Ana Sayfa
Türbanlı Öğrenciler Haberi Asılsız
25 Ocak 2011 Salı 15:48
Giresun Üniversitesi MYO'da başörtülü iki öğrencinin sınavdan atıldığına ilişkin haber asılsız çıktı.

   Giresun ve Trabzon'daki bazı yerel gazetelerde 'Giresun MYO'da ilk kriz, şeklinde yer alan ve başörtülü öğrencilerin sınava alınmadığını dile getiren haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Yayınlanan haberlerde ismi geçen öğrenciler, kendi üzerlerinden hocalarının yıpratılmak istendiğine dikkat çekti. İftiraya maruz kaldıklarını anlatan öğrencilerden P. Bostancı, "14 Ocak 2011 tarihinde sınava girdik. Sınav tutanağı ve sınav kâğıtlarımız mevcuttur. Bu olay da bizi kullanılarak çamur at izi kalsın mantığı yapılmıştır."dedi.

   Haberde bahsi geçen Bankacılık ve Sigortacılık dersinın sınavına değil, Çalışma Ekonomisi sınavına girdiklerini açıklayan G. Akdağ ise "Eğitim yuvası olan üniversitemiz karıştırılmak istenmektedir. Bu oyuna gelmek istemiyoruz. Ailelerimiz ve bizleri çok üzmüştür. Bu konuda haberi yapanlardan şikâyetçi olacağız." dedi.

   Başörtülü öğrencilerin sınava alınmadı haberini MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Banu Özbucak da yalanladı. "Daha önce bilgim dahilinde kesinlikle dersten veya sınavdan çıkarılma, sınava veya derse başörtüsüyle almama gibi bir durum söz konusu olmamıştır." diyen Özbucak, Cuma günü göreve atandığını aynı gün bu haberlerin çıktığına dikkat çekerek haberlerin maksatlı olduğunu dile getirdi.

**********************

HABERİ TEKZİP ETTİRDİ

www.sonkale.org ve www.gunebakis.com.tr adlı haber sitelerinin haberi için Giresun MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Banu Özbucak’ın tekzip yazısı:

Gazetenizin 18.01.2011 tarihli web sitenizde yayınlanan haberde şahsımı hedef alan, iftiraya ve gerçeklerin çarpıtılmasına dayanan bir haber yayımlanmıştır. Bu, bulunduğum konum itibariyle kamuoyu nezdinde itibarımı sarsan, mesleğime ve kişilik haklarıma doğrudan saldırı niteliği taşıyan, gazeteciliğin en temel kuralı olan “ muhatabın görüşlerini alma “ ilkesini çiğneyen haberiniz ile ilgili açıklamam şu şekildedir.

“ Haberde adı geçen G.Akdağ ve P. Bostancı isimli öğrenciler hiçbir şekilde sınav salonundan çıkarılmamış olup, sınavlarına girmişlerdir. Sınava girdiklerine dair sınav tutanağı ve öğrencilerin sınav kağıtları da mevcuttur.

Haberde bahsi geçen bu öğrenciler, Büro Yönetimi ve Sekreterlik öğrenciler
olup, Bankacılık ve Sigortacılık sınavına değil, Çalışma Ekonomisi sınavına girmişlerdir.

Daha önce bilgim dahilinde kesinlikle dersten veya sınavdan çıkarılma, sınava
veya derse başörtüsüyle almama gibi bir durum söz konusu olmamıştır. Mesleki hayatımda da her zaman mevzuata uygun olarak davranmaktayım. Bu nedenle bu husustaki haber de asılsız ve mesnetsizdir.

Haberde adı geçen öğrencilerin sınavlarına girdikleri, bir engelleme olmadığı
ve bu olayla ilgilerinin olmadığı kendi yazılı ifadeleri ile sabittir.

Bu haberi yayımlayan, gazetenizin de kaynak gösterdiği Sonkale.org'un haberi aldığı Trabzon Günebakış gazetesi haberin yayımından sonra yaptığı araştırmada olayın tamamen gerçekdışı olduğunu 19.01.2011 tarihli gazetesinde ve web sitesinde beyan etmiştir. Bununla birlikte bu haberde adı geçen öğrencilerin de Cihan haber ajansına bağlı Samanyolu ve Zaman gazetesi web sitesindeki röportajları da bu haberin asılsızlığını ortaya koymaktadır.

Şahsımın yıpratılmasına yönelik olarak web sitenizde yer alan doğruluğu dahi teyit edilmeyen haberi tekzip eder, yukarıdaki açıklamamın ivedilikle Web sitenizde aynı sütunda ve aynı yerde 1 hafta süreyle yayınlanmasını konuya ilişkin yasal haklarımı saklı tutarak arz ederim.

***********************

Güne Bakış gazetesini kaynak göstererek yayınladığımız ve daha sonra yayından kaldırdığımız asılsız haberden dolayı haksızlık yaptığımız konunun muhataplarından özür diliyoruz. 

                                 www.vatangiresun.com  



Etiketler : Türbanlı, Öğrenciler, Haberi, Asılsız,


Bu Haber Toplam 6686 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: