin kişinin üstünde bir kalabalık izledi.

 
Giresun il sınırında yaklaşık 200 araçlık konvoyla karşılanan Kılıçdaroğlu, Görele’de de coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Burada üzerinde “Anamı da aldım geldim” yazılı pankart taşıyan Ali İncekiş ve yanındaki 75 yaşındaki annesi Azize İncekuş büyük ilgi çekti. İncekuş’un taşıdığı pankartın diğer yüzünde de “One minute stop Recep. Güç sende Gandi” yazısı dikkat çekti.

 

Giresun’a büyük sevgi gösterileri altında giren Kılıçdaroğlu’nu taşıyan parti otobüsü Keşap durağına girerken elektrik tellerine takıldı.Otobüs manevrayla tellerden kurtularak meydandaki yerini aldı.

 

 
Yaklaşık 8 bin kişilik kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık ‘Başbakan Kemal’, ‘Fındık kurdu AKP’ sloganları nedeniyle kesildi.

Kılıçdaroğlu, fındığın ulusal bir ürün olduğunu ifade ederek, “AKP fındık kurdudur. Fındık kurdunu yok etmek için ilaçlamamız lazım. Seçim sandığında AKP fındık kurdunu ilaçlamaya hazır mıyız? Fiskobirlik bizim iktidarımızda eski görkemli günlerine kavuşacaktır. Fındık borsası mutlaka Karadeniz’de kurulacaktır. Fiyatı biz belirleyeceğiz. 2005’de 2.5 milyar dolar para kazandı Türkiye fındıktan. Bu sene 1 milyar doları bulmadı. O zaman bu para nereye gidiyor? Fındık üreticisinin alın terinin hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur.

   CHP asla ve asla ranttan yana olmayacak, halkın iktidarı olacaktır. Biz siyasette zenginleşmeyeceğiz diye tavrımızı koyduk. Burada bir pankart var; ‘Bizim çocuklar gemiyi leğende yüzdürüyor’ diye. Bizim çocuklar gemiyi leğende yüzdürüyorlar, doğru. Onların çocukları ise; fakir fukara, garip gureba edebiyatı ile başladılar. Yoksulluğu yeneceğiz dediler, halkı kandırdılar, kendileri köşeyi döndüler” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“Dokunulmazlıkları kaldıracağız dediler, adaletten kaçtılar. O nedenle AKP eşittir Adaletten Kaçanlar Partisi diyoruz. Hesap vermekten korkanları bu meydana bırakmayın. Sizler uzun süredir havalimanı bekliyorsunuz? Neden yapılmaz bu havalimanı. AKP’nin ödediği her kuruşun hesabını vermesi lazım size. Ama vermez. Bizim iktidarımızda halkı hesap vermeyi namuslu bir görev kabul edeceğiz. Naylon fatiracı Maliye Bakanı ister misiniz? İhaleye fesat karıştıran, hayali ihracatçı milletvekili ister misiniz? Bir kalpazan ister misiniz?  Bütün bunları sandığa gömeceğiz, temiz düzgün helal süt emmiş milletvekillerini parlamentoya göndermenin yolunu açacağız.
 
   Recep Bey’e sorarsanız işsizlik azaldı. Büyüme çift haneli rakamlara çıkmış. Ama emekli, işçi bundan nasibini almadı. Bunların kurdukları düzenden, ekonomik politikadan kimse memnun değil. Düzeni halktan yana kuracağız. Seçim döneminde gelip size yine para verecekler. Bekletiyorlar. Size verdiklerinde, ‘Bu para benim 2005, 2006, 2007’deki hakkımdı. Niye bu kadar geç ödedin’ diye soracak mısınız? Madem bu kadar geç ödedin, o zaman faizini de ödeyin. Herkes halka hesap verecek. Bunlar demokrasi, özgülük., hak dediler hepsinin içini boşalttılar. Korku imparatorluğu yarattılar. Cep telefonlarınızla rahat konuşabiliyor musunuz? Bu nasıl demokrasidir’ diye sormayacak mıyız?”
 

Kılıçdaroğlu, “Bu iktidarın, Ankara’da gövdesini silkeliyoruz, Ordu’da Trabzon’da dallarını silkeleyeceğiz. Silkelemeye hazır mısınız? Biz silkeledikçe onlar baskıcı olacaklar. Millete hükmetmeye başladılar. Biz millete hizmet için yola çıktık, millete hükmetmek için değil” ifadesini kullandı.

 

 
Kılıçdaroğlu’na konuşmasının sonunda Giresunspor forması ve plaket hediye edildi.

Kılıçdaroğlu daha sonra program gereği Jasmin otel salonunda Sivil Toplum Örgütü başkanlarıyla basına kapalı yaklaşık 3 saatlik bir toplantı yaptı ve Sivil toplum örgütü temsilcileri Kılıçdaroğluna Giresun’ un sorunlarını anlattı ve Kılıçdaroğlu not alarak gerekenin yapılacağını söyledi.  

 

 

 

*********************

Buket İle Necat Evlendiler

Giresun CHP Milletvekili Eşref Karaibrahimoğlunun kızı Buket ile Necat Dursun 03.Temmuz 2010 Cumartesi günü Akşamı Giresun Belediye Halk Plajında yapılan Nikah ve düğünle evlendiler.

 

Buket ile Necat’ ın Nikah Şahitliğini CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay yaptılar.

 

 

 

Seçkin bir davetli huzurunda yapılan nikah ve düğün törenine çok kalabalık bir davetli gurubu katıldı ve CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, yeni çiftlere evlilik cüzdanını verirken, nice yıllar bir ömür diledi.

 

 

 



Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Giresun'da, Kılıçdaroğlu, Rüzgarı,


Bu Haber Toplam 6467 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Başbakan Erdoğan GOP'a Geliyor
    Başbakan Erdoğan 6 Nisan Cumartesi Günü Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de Kentsel Dönüşüm'ü başlatacak....
  • İşte Yeni Kabine
    Kabinede beklenen değişiklik gerçekleşti. Kabineye 4 yeni isim girdi. ...
  • Prof. Hüseyin Öztürk Beykoz Adayı
    2014 yerel seçimlerde Beykoz'dan Aday adayı olacağını açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'le geniş bir söyleşi......
  • Nurettin Canikli Bakan Oluyor
    Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne kendisi ile beraber olan yol arkadaşlarını kabiliyetlerine göre değerlendiren Başbakan Erdoğan, nihayet Nurettin Canikli'yi de unutmadı....
  • İddialar Belediye Başkanını Yaktı
    AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç edildiğini açıkladı. ...
  • Sıtkı Ada, Yerine Başkan Hazırlıyor
    GİRKON'dan, GİRDEF'e, CİMİDE'den KARKON'a bir çok STK'nın Başkan ve yöneticisi olan Giresun Dernekçiliğinin vazgeçilmez ismi Sıtkı Ada yerine geçecek ismi şimdiden yetiştiriyor....
  • Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu
    Yeni Tirebolu ve Medya Tirebolu bir süredir ara verdikleri yayın hayatlarına tekrar başladılar....
  • Sarıgül TT Arena'yı Biz Doldururuz
    AK Parti'nin stadyumdan taşan Arena kongresinin ardından Mustafa Sarıgül 'Biz de Arena'yı doldururuz' dedi ve 15 yıl önce Ecevit'in Taksim'de 600 bin kişiyi topladığını hatırlattı...
  • CHP Giresun'a Eşref Karaibrahim
    CHP Giresun İl Kongresi yapıldı. Eski milletvekili Eşref Karaibrahim 159 oy alarak CHP Giresun il Başkanlığına seçildi. ...
  • MHP Giresun İl Görev Bölümü Yaptı
    MHP Giresun İl teşkilatı Dr. Orhan Erzurum başkanlığında toplanarak görev bölümü yaptı....
  • Ahmet Demiray, AKP Yönetiminde
    Bahat Hospital idari amiri Ahmet Demiray, Ak Parti Sultangazi ilçe yönetim kuruluna girdi. ...
  • MHP Giresun'dan Basına Övgü
    MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, gazetecilerin büyük bir fedakarlık ve özveriyle görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi....
  • Ülkücüler Yeşil'i Falakaya Yatırdı
    Yüksekova Çetesi'ni ortaya çıkaran emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, çeteler ve faili meçhul cinayetleri anlattı....
  • Giresunlular Naif Yavuz'u İstiyor
    Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yapılan saldırı tüm Giresunlular tarafından kınandı....