Ana Sayfa
Yüksel,Giresun'un Sahibini Arıyor
19 Ağustos 2010 Perşembe 10:05
Giresunsonhaber gazetesinin sahibi Mehmet Yüksel "Giresun Sahibini Arıyor" başlıklı ilginç bir köşe yazısı yazdı.

Mehmet YÜKSEL,Giresun'un Sahibini Arıyor !

Yıllardan bu yana Giresun’un sahibini arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz.Durum böyle olunca  Giresun’a  ne bürokratlar ve nede halkın oyunu alarak T.B.M Meclisine giden  milletvekilleri sahip çıkmıyorlar..

Milletvekilleri Giresun’u değil, sadece kendilerini düşünüyorlar. Onlar önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili sıralamalarının 1 ve ya  2. sıralarını nasıl alırız derdindeler.

Çünkü milletvekillerinin sıralamada yer almasında halkın her hangi bir katkısı yoktur, onlar sadece genel başkanlarına borçludur.

Onun için milletvekilleri kendilerini kesinlikle halka borçlu görmemektedir. Onların tek gözünün gördüğü kişi genel başkanları olmaktadır.

Bu güne kadar AKP Milletvekilleri seçilmelerini halka değil, sadece genel başkanlarına borçlu oldukları için Giresun’a gelecek her hangi bir hizmetle kesinlikle ilgilenmemektedirler.

Eğer bu güne kadar yapılan genel seçimlerde ön seçim olsaydı  bu günkü milletvekillerinin hiç birisi halktan güvenoyu alarak milletvekili olamazlardı.

Evet, Giresun’un neden sahipsiz olduğunu buraya kadar kısada olsa anlattığımı zannediyorum. 

Giresun’un sahipsiz olması Giresunlular olarak bizlerin milletvekili seçemememizden kaynaklanmaktadır.

Ne zaman genel seçimler öncesi ön seçim olur ve milletvekili sıralamasını üyeler yaparsa o zaman milletvekilleri halka sorumlu olurlar ve halkın gözüne girmek izin gece gündüz çalışırlar.

Giresun’ da fındık fiyatlarına bakıyorsunuz tüccarın eline bırakılmış. OR-Gİ ve Eğribel tüneli sadece sözde kalmış, Giresun Üniversitesi rektör seçimine bakıyorsunuz AKP orayı da bir birine katmış, Giresun limanına bakıyorsunuz orası da kömür ocağına dönüşmüştür.

Sözün kısası AKP iktidarında Giresun’a hangi hizmet gelmiştir diye bakıyorsunuz yarım olarak sadece Giresun üniversitesini görüyoruz ve  başka hiçbir şey de  göremiyorsunuz, Giresun ileriyemi, yoksa geriyemi gittiğine bakıyorsunuz, Giresun’ un daha da geriye gittiğini ve hatta köye dönüştüğünü   görüyorsunuz, kısacası bu kadar örneklere baktığımız da Giresun’ un gerçekten sahipsiz bir il olduğu kararına varıyorsunuz.

Eğer Giresun sahipsiz olmasaydı Fiskobirlik bu gün bu halde olmazdı, Fındık böylesine tüccarın eline bırakılmazdı, OR-Gİ havaalanı çoktan yapılmış ve hizmete açılmış olurdu, Eğrebil tüneli sadece sözde bırakılmazdı, Giresun limanı kömürlük haline getirilmezdi ve Giresun her yönüyle gelişmiş bir il olurdu.



Etiketler : Yüksel,Giresun'un, Sahibini, Arıyor,


Bu Haber Toplam 6503 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: