Ana Sayfa » Dernekler
Türkiye STK'ları Çanakkale'de
16 Ocak 2012 Pazartesi 20:25
Giresun'u GİRFED'in temsil ettiği Yeni Anayasa Paneli, 81 ilin STK katılımıyla Çanakkale'de yapıldı.

Çanakkale'deki Türkiye Buluşmasına Giresun'da Katıldı.

Rize Güneysu Derneği İstanbul şubesinin öncülüğünde başlatılan “YEDİ İKLİM YEDİ KÜLTÜR” muhabbet toplantılarından “ Yeni Anayasa Paneli” ayağı, 81 ilin STK katılımlarıyla Çanakkale’de yapıldı .

Yurdumuz kültür coğrafyasında 81 ilimizin temsilcileri Çanakkale’de bir araya gelerek, yeni yapılacak anayasayı konuştu. Görüş bildirdi. Katkı sundu.

Çanakkale Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı panelde, Düzenleme Komitesi’nde ise Çanakkale Eğitim Ve Kültür Vakfı, Maraşder,Adıyamanlılar Vakfı, Nevşehir Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Konya ili Ilgınlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Rize Güneysu Derneği yer aldı..

Çanakkale buluşmasına yurt dışından gelip yurdumuzda okuyan öğrencilerin yanı sıra Giresun, Bingöl, Zonguldak, Trabzon, Konya, Yozgat, Burdur, Nevşehir, Karaman, Adıyaman, Malatya ve Ağrı ile İHH’dan Yakup Işık’ın yanı sıra daha bir çok il temsilcilerinin de yer aldığı 94 kişi katıldı. 

Giresun Federasyonu’ndan Abdullah Akgün ile Temel Bilecen de bu buluşmada hazır bulunurken,  Abdullah Akgün katılımcılara yol boyu yaptığı konuşmada Giresun Federasyonu’nu etkinlikleri ile ilgili bilgiler verirken, Kon TV’ye yaptığı açıklamada Yeni Anayasa’ya bakış açısını ve halkın katılımı ile görüşlerinin de  alarak yapılacak bir anayasanın daha demokratik bir yasa olacağını belirtti.

İstanbul’dan kalkan otobüslerin Sponsorluğunu ise Üsküdar Belediyesi yaparken,  18 Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi Gösteri Merkezi’nde protokol konuşmaları sonu panel düzenlendi.

Sunuculuğunu Rize Güneysu Derneği temsilcilerinden Ömer Erdoğan’ın yaptığı panel toplantısında, Üsküdar Belediye BaşkanıMustafa Kara, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İstanbul AK Parti Milletvekili Metin Külünk ve Oturum Başkanlığını Av.Şaban Kurt’un yaptığı panel’de Prof.Dr.Sedat Laçiner, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet  Daniş, Prof,Dr.İbrahim Kaya yaptıkları konuşmalarla “Yeni Anayasa’ya” hakkında görüş sundular..

İki gün süren Çanakkale buluşmasında son gün Eceabat Belediye Başkanı’nın konuğu olan STK temsilcileri Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ederek, İstanbul’a döndüler..

Kon TV’denAhmet Dur,,  Giresun basınından Zeki Al,AvşarAjans’tan Bircan Kerem, Asu TV  ve  Sultangazi Pusula Gazetesi’nden Emin Doğan ile Yönetmen – Yapımcı Özkan Karacada  “Çanakkale Buluşması’nda”  hazır bulundu..

 



Kaynak: Giresunhaberal.com Etiketler : Türkiye, STK'ları, Çanakkale'de,


Bu Haber Toplam 9120 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: