Ana Sayfa
Zeytinburnu'nda Espiye Farkı
08 Mayıs 2011 Pazar 18:20
Giresunluların yoğun olarak yaşadığı İstanbul Zeytinburnu'nda Espiye rüzgârı esti.

  1999 yılında Espiye ve Köyleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği adı altında faaliyete başlayan dernek, 350 üyeyle İstanbul’da bulunan Espiyeli hemşehrilerini bir çatı altında birleştirdi.

 

   İstanbul’da Espiyelilerin temsil edildiği tek ilçe derneği olan Espiye ve Köyleri Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Temel Kahveci, İstanbul gibi büyük bir metropolde üyelerimize başta kültürel ve sosyal olmak üzere birçok alanda yardımcı olmaya ve sorunların çözümünde yönetim olarak azami gayret sarf ettiklerini belirtti.

  

   24 Nisan günü Zeytinburnu’n da yapılan, birçok işadamı, siyasi ve bürokratın katıldığı görkemli bir açılışla yeni yerinde üyeleriyle buluşan Espiye ve Köyleri Yardımlaşma Derneği 2011 yılı içinde eğitim başta olmak üzere üyelere yönelik seminerler, panel ve etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışacak. Ayrıca üniversitede yükseköğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik burs verilmesi yönünde ki çalışmaların tamamlanarak 2011-2012 öğretim yılında verecekleri bursla bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

  

   Espiye ve Köyleri Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kahveci, yapmış olduğu açıklamada İstanbul gibi büyük bir şehirde tek Espiye Derneği olmanın hem bir avantaj hem de büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin altını çizerek tüm bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde dernek yönetim kurulunun ve üyelerinin desteklerine ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

  

  Giresun iline ait, İstanbul’un birçok yerinde ilçe ve köy dernekleri olmasına rağmen Espiye’nin bu konuda geride bulunduğunu vurgulayan Başkan Kahveci, başta Cibril Mahallesi Derneği, Arpacık Köyü Derneği, Demircili Köyü Derneği, Gülburnu Köyü Derneği, Aralcak Köyü Derneği, Kurugeriş Köyü Derneği, Ericek Köyü Derneği, Gebeli Köyü Derneği, Çalkaya Köyü Derneğini, Avluca Köyü Derneği, Espiye adına yapılacak her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerde beraber hareket etmeye davet ederek birlik ve beraberliğin verecek olduğu güçle daha fazla söz sahibi olabileceklerini ifade etti.

   Haber ve Resim Şaban Kutlu- Zeytinburnu Haber



Etiketler : Zeytinburnu'nda, Espiye, Farkı,


Bu Haber Toplam 8927 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: