Ana Sayfa
Yağmur Harşit Deresi'ni Coşturdu
16 Haziran 2010 Çarşamba 23:34
Aralıksız devam eden yağmur Harşıt vadisindeki tüm dereleri coşturdu.Yoğun şekilde yağan yağmur ile vadi üzerinde bulunan tüm yerleşim alanları sel tehlikesi atlattı.

 

  Yağmur nedeniyle vadide bulunan AKKÖY 1 Hidro Elektrik Santrali mevkiindeki harşıt çayına karışan derenin de taşmasıyla Kürtün-Doğankent karayolu ulaşıma kapandı.

 

DOĞANKENT'TE 200 KONUT BOŞALTILDI

   Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Kürtün'deki heyelan sonucu bölgede 1 kilometre uzunluğunda su gölü oluştuğunu belirterek, '' Doğankent ilçe merkezinde HES lojmanları başta olmak üzere Harşit Çayı'na yakın tüm evlerin boşaltılmasına başladık'' dedi.

   Tirebolu mevkiinden Kürtün istikametine giden araçlar Doğankent ilçesinde bekletiliyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada "can ve mal kaybının yaşanmaması için dere kenarlarında bulunan yerleşim yerlerinden uzak durulması" duyuruluyor.

   Doğankent ilçesinde Yağan yağmurun devam etmesiyle birlikte dere yataklarında su seviyesi yükselmeye devam ediyor.
Tedbiri elden bırakmayan Doğankent ilçesi yetkilileri Sadaklı Mahallesi ve Doğankent Hidroelektrik santrali Lojmanlarının boşatılası ve bu aileleri yakınlarının yanlarına, Devlet kurumlarına yerleştirmeye devam ediyor.
 
   
 
Bu arada Trafik kazasında hayatlarını kaybedenlerin Bayburta ki akrabaları  Doğankent ilçesine  ulaşmaya çalışıyor. Günyüzü köyüne kadar gelen Bayburtlular Kürtün ilçesine yağan yağmur  ve bunun sonucunda yolun kapalı olması nedeniyle tekrar geri dönerek Trabzon üzerinden Doğankent ilçesine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bu arada Doğankent ilçesi Yayları ve köylerinden sağlıklı haber alınamamaktadır.
                                     Harşitvadisi
********************************************

      Zeki AL

Aşırı Yağışlar

Etkili Oldu!

Dün akşam saatlerinde İlimizin bazı bölgelerine yağan aşırı yağışlar hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Valiliğimizde meteorolojik uyarılar doğrultusunda yağış öncesi Kriz Merkezi oluşturuldu.

Yağışlar özellikle, İl Merkezinin yüksek köyleri, Dereli, Yağlıdere, Güce, Görele (yüksek kesimler) Çanakçı ve Doğankent İlçelerinde etkili oldu. Yağışlar nedeniyle Aksu, Yağlıdere ve Harşit Çayı ile bunlara kavuşan dereler de suların kabarması sonucu su taşkınları ve heyelanlar meydana geldi. Dereli İlçesinde (köylerde) bazı evleri su bastı.

Vali Mustafa Yaman, gece Dereli ve Doğankent ilçelerine giderek yağışın etkili olduğu alanlarda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Yaman, zaman zaman çalışmaları bizzat yönetti.

Valiliğimiz ön hasar tespiti yaparak, Başbakanlıktan acil ödenek talebinde bulundu.

Kapalı bulunan yolların ulaşıma açılması başta olmak üzere aşırı yağıştan oluşan olumsuzlukların giderilmesi için için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

Hasar belirleme çalışmaları devam etmekte olup, yağan aşırı yağışlara bağlı sel ve heyelan afeti durum raporu ise şu şekildedir.

Güce İlçesi;      4 köy yolu ulaşıma kapalıdır.

Dereli İlçesi;    Dereli-Kümbet yolu kotana mevkiinde heyelana bağlı olarak ulaşıma kapalıdır. Güdül köyünde 1 ev heyelan tehdidi altındadır.

Dereli merkezde 5 katlı 1 ev muhtemel su baskınına karşı önlem olarak boşaltılmıştır.

Çanakçı İlçesi; Heyelan nedeniyle kapanan Karabörk- Kahraman gurup yolu ulaşıma açıldı.

Kuşköy- Deregözü- Düzköy- Çağlayan- Kahraman- Akköy ve Bakımlı Köyleri ve bağlılarının yolları heyelan nedeniyle ağır hasarlıdır.

Yağlıdere İlçesi; Yağlıdere –Üçtepe- Akpınar karayolu dere tahribatı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğundan, bu yoldan ulaşımı sağlanan 14 köye ulaşım sağlanamamaktadır. Ayrıca İlçenin Koçluca köyünde 4 evde su baskınına uğradı.

       Doğankent İlçesi; 8 Köy yolu ulaşıma kapalıdır.

        TCK (Karayolları); Doğankent-Kürtün Devlet Yolu Üçtaş Köyü Mevkiinde ulaşıma kapalıdır.



Kaynak: harşitvadisi Etiketler : Yağmur, Harşit, Deresi'ni, Coşturdu,


Bu Haber Toplam 12774 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Tirebol'ya Yıkım Projesi
    Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede bulunan balıkçı barınağının Liman'a dönüştürülmesi kararının ilçe için yıkım olacağını söyledi....
  • Ayhan Yüksel'den Yeni Bir Kitap
    Tarihçi hemşerimiz Ayhan Yüksel yeni kitapla okuyucularının karşısına çıkıyor. Tirebolu, Espiye, Yağlıdere ve Güce nüfus kayıt defteri yayınlandı....
  • Tirebolu'da Alabalık Hırsızlığı
    Tirebolu Ataköy'de bulunan Kırmızı Benekli Alabalık çifliğinde hırsızlık olayı yaşandı....
  • Tirebolu'da Operasyon
    Tirebolu'da Uyuşturucu Operasyonu...
  • Tirebolu Ataköy'ün Acı Kaybı
    Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği kurucu yönetim kurulu üyeleri Ümit Yılmaz ve H. İbrahim Çil'in kaynanası genç yaşta vefat etti....
  • Tirebolu'lu Şehit Yaşar Doymuş
    Tirebolu'lu piyade er Yaşar Doymuş Hakkari'nin Dağlıca mevkiindeki çatışmada 8 arkadaşıyla şehit oldu....
  • Tirebolu'da Yurt Temeli Atıldı
    Hayırsever işadamı Osman Bakırcı tarafından Tirebolu'ya yaptırılan 220 kapasiteli Osman-Nuriye Bakırcı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu temeli törenle atıldı....
  • Balıkçı Barınağı ve Tirebolulular
    Tirebolu balıkçı barınağı adına ileriye dönük yapılan bazı girişimlerin, Tirebolulara danışılmadan yapıldığını iddia eden Tirebolulular, bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler....
  • Tirebolu Kültür Sanat Günleri
    TİRDEF tarafından bu yıl 3. sü gerçekleştirilecek olan Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 29 Nisan'da Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak....
  • TİRDEF Haldun Domaç'la Devam
    TİRDEF Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı. Haldun Domaç tek aday olarak girdiği seçimde oybirliği ile yeniden genel başkan seçildi....
  • TİRDEF'te Genel Kurul 15 Ocak'ta
    Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü Altunizade Kültür Merkezin'nde yapılacak....
  • Tirebolu'lu Genç Gölde Kayboldu
    Aslen Tirebolu'lu olan 35 yaşındaki İbrahim Şengül Bursa' nın Uluabat gölünde kayboldu....
  • Danışman Köyü Eğitime Destek
    Tirebolu Danışman Köyü Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda eğitime destek gecesi düzenliyor....
  • Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri
    Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri Karadeniz'de kırmızı benekli Alabalıkların üretildiği tek çiftlik. ...