Ana Sayfa
Her Yönüyle Muhteşem Yürüyüş
17 Mayıs 2012 Perşembe 23:07
Taksim ve İstiklal caddesi büyük Giresun yürüyüşüne şahitlik etti. Kortejin bir ucu Taksim'de, diğer ucu GS lisesi önündeydi.

Kortejin bir ucu Taksim'de, diğer ucu GS lisesi önünde.

Zeki Kemal, Coşkun Çalık, Mustafa Eren, Gökhan Yiğit ve Abdullah Akgün. Slogan aynı Sevdamız Türkiye, Aşkımız Giresun

İstanbul’da bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek olan “Giresun Günleri”nin yeterince ses getirebilmesi ve basın organlarında yerini bulabilmesi için 17 Mayıs Perşembe günü saat:16.00’da İstiklal Caddesi’nde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi.

Eyüp ilçesi Feshane Fuar Merkezi’nde 18–19–20 Mayıs tarihlerinde düzenleyecek olan 6. Giresun Günlerinin tanıtımı için, bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirilerek açılıştan bir gün önce Taksim İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi önünden Taksim meydanına kadar aralarında; Milletvekilleri, bürokratlar, yerel yönetim temsilcileri, kaymakamlar ve belediye başkanları, STK yöneticileri, il, ilçe ve köy derneklerinin temsilci ve üyeleri, yerel ve ulusal basından temsilcilerin bulunduğu bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte; başta fındık olmak üzere Giresun’un değerlerini taşıyan görseller, yürüyen reklam panoları, ilçelerin değerlerini ortaya koyan dövizler, araç süslemeleri, ilçelerin folklor grupları, maskotlar ve Giresun’a dair her şey Taksim’e taşındı. Yürüyüşe İstiklal Caddesindeki işyeri çalışanları, vatandaşlar ve turistler de destek verdi.

Giresun’un değerlerinin, sorunlarının ve beklentilerinin araç giydirmeleriyle ortaya konduğu yürüyüşte en dikkat çekici olanı Harşit Vadisi Demiryolu projesi konusundaki arzuyu dile getiren giydirilmiş tren vagonu idi. Yürüyüşte; Yarbay Osman Ağa’nın hayatını anlatan “Atatürk’ün Fedaisi: Osman Ağa” filminin oyuncuları ile 42. ve 47. Gönüllü Alayları temsil eden kamalı, aba zıpkalı Giresunlular da İstiklal Caddesi boyunca halkı selamladı.

Protokolün ve diğer katılımcıların yanı sıra, Giresun’un bütün ilçe derneklerinin katkılarıyla bir kısmı yöresel kıyafetler giyinmiş olan hemşerilerimiz de toplanarak; Taksim’de renkli, dikkat çekici bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Taksim Meydanı’na gelindiğinde Milletvekilleri katılımcılara hitaben birer konuşma yaparak tüm Giresunluları Feshane Fuar Merkezi’nde 18–19–20 Mayıs tarihlerinde düzenleyecek olan 6. Giresun Günlerine katılmaya davet etti. Yöresel oyunların sergilenmesi ve ilimizi tüm yönleriyle tanıtmak amacıyla ilimizin kültürel ve sosyal değerlerini yansıtan fındığın, küçük hediyelik paketler halinde hazırlanarak katılımcılara dağıtılmasının ardından program sona erdi.

Yürüyüşe; Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütken ve Ünal Kaçır, Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Çamoluk Kaymakamı Adem Uslan, Dereli Kaymakamı Musa Evin, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Keşap Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Ak Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Emine Gülizar Emecan, İl Genel Meclis Üyeleri, eski Giresunspor Kulüp Başkanı Ömer Ülkü, eski Zeytinburnu Belediye Başkanı Giresun Vakfı Başkanı Dr. Adil Emecan, Alucra Vakfı Başkanı Necdet Bekçi, Giresun Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Kuğu, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, Fiskomar Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere, ilçe ve köy dermeği temsilcileri ile STK temsilcisi, işadamları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Etiketler : Her, Yönüyle, Muhteşem, Yürüyüş,


Bu Haber Toplam 10355 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: