Ana Sayfa
Yüksekokulda TÜRBAN Skandalı
20 Ocak 2010 Çarşamba 17:23
Bulancak Yüksekoukulunda öğrenci anneleri türbanlı oldukları için okul binasına sokulmak istenmedi.

Deneme sınavı yapılan Bulancak Yüksekoukulunda ilköğretim öğrencisi anneleri türbanlı oldukları için yağmur ve soğuga rağmen okul binasına sokulmak istenmedi.

Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yaşanan skandal olayda okul yetkilileri öğrenci annelerine türbanlarını nasıl bağlayacaklarını da tarif ederek adeta sabırları zorladılar. Okul bahçesine giren türbanlı bayanları özel güvenlik kulübesine alarak başlarını açmaları ya da bağlama şekli konusunda uyarmak isteyen okul yetkilileri tepkiyle karşılandılar.

Öğrenci annesi Türbanlı bayanlar başörtüsü şekli yüzünden okula alınmak istenmedi

Cumartesi günü türbanlı oldukları için okul bahçesine ve kantinine sokulmadıklarını ve yağmurda ve soğukta dışarıda beklemek zorunda kaldıklarını belirterek gazetemizi arayan Öğrenci velileri düşürüldükleri durumu skandal olarak değerlendirerek tepkilerini dile getirdiler.

Skandal Olay, durumu yerinde değerlendirmek üzere okula ulaşan Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hakan Alparslan'ın, velilerle görüşmek istemesiyle devam etti. Alparslan'da yaşanan gelişmeleri görüntülemek ve değerlendirmek isterken Yüksekokul Güvenliği tarafından engellenmek istendi.

Daha sonra olay yerine gelen okul yetkilisi velilere nasıl başlarını bağlamaları gerektiğini anlatmaya başladı. Kendisinin talimatları uyguladığını belirten yetkili, vatandaşların, "Hangi kanuna göre yasak uyguluyorsunuz. Biz çocuğumuzu deneme sınavına getirdik. Eşimizin bacımızın nasıl giyineceğine siz mi karar vereceksiniz? Okula değil bahçeye ve kantine girmek istedik. Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapamazsınız" diyerek tepki gösterdiler.
 
Olaya diğer velilerin büyük çoğunluğu destek verirken kim olduğu belli olmayan iki kişi siyasi propaganda yapıldığını iddia etti. Oysa çocuğunu sınava getiren bir anne okul bahçesine veya kantine girmek istemiş ve başında ki örtü şekli yüzünden müdahale gördüğü için tepkisini göstermişti.

Milletin yardımlarla yaptığı okula millet giremedi

Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hiçbir devlet yardımı olmadan iş adamlarımızın, esnafımızın ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapıldı. Okula yardım toplanırken türbanlı türbansız ayrımı yapmayanlar, okula girişlerin de türban şekli yüzünden çocuklarını hafta sonu sınava getiren anneleri içeri almak istemedi. Oysa hafta sonu tatil günüydü. Okula girenler türbanlı öğrenciler değildi. Okul kantininde deneme sınavına giren çocuğunu bekleyen ve elinde 3-4 yaşında çocuğuyla yağmurda bekletilen bu insanların hangi kanun gereği bu muameleye maruz kaldıkları anlaşılamadı.

Okul Müdürü Halil Çolak vatandaşın tepkisi ardından talimatın Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün tarafından verildiğini belirterek tepkileri önlemeye çalıştı.

Bir toplu iğne yüzünden sınıfsal ayrımcılık yapıldı

Okul girişinde güvenliğe verilen talimatta başörtüsünü toplu iğneyle tutturanların uyarılması ve içeri alınmaması talimatı verildi. Hafta sonu çocuğunu sınava getiren bahçede ve kantinde beklemek isteyen anneler birkaç toplu iğne için sınıfsal ayrımcılığa maruz kaldılar. Ülkemizin çağdaşlığı ve uygarlığı çocuğunu deneme sınavına getiren annelerin kantine girmemesiyle kurtulmuş oldu. Şayet bu anneler elinde 3-4 yaşındaki çocukları kucağında yağmurda değil de kantinde bekleseydi modern Türkiye sanırız yıkılacaktı.

Kendilerine sadece şehit annesi olabilme hakkı tanınan annelerimizin başörtüleri veya başörtüsü şekilleri nedeniyle böyle acımasız bir ayrımcılığa tabi tutulmaları Türkiye adına utanç vericidir.

Kaynak:Gazeteışık



Etiketler : Yüksekokulda, TÜRBAN, Skandalı,


Bu Haber Toplam 7238 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: