Ana Sayfa
Zafer Topşir'den Canikli'ye Cevap
05 Eylül 2010 Pazar 06:11
Topşir, " Cumhurbaşkanlığına sunulan 3 kişilik liste Ak Parti Giresun Milletvekili Sn.Nurettin Canikli öncülüğünde oluşturulmuştur " dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörlük seçiminin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala Rektörün belirlenememesi değişik yorumlara neden olurken,Afet Uzmanı hemşehrimiz Ali Zafer Topşir,AKP Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli'yi sert sözlerle eleştirdi.
Sürecin tıkanmasının sorumlusu olarak Canikli'yi gösteren Topşir,Giresun'a Giresunlu Rektör gelmemesi için yoğun gayret gösterildiğini öne sürdü. Topşir "İŞİN DOĞRUSU" başlıklı basın açıklamasında Rektörlük seçimleri ve Canikli hakkında ilginç saptamalar yaptı.
İşte Topşir'in Canikli'ye cevabı     
 
" Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Osman Metin ÖZTÜRK’ ün 1 Haziran 2010 tarihinde emekliye ayrılmasıyla boşalan rektörlük makamına, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, Rektör Vekili olarak atanmıştı. Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği takvim gereği 18 Haziran 2010 tarihinde yapılan Rektör adayı belirleme seçiminde Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 31, Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar 21, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can 2 ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Teker 1 oy almıştı.

    1 Temmuz 2010 tarihinde YÖK Genel Kurulunda yapılan değerlendirme neticesinde seçimde ilk iki sırayı alan Prof. Dr. Halil İbrahim BAHAR ve Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN Cumhurbaşkanlığına sunulacak 3 kişilik listede yer almamıştır. Seçimden 3, 4 ve 5. sırada çıkan Prof. Dr.  Aygün ATTAR, Prof. Dr. Ayhan BÖLÜK ve Prof. Dr. Yılmaz CAN’ ın  isimlerinin Cumhurbaşkanlığına sunulacağı YÖK tarafından resmi internet sitesinde duyurulmuştu.

     Ak Parti Giresun Milletvekili Nurettin CANİKLİ Giresun FM’ de Mustafa CİCİ’ nin konuğu olarak katıldığı Haber Özel programında “………….22-23 üyeden oluşan YÖK Genel Kurulu, kendi arasında gizli bir oylama yapıyor.Bu oylamaya kimsenin dışarıdan müdahale etmesi ya da bir aday üzerinde kulis yapması mümkün değildir."ifadelerini kullanmıştı.  

      Ancak YÖK Genel Kurulu’nda yapılan değerlendirmede seçim yapılmamıştır. Cumhurbaşkanlığına sunulacak 3 kişilik liste Ak Parti Giresun Milletvekili Sayın Nurettin CANİKLİ öncülüğünde AK Parti Giresun Teşkilatının siyasi baskıları neticesinde oluşturulmuştur. Ayrıca Sayın Nurettin CANİKLİ’ nin Sayın BAHAR’ ın Rektör Vekili olarak atanmaması için YÖK Başkanı Sayın Yusuf Ziya ÖZCAN’ ı Latin Amerika gezisinden bizzat telefonla aradığı bilinmektedir. 
                
      Netice itibarıyla  21 üyeden oluşan YÖK Genel Kuruluna, siyasi ve idari baskı yapılarak ilk iki sırayı alan Sayın BAHAR ve TÜRKMEN’ in Cumhurbaşkanlığına sunulacak listede yer almaması  sağlanmıştır.

     Zira YÖK Genel Kurulunun  toplandığı 1 Temmuz 2010 günü YÖK Başkanı ve bazı kurul üyeleri tarafından  Sayın BAHAR’ dan  adaylıktan çekilmesi istenmişti. Hatta üniversite de oy kullanan on iki öğretim üyesinin Sayın TÜRKMEN’ in yakını olduğu ve hiç değilse muhafazakar ülkücü anlayışında olmadığı gerekçesiyle atanamayacağı da ilerleyen süreçte kurul üyeleri tarafından ifade edilmişti.

     Süreçten anlaşılacağı üzere öğretim üyelerinin yaklaşık % 70’lik kısmının iradelerinin tecellisiyle ilk iki sırayı alan Rektör Vekili Sayın BAHAR ve Sayın TÜRKMEN’ e siyasi ve idari baskılar neticesinde YÖK’ te pusu kurulmuştur.  Ne yazık ki bu iki değerli öğretim üyesi de Giresunludur.

     Ayrıca aynı programda Sayın CANİKLİ Giresun Üniversitesi’nde yeni bir seçimin olacağını ifade etmiştir. Fakat 2547 sayılı YÖK kanununun 13/a maddesi gereği rektör belirleme sürecinin üniversite ayağı yasalara uygun olarak tamamlanmış ve en çok oy alan altı aday YÖK’e bildirilmiştir. Bu durum üniversitede ki yapılan seçimde, sandık kurulu tarafından da tutanaklarla belirlenmiştir. Ancak yaklaşık iki aylık bir süre geçmesine rağmen, YÖK Genel Kurulunca belirlenecek üç aday Cumhurbaşkanlığı Makamına halen sunulmamıştır.

      Öğretim Üyelerinin özgür iradesiyle yapılmış bu seçimin tartışılmaya açılmasının hangi gerekçeye dayandırıldığı anlaşılamamaktadır. Temennimiz odur ki seçimde ilk üç sırayı alan adayların gerek YÖK, gerek siyasi erk, gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bütün bu hassasiyetler dikkate alınarak Giresun Üniversitesi’ nin akademik ve idari çalışmalarına hız verecek şehre yeni bir heyecan ve soluk kazandıracak bir rektörün atanmasını tüm Giresunlular olarak bekliyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’ nde Kemal Gürüz dahil beş rektörle aktif görevde çalışmış, Sayın BOCUTOĞLU veya başka bir ismin gelerek Giresun Üniversitesi’nin Trabzon’ un bir lisesi haline dönüştürülmesi engellenmelidir.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : Zafer, Topşir'den, Canikli'ye, Cevap,


Bu Haber Toplam 8404 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: