Ana Sayfa » Dernekler
Tirebolu Kuzgun'dan Süper Gece
30 Mayıs 2011 Pazartesi 12:19
Tirebolu Kuzgun Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yedinci Kuzgunlular Şöleni Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Kuzgunlular Doyasıya Eğlendi.

Tirebolu Kuzgun  Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yedinci Kuzgunlular Şöleni Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan şölen gece geç saatlere kadar devam etti.

 

Şölen Dernek Başkanı Mustafa Ramazan’ın açış konuşması ile başladı. Ramazan konuşmasında “Derneğimiz 18 yıl önce bir avuç gönüllü tarafından kurulduğunda İstanbul’da Giresun dernekleri bugünkü gibi binlere yaklaşan sayıda değil ancak yüzlerle ifade edilen sayıda idi. O günün yöneticileri olan ağabeylerimiz, hemşerilerimizi bir araya getirmek, köyümüzden ve Giresun’dan kopmamak, kültürümüze yabacılaşmamak, yabancı kültürler içinde eriyip gitmemek için bu derneği kurmuşlar, bizleri bir araya getirmeyi başarmışlardır” dedi . 

Başkan Mustafa Ramazan daha sonra “Bu akşam burada hep beraber eğlenirken, bugüne kadar neler yaptığımızı da hatırlamamız gerekiyor. Bu dernek kurulduktan sonra en önemli faaliyeti köyümüzde yapılan her hayırlı hizmete katkı sağlamak oldu. Köyümüzün yoluna, okuluna, camisine ve suyuna yardım ederken insanımızı da unutmadık. Hastasına cenazesine ve öğrencisine yardım ettik etmeye devam edeceğiz.  Katıldığınız için sizlere ve bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan misafirlerimize, bizleri televizyonlardan izleyen hemşerilerimize ve tüm insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim öncesine denk gelen şölene siyasetçiler ve milletvekili adayları büyük ilgi gösterdiler. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsmail Ergüneş ve CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Müjdat Gürbüz kalabalık ekiplerle şölene iştirak ederek Kuzgunluların neşesine ortak oldular. Ak Parti İstanbul İkinci Bölge milletvekili adayları Osman Köksal ve Ahmet Yıldız da geceye iştirak ederek birer konuşma yaptılar ve Kuzgunlulardan oy istediler. Aslen Tirebolulu olan Osman Köksal yaptığı konuşmada “ben bir hemşeriniz olarak sizlere geldim. Benim için 15 gün çalışın ben de sizin için 1440 gün çalışayım” diyerek Kuzgunlulardan oy vermenin yanı sıra çalışma da talep etti.        

Daha sonra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı İsmail Ergüneş ve CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Müjdat Gürbüz söz alarak yapılan işin muhteşem bir iş olduğunu, böyle bir kalabalığı köy derneğinin toplamasının çok önemli olduğuna değinerek “Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Sizlere iyi eğlenceler diliyoruz” dediler.

 

Geceye çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile siyasi parti temsilcileri katılırken, geceye katılamayan Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Özbay Yağmurkaya da telgraf göndererek başarı diledi.

Kaçkar TV’den canlı yayınla verilen şölende yöre sanatçılar İbrahim Gülpınar, Mustafa Kırcı ve Salih Yılmaz sahne alarak birbirinden güzel nağmelerle Kuzgunluları coşturdular.



Kaynak: İbrahim Balcıoğlu Etiketler : Tirebolu, Kuzgun'dan, Süper, Gece,


Bu Haber Toplam 8248 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: