Ana Sayfa
Tirebolu'da Yurt Temeli Atıldı
06 Mayıs 2012 Pazar 13:38
Hayırsever işadamı Osman Bakırcı tarafından Tirebolu'ya yaptırılan 220 kapasiteli Osman-Nuriye Bakırcı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu temeli törenle atıldı.

 
 
 

 

 
Törene, Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Kaymakam Günhan Yazar, Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Şensoy, AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, bazı İl genel meclis üyeleri, İlçe yöneticileri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, Tirebolu’ya yurt temelinin atılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, yurt’un yapılmasına vesile olan milletvekili Domaç ile yurt’un yapımını sağlayan Osman- Nuriye Bakırcı çifti ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Tirebolu’nun önde gelen bir ilçe olduğunu dile getiren Vali Şahin, ilçede balıkçı barınağının limana dönüştürülmesi işleminin tamamlanmak üzere olduğunu, demiryolunun geleceğini, Özel İdareden ise bir İlköğretim Okuluna ek bina yapılacağını söyledi.
 
Kişinin hayatı yaptığı hizmetlerle ölçülür diyen Vali Şahin, Yurt’u yaptıran işadamı Osman Bakırcı ile uçak yolculuğunda tanıştığını, ilçede bulunan İmam Hatip Lisesine yurt yapım sözü aldığını ve ilgili protokolü imzaladıklarını, bunlardan başka Giresun Merkez’de onarımı yapılan Fiyale Yolunun onarım masraflarını karşılanması, Giresun’a 5 yıldızlı otel yapımı ve 1000 kişilik kongre merkezi yapımı sözünü aldığı müjdesini verdi.
 
Vali Şahin, bu yurtlarda kalan öğrencilerin mezun olduklarında Giresun’un tanıtım elcisi olacaklarını belirterek, öğrencileri en iyi şekilde rahat ettirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

 

 
Milletvekili Mehmet Geldi’de, Erzurumlu Dadaşların hayırsever insanlar olduğunu belirterek, yurt’u yaptıran Osman Bakırcı ve eşine teşekkür etti.
 
Giresun’un ve Tirebolu’nun kalkınması ile ilgili tüm sorunları titizlikle takıp ettiklerini belirten Geldi, balıkçı barınağının liman olacağını, Tirebolu’ya da mutlaka demiryolunun geleceğini ve bu konuda Grup Başkan Vekili Sayın Canikli ile yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Geldi “Üniversite hızla büyüyor. Bugüne kadar gereken desteği sağladık bundan sonrada sağlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, eğitime yapılan insanlığa yapılan yatırımdır. Diyerek başladığı sözlerine “Tirebolu’da eğitime ciddi yatırım yapıyoruz barınma şartlarını gözetiyoruz. Bu konuda ilçemize yurt yaptıran Osman Bakırcı’ya ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi. Milletvekili Domaç,  Tirebolu’da denizciliğin gelişmesi için, denizcilikle ilgili fakülte ve yüksekokul kurulması için çalışacağını sözlerine ekledi.

 

 

İşadamı Osman Bakırcı’da, Milletvekili Mehmet Domaç’ın talebi üzerine bu yurt’u yaptırdığını söyledi. “Ülke çapında bu tür hayır işleri yapmak boynumuzun borcudur” diyen İşadamı Bakırcı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 19 hayır işi yaptırdığını, bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediğini ve Vali Şahin’in isteği üzerine Tirebolu İmam Hatip Lisesi öğrenci yurt’unu da yaptıracağını söyledi.

 

 
Kaymakam Günhan Yazar’da, Tirebolu da 5 inci yılını çalıştığını ve en büyük sorunlarından birinin yurt sorunu olduğunu bu konuda yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi. Yurt sorununa çare ararken konuyu öğrenen Milletvekili Domaç’ın kendisini aradığını ve bu konuda hayırsever bir iş adamı tarafından ilçeye bir yurt yaptırılacağı müjdesini verdiğini belirtti. 
 

 
Yurt’a arsayı Belediyenin verdiğini kaydeden Yazar, yurt’un yapımını sağlayan hayırsever işadamı Osman Bakırcı ve Milletvekili Mehmet Domaç’a, ayrıca kendilerine her türlü desteği veren Vali Dursun Ali şahin’e, yurt’un arsasını veren belediye başkanı Burhan Takır’a ve diğer emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından yurt’un temel atma kurdelesi kesildi.  

 



Etiketler : Tirebolu'da, Yurt, Temeli, Atıldı,


Bu Haber Toplam 8231 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Tirebol'ya Yıkım Projesi
    Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede bulunan balıkçı barınağının Liman'a dönüştürülmesi kararının ilçe için yıkım olacağını söyledi....
  • Ayhan Yüksel'den Yeni Bir Kitap
    Tarihçi hemşerimiz Ayhan Yüksel yeni kitapla okuyucularının karşısına çıkıyor. Tirebolu, Espiye, Yağlıdere ve Güce nüfus kayıt defteri yayınlandı....
  • Tirebolu'da Alabalık Hırsızlığı
    Tirebolu Ataköy'de bulunan Kırmızı Benekli Alabalık çifliğinde hırsızlık olayı yaşandı....
  • Tirebolu'da Operasyon
    Tirebolu'da Uyuşturucu Operasyonu...
  • Tirebolu Ataköy'ün Acı Kaybı
    Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği kurucu yönetim kurulu üyeleri Ümit Yılmaz ve H. İbrahim Çil'in kaynanası genç yaşta vefat etti....
  • Tirebolu'lu Şehit Yaşar Doymuş
    Tirebolu'lu piyade er Yaşar Doymuş Hakkari'nin Dağlıca mevkiindeki çatışmada 8 arkadaşıyla şehit oldu....
  • Balıkçı Barınağı ve Tirebolulular
    Tirebolu balıkçı barınağı adına ileriye dönük yapılan bazı girişimlerin, Tirebolulara danışılmadan yapıldığını iddia eden Tirebolulular, bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler....
  • Tirebolu Kültür Sanat Günleri
    TİRDEF tarafından bu yıl 3. sü gerçekleştirilecek olan Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 29 Nisan'da Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak....
  • TİRDEF Haldun Domaç'la Devam
    TİRDEF Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı. Haldun Domaç tek aday olarak girdiği seçimde oybirliği ile yeniden genel başkan seçildi....
  • TİRDEF'te Genel Kurul 15 Ocak'ta
    Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü Altunizade Kültür Merkezin'nde yapılacak....
  • Tirebolu'lu Genç Gölde Kayboldu
    Aslen Tirebolu'lu olan 35 yaşındaki İbrahim Şengül Bursa' nın Uluabat gölünde kayboldu....
  • Danışman Köyü Eğitime Destek
    Tirebolu Danışman Köyü Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda eğitime destek gecesi düzenliyor....
  • Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri
    Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri Karadeniz'de kırmızı benekli Alabalıkların üretildiği tek çiftlik. ...
  • TİRDEF 10 Kasım Mesajı Yayınladı
    10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 73. ölüm yıldönümü. Bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşları Topal Osman Ağa'yı ve Hüseyin Avni Alpaslan'ı rahmet ve minnetle anıyoruz....