Ana Sayfa
TİRDEF'ten Müthiş Kongre
08 Şubat 2011 Salı 18:02
TİRDEF kongre yaptı.Yahya İpek beklenenden çok oy aldı.Yeni Başkan Haldun Domaç oldu.

Siyasi Partilerde bile ancak böyle kongre olur.

TİRDEF’in ikinci kongresinde Divan Başkanlığı’na Yard. Doç. Dr. Ali Demir, kâtipliklere Hasan Karakaya ve Zekeriya Öztürk seçildi. Yönetimin faaliyet raporu Genel Başkan Vekili Haldun Domaç tarafından okundu ve yeni seçilecek yönetime başarılar dileğinde bulunuldu.

Kongre divanı çok titiz çalıştı.Her görüş ve öneriyi kafalarda soru işareti kalmayıncaya kadar araştırıp cevapladı.

Kongrede 96 delegeden 86 sı oy kullandı.48 oy Haldun Domaç'ın listesi, 38 oy Yahya İpek'in listesi aldı.Yahya İpek yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek Tirebolu'ya yapacak olduğunuz hayırlı işlerde yanınızda olacağız mesajı verdi.

Daha önce Haldun Domaç'tan yana destek açıklaması yapan bazı delegelerin Yahya İpek'in listesine oy verdikleri veya kongreye katılmadıkları görüldü.60 ın üstünde oy bekleyen Haldun Domaç tam olarak beklediği oyu alamasada seçimi yinede 10 farkla kazandı.

Yeni yönetim kurulu toplu halde.

Prof.Dr. Halit Keskin

   Başkanlık için iki adayın yarıştığı kongre saat 13.30’da başladı. Kongrenin açılış konuşmasını Genel Başkan Prof. Dr. Halit Keskin yaptı ve TİRDEF’in marka değerinin önemine işaret etti. Keskin, Haldun Domaç ve Yahya İpek’in başkanlığında ki iki listeye de başarılar dilerken, Tirebolu’nun birlik ve beraberliğinin bozulmaması gerektiğini söyledi.

Haldun Domaç

   Seçime geçilmeden önce iki Başkan adayı Divan Başkanı tarafından projelerini açıklamak üzere kürsüye davet edildi. Delegelere hitap eden Başkan Adayı Haldun Domaç, başkan adaylığı ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra projeleri ile ilgili olarak şunları söyledi. “İki yıllık süreçte bize görev verirseniz önemli projelere imza atmak istiyoruz.
   Tirebolu’ya yerel ve merkezi yönetimle de uzlaşmak koşuluyla iki önemli proje kazandıracağız. Birincisi Kurtuluş Savaşımızın Kahramanlarından Tirebolulu Hüseyin Avni Alpaslan’ın heykelinin şehrimizin en görünür ve en prestijli yerine konulması, ikincisi Tirebolu’yu bir Etnografya ve Su ürünleri müzesinin kazandırılması. Ayrıca turizm gelişmesi açısından ilçemize yatırım yapılmasını sağlayacak girişimlerde bulunacağız.
    Bu bağlamda İstanbul ve Tirebolu’da turizm ve eğitim konulu iki panel düzenlemek hedeflerimiz arasında. Eğitim için Prof. Dr. Keskin döneminde alınan eğitim bursu kararını yürürlüğe geçireceğiz. Bu konuda da iki panel düzenleyeceğiz.
   TİRDEF’e İstanbul’da bir ofis kazandırmak, Tirebolu’nun değerlerini yaşarken hatırlayacağımız bir ödül töreni gerçekleştirmek ve üç ayda bir TİRDEF Dergisi çıkarmak bu dönem içinde yapmayı düşündüğümüz çalışmalarımız.”
   Domaç, konuşmasının sonunda kimseyle kavgalı ve kimseye kırgın olmadıklarını, seçimi kazanmaları halinde tüm derneklerimizi kucaklamak için ilk yönetim toplantısından sonra derneklerle bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Yahya İpek

   Başkan Adayı Yahya İpek de yönetime talip olma gerekçesini ve yaşanan süreci anlattıktan sonra bu kongrede kazanan ve kaybedenin olmayacağını, kazananın Tirebolu olacağını vurguladı. 

   İpek, yaptığı konuşmada; “Tirebolu’nun işsizlik sorununa çözüm üretmeye çalışacağız.  Madenlerimizden daha iyi yararlanılması için çaba harcayacağız. Ayrıca Ayana’nın altından İstiklal Mahallesine çıkan dehlizleri turizme kazandıracağız” dedi.

Konrede bir ara sandık kaçırılıyor diye ortalık hareketlendi.Recep Karakoç merak etmeyin bir seflik yok dedi.Kongrenin uzun sürmesi üzerine salonda başka bir proğram olduğundan oyların sayım işlemi salon girişinde yapıldı.

Tirebolu'dan gelen misafirlere özel ilgi gösterildi.

Kongre bitiminde Başkan seçilen Haldun Domaç teşekkür konuşması yaptı.

Kongreye katılanlar arasında Ercan Türk ve Remzi Mamaşoğlu'da vardı.

Zaman zaman kongre divanına itirazlar yapıldı.

Recep Karakoç salona ve divana dönerek, kongremizde seflik olmasın,işlerimizi düzgün yapalım dedi.Bunun üzerine kongre divanı sen merak etme biz çerpeşüklüğe meydan vermeyiz dedi. 

Kazanan liste; 

YÖNETİM ASİL ,

1 - Haldun Domaç   ( Tirebolu Çevre )

2 - Hasan Kaya   ( Danışman )    

3 - Kamil Sakal   ( Kovanpınar )

4 - Hasan Dönmez   ( Kuskunlu )

5 - İsmail Somuncu   ( Belen )

6 - Recep Karakoç   ( Civil - Yalı )

7 - Telat Öztürk   ( Pendik Tirebolu )

8 - Dilek Çol   ( Tirebolu Eğitim )

9 - Necati Yılmaz   ( Zeytinburnu Tirebolu )

10 - Ertuğrul Keşmer   ( Tişhat )

*********************

YEDEK LİSTE ;

1 - Emine Aslanoğlu

2 - Osman Güneş

3 - İsmail Demirel

4 - Mustafa Aydın

5 - Hilmi Somuncu

6 - V.Nedim Küçük

7 - Yasin Kocaman

8 - İsmet Rizeli

9 - Gülhan Turan

10 - İsmail İsmailoğlu

************************

DENETLEME KURULU ;

ASİL LİSTE ;

1 - Hamdi Aydın

2 - İsmail İslam

3 - Zekeriya Öztürk

YEDEK LİSTE ;

1 - Mevlüt Bayrak

2 - Sayım Tekin

3 - Salih Gökçe

*********************

Birlik Ve Beraberlik Zamanı

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, açıklama yaptı.

   Domaç, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “ Tirebolu Dernekler Federasyonu’nun (TİRDEF) 6 Şubat 2011 tarihinde Altunizade Kültür Merkezi’de gerçekleşen 2. Olağan Kongresine toplam 95 delegemizin 86’sı katılıp, oy kullanmıştır. Bu katılım, ilçemize olan ilgi ve sevginin bir göstergesidir.

   Tirebolulular ilçemizin çatı kuruluşu durumundaki TİRDEF’in yeni yönetiminin belirleneceği kongreye kayıtsız kalmamış ve sorunları çözme noktasından hareket eden, ilçemize değer katma uğraşında olup, sadece Tirebolu’nun değil Giresun’un da marka STK’sı haline gelen TİRDEF’in yönetimini belirleme konusunda yüksek katılım sağlamıştır.

 
   Kongremizin Tirebolululardan beklenen çağdaş ve uzlaşmacı kültüre uygun olarak gerçekleşmiş olması başta şahsım olmak üzere ilçemize gönül veren herkesi mutlu etmiştir.

   Bu konuda gayretleri için Divan Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali Demir ile katiplik görevini yürüten Hasan Karakaya ile Zekeriya Öztürk’e ve her iki aday için oy kullanan tüm delegelere teşekkür ediyorum.

   Bilindiği gibi seçim demokratik bir süreçtir ve TİRDEF’de bu süreç işlemiş, iki aday başkanlık için yarışmış, delegelerin teveccühü şahsıma olmuştur. Seçim sürecinde demokratik hakkını kullanıp aday olan Yahya İpek’i de seçim sonundaki yapıcı ve birleştirici söylemleri nedeniyle ayrıca kutluyorum.

   Özetle seçim artık geride kaldığına göre yapmamız gereken birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır. Bu dönemde yönetimde olan derneklerimiz gibi olmayan derneklerimizi de kucaklayacağımız. Ve aynı heyecanla TİRDEF çatısı altında çalışmalara, Tirebolu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz.

   Bu vesile ile TİRDEF seçimlerine katılan kurucularımız, delegelerimiz ve dernek başkanlarımızla, seçim sonrası telefon ve e-mail aracılığıyla TİRDEF Başkanlığı’na seçilmemden dolayı kutlamada bulunan tüm dostlara, bize marka bir STK bırakan Prof. Dr. Halit Keskin Başkanlığındaki yönetime tekrar teşekkür ediyorum,”.

*******************

Yahya İpek'in Listesinde bulunan isimler ;

Yahya İpek

İbrahim Balcıoğlu

Adil Yılmaz

Mustafa Öztürk

Ertuğrul Keşmer

Halil Tozlu

Mustafa Coşkun

Hamdi Aydın

Songül Topal

Mustafa Yaman

*********************

Erdal Karadeniz

Cüneyt İpek

İsmail Semiz

Yusuf Vural

Muammer Gündüz

İsmail İsmailoğlu

Ayhan İnal

Ahmet Öztürk

Metin Karadeniz

Hasan Sayın

*******************

Şahin Pirdal

İbrahim Aydın

Muzaffer Demir

********************

Mehmet Şeker

Nadir Pir

Burhan Tozlu

*********************

KAZANAN TİREBOLU OLSUN



Kaynak: www.vatangiresun.com Etiketler : TİRDEF'ten, Müthiş, Kongre, ,


Bu Haber Toplam 11192 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler:
  • Tirebol'ya Yıkım Projesi
    Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede bulunan balıkçı barınağının Liman'a dönüştürülmesi kararının ilçe için yıkım olacağını söyledi....
  • Ayhan Yüksel'den Yeni Bir Kitap
    Tarihçi hemşerimiz Ayhan Yüksel yeni kitapla okuyucularının karşısına çıkıyor. Tirebolu, Espiye, Yağlıdere ve Güce nüfus kayıt defteri yayınlandı....
  • Tirebolu'da Alabalık Hırsızlığı
    Tirebolu Ataköy'de bulunan Kırmızı Benekli Alabalık çifliğinde hırsızlık olayı yaşandı....
  • Tirebolu'da Operasyon
    Tirebolu'da Uyuşturucu Operasyonu...
  • Tirebolu Ataköy'ün Acı Kaybı
    Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği kurucu yönetim kurulu üyeleri Ümit Yılmaz ve H. İbrahim Çil'in kaynanası genç yaşta vefat etti....
  • Tirebolu'lu Şehit Yaşar Doymuş
    Tirebolu'lu piyade er Yaşar Doymuş Hakkari'nin Dağlıca mevkiindeki çatışmada 8 arkadaşıyla şehit oldu....
  • Tirebolu'da Yurt Temeli Atıldı
    Hayırsever işadamı Osman Bakırcı tarafından Tirebolu'ya yaptırılan 220 kapasiteli Osman-Nuriye Bakırcı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu temeli törenle atıldı....
  • Balıkçı Barınağı ve Tirebolulular
    Tirebolu balıkçı barınağı adına ileriye dönük yapılan bazı girişimlerin, Tirebolulara danışılmadan yapıldığını iddia eden Tirebolulular, bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler....
  • Tirebolu Kültür Sanat Günleri
    TİRDEF tarafından bu yıl 3. sü gerçekleştirilecek olan Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 29 Nisan'da Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak....
  • TİRDEF Haldun Domaç'la Devam
    TİRDEF Genel Kurulu Altunizade Kültür Merkezi'nde yapıldı. Haldun Domaç tek aday olarak girdiği seçimde oybirliği ile yeniden genel başkan seçildi....
  • TİRDEF'te Genel Kurul 15 Ocak'ta
    Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Olağan Genel Kurulu 15 Ocak 2012 Pazar günü Altunizade Kültür Merkezin'nde yapılacak....
  • Tirebolu'lu Genç Gölde Kayboldu
    Aslen Tirebolu'lu olan 35 yaşındaki İbrahim Şengül Bursa' nın Uluabat gölünde kayboldu....
  • Danışman Köyü Eğitime Destek
    Tirebolu Danışman Köyü Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda eğitime destek gecesi düzenliyor....
  • Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri
    Tirebolu Ataköy Alabalık Tesisleri Karadeniz'de kırmızı benekli Alabalıkların üretildiği tek çiftlik. ...