Ana Sayfa
Zeki AL,Hoop Teker Teker Gelin
31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:14
Gazeteci Zeki AL,AK Partililere neden; "hooop teker teker gelin" dedi.

Kılıçdaroğlu Giresun’a gelip, fındık bahçesine girdi, AK Partililere bir haller oldu!

    Üşüştüler Giresun Belediyesi’nin başına siyaset yapmaya çalışıyorlar…

    Milletvekili, İl encümeni,meclis üyesi derken, il Başkanı Mehmet Geldi ile Merkez İlçe Başkanı Sn. Cetin Çakıoğlu da atıp-tutmuş..

    Sn.Çakıroğlu belki bilmez ama aynı köyden ve Evrenköy Çakıroğlu’ndanız.

    Onlar Çakıroğlu, bizler Çömezoğlu komşuyuz. Biraz ilerlersek akrabayız.

    Konu Giresun olunca her şey bir tarafa, toplumu, Giresun’u düşünmek zorundayız.

    Daraldıkça, sıkıştıkça habire saldıranların görünce bizlerde daraldık!

    İnanın, bu arkadaşların temcit pilavı gibi aynı konuları anlatmalarından, basında aynı görüşleri savunmalarında Giresunlulara gına geldi. Görünürde değişen bir şey yok!

    Türban gibi kucağına aldıkları OR-Gİ ,Eğribel Tüneli, Tirebolu’ya Tren Yolu konusu gibi yakın zamanda gerçekleşmeyecek konuların dışına çıkamıyorlar..

    Ne oldu tren yolu? Trabzon’a uçtu! Tirebolu dışında yeni yeni güzergahlar ortaya atıldı..

    Eğribel’e tünel ile insanları oyalayacaklarına, Kotana’dan Aksu Vadi boyu, İkisu yol kenarlarına bariyerler yaptırmaya bakmıyorlar. Buralardan uçan arabalarda sağ çıkana rastlamadı Giresunlu.

    Eski Belediye Başkanı Yüksel zamanında, yapılanları da yaşadı Giresun!

“Altyapı tamam” diyenlerin Kumyalı’da, Sazlık’da bırakın fırtınayı, sağanak yağışı, çise ile yerle bir olduğu Giresunlu unutmuş değil!

    Kelepir sattıkları SEKA’yı bile imar’a açacaklardı. Beceremediler, Giresunlu uyanınca belediyeyi de kaybettiler.

    İlan vererek, afiş asarak çorba-ekmek dağıtmakla, Giresun kazanacak hayali de hayali hüsran oldu!

    Şimdi Belediye, Kerim AKSU nereye el atsa, Giresun’a kaybedilen eserlerin yerine yenisini yapmaya kalksa, alayı ayaklanıyor.Kuyruğuna basılan kedi gibi miyavlıyorlar….

    Trabzon’a kaptırılan tren yolu için İstanbul’dan gelen Mehmet Domaç ile Hüseyin Besli ilgileniyor. İstanbul’dan gelen Giresun STK’rı diretiyor.

    Sn.Mehmet Geldi hala OR-Gİ temelinden söz ediyor. Buranın temeli atılalı neredeyse 10 yıl oldu! Fındık üreticilerinden de tonlarca para toplandı. 8 yıldır, keşke toplanan paraların hesabını sorsaydınız!

    OR-Gİ, Eğribel Tüneli, Tirebolu’ya tren yolu, Giresun Kalesi’ne teleferik, Giresun Adası’na seferler gibi Giresunluya söz verilen mega projeleri hayata geçirememenin ezikliği içindeler. Şimdi kütüphane, köprü, derslik açılışları ile göz boyuyorlar..İçlerinde aylardır hizmete olanlar da var. Sanki yeni açılıyor zannedersin!

    Tutturdular bir üniversite! Sadece Giresun’a mı Üniversite açıldı? 81 ile üniversite açıldı! Sanki üniversite furyasında Giresun’u mahrum edeceklermiş gibi..    

    Tutturdular bir Tıp Fakültesi.Gurbetteki her Giresunlu evinde Giresun’dan gelen hasta var! Gözüne sinek kaçan bile İstanbul’ koşuyor..Sayın Çetin Çakıroğlu, önce bir özel hastaneye gidin bence..40 TL’den aşağı muayene parası yok! Ayrıca sınıfına göre para alıyorlar. Araç parkuru ve elemanı tam olanlar daha pahallı.Giresun’da , yurt genelinde yapılan sınıflandırma karşısında kaliteli özel hastane zaten yok!

    6 Başbakan’ın imzası olan sahil yolunu sahiplenmekte hoş değil.Sanki Giresun sınırlarını “es” geçip sahil yolu ile Rize’ye gideceklermiş gibi, sahil yolu da sahil yolu!

     Bunlar Giresun’a hizmet değil, bunlar Giresun’un zaruri ihtiyaçları. Vergiler bunun için veriliyor.. Devlet Aldığı vergileri  ile yol, su, eğitim, sağlık hizmetine harcamayıp ne yapacaktı?.Bu hizmetler övünülecek, caka satılacak hizmetler değil! İktidarda olanlar, dönemlerinde karşıladıkları halkın zaruri ihtiyaçlarını kendi hanelerine yazamazlar..Bu hizmetleri yapmaya mecburdurlar..

     Var mı AK Parti’nin Giresun’a kazandırdığı bir mega proje? Yok!

     Vatandaş AK Parti’yi neden kıskansın ki? Kıskananları herkes gördü! Muhalefet lideri fındık sepetini beline bağladı diye demediğiniz kalmadı!

      Emeklilere 2 yılda bir verilen gözlükler  bile şimdi 3 yılda veriliyor. 60-70-80 yaşındaki emekliler iyi görsün istemediniz. Herkesi kör olsun istiyorsunuz…

      Giresun’a yapılan kaldırımları bile kıskanlar var.AK Parti Belediyesi döneminde Giresun sahilindeki parkelerin kaç kez sökülüp yapıldığından söz eden yok? Fotoğrafları arşivlerimizde….

      Komşu iller yanında Giresun’a “köy” diyecek kadar küçültenlerin, başarısızlıklarını örtmek için başkalarına laf yetiştirmeye hakları yoktur..

     AK Parti il, ilçe binaları, AK Parti Belediyeleri kapılarındaki kuyruklar neden hiç eksilmiyor?

     Kimin hakkı kimlere dağıtılıyor? Yoksul düşürdükleriniz: Dağıtılan makarna, çay, bulgur, beyaz eşya ve kömür ile ayağa kalkacak gibi değil!

     İspanya ile İtalya fındığını Avrupa’ya 8 Avro’dan satarken, dünya kralı Giresun Yağlı fındığının değeri nerelerde?

     8 yıldır işsizlik ayyuka çıkmış, vatandaş çaresizlik içinde tesbih elinde volta atıyor. Cezaevine çevrilen illerde, ilçelerde esnaf sinek avlıyor..

     Borçlu olmayan tek vatandaş kalmamış.Yeşil kartta Giresun rekor kırmış..

Giresun eğitimde 67. sıraya gerilemiş.Göç önlenemiyor.

     Her yıl Karadeniz’de fındık varlığı ile elden ele dolaşan 900 trilyonun yerinde yeller esiyor. Bu ekonomik sirkülasyonu bile yok edilmiş.  Hala AK Partililer çamur atmaya devam ediyor.. ”Yok efendim kıskanıyorlarmış”

     Giresun Belediyesinin kullandığı arabaları bile kıskanır oldular. İktidar CHP’mi, yoksa AK Parti mi? Devletin arabasını muhalefet nasıl kullanacak? Kullanılanlar çöp kamyonları deniyorsa, Başkan AKSU’nun en kısa zamanda at, eşek, katır ihalesi açıp, çöp taşıtmak için kendine araç bulması mı isteniyor?

     Eski Enerji Bakanı Güler’in 2007 yılında, Belediye eski Başkanı Hurşit Yüksel’in en geç 2008 yılında “Giresun’a getireceğiz” dediği doğalgaz nerede ?

     Bu kadarına da pes doğrusu…“Giresun sanayi kenti değil, turizm kenti olacak” diyenlerin hallerine bakın! Sahilde açılan restaurantları, barları gündem yapıyor.

     Giresun belki de, Giresun’a ilk kez gelenleri bu hizmetlerle ikinci kez bekleyecek!

     Sn.Hurşit Yüksel’in bir zamanlar sahildeki büfe sıkandallarından  haber veren yok. Aylarca gazeteler  bu büfe ihalelerini yazmıştı!

     Sn Mehmet Geldi ile Sn Çetin Çakıroğlu’nun yerinde olsaydım, Giresunlu AK Parti milletvekillerinden yayların turizme açılması için yardımcı olmasını isterdim. Turizm Merkezi ilan edilen yaylalarımıza yatırımcı gelmesi için kapı kapı dolaşmalarını isterdim. Buralara yatırım yapmak için hala bir sürü sıkıntıların olduğunu gün gibi aşikar.

     Ot biten, eski İpek Yolu Giresun-Evrenköy-Gelinkayası-Erimez-Kulakkaya yolunu otlardan temizlemek için kerintili işçiler tutardım..

    NOT: Eğribel Tüneli önümüzdeki 250 yıl içinde hizmete girerse beni Giresun Belediyesi önünde asın! Eğribel Tüneli için yola asılan tabela da, Eğribelde atılan hayali temel de insanların kandırılmaması, kandırılarak TBMM gidilmemesi içindi. Mesaj ulaştı. Mesajı alanlar başka kollardan saldırıya geçmeye devam ediyorlar. OR-Gİ için Ordulular da bastırmaya başladı. Belki açılır umudum var! Yıllını sorarsanız.. 2025-2030 arası…Belki 2050 li yıllara da sarkabilir. Neden bunu diyorum. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyorum. OR-Gİ’nin olmayacağını söylemişti. Sonra Sn. Nurettin Canikli’nin  OR-Gİ adına beklediği kriterlerden, ticari ve ekonomik sirkülasyon Ordu ile Giresun’da şu an yok. Bir de talep meselesi çok zayıf…Getirilen teşvik ile Giresun’a sahip çıkmayan Giresun işadamları varken, OR-Gİ’nin hizmete girmesi uzun yıllar alacak gibi görünüyor..Boşuna Giresunluları kandırmanın alemi yok!



Kaynak: Zeki AL Etiketler : Zeki, AL,Hoop, Teker, Teker, Gelin, ,


Bu Haber Toplam 6309 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: