Ana Sayfa » Dernekler
TİRDEF'in Tirebolu İftarına Yoğun Katılım Oldu
30 Temmuz 2013 Salı 03:59
Tirebolu Dernekler Federasyonu(TİRDEF) geleneksel iftar yemeğini Tirebolu mavi-yeşil restaurant'ta verdi.

Davete Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran başta olmak üzere kalabalık ve coşkulu bir kalabalık iştirak etti.

 

Tirdef'in Tirebolu mavi-yeşil restaurant'ta verdiği yemek Tirebolu protokolu başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi,STK temsilcilerini ve iş adamlarını bir araya getirdi.

 

Geniş bir menü alternatifi sunulan Tirdef'in iftar proğramında güzel görüntüler yaşandı.

 

Tirebolu Dernekler Federasyonunun düzenlediği iftar proğramı tatlı ve çay servisi eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.


Yemek duasını Tirebolu müftüsü mana ehli Bedir Aydın hocaefendi yaptırdı.Müftü bey'in yemek duasından sonra kürsüye Tirdef genel başkanı Haldun Domaç geldi. Domaç, selamlama ve gecenin önemini belirten konuşmasını yaptı.



Tirdef genel başkanı Haldun Domaç konuşmasına Tirdef'in mahkemelik olduğu haberlerine açıklık getirerek ve detaylarına girmeden kısaca açıklık getirdi.Başkan görevlerinin başında olduklarını belirterek çalışmalarını aynı şevkle sürdürdüklerini belirtti.


Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Tirebolu için 3 proje hazırladıklarını belirten Tirdef genel başkanı Haldun Domaç tüm katılımcılardan ve Tirebolu kamuoyundan bu yapılan projelere destek çıkmalarını ve kendilerine yardımcı olunmasını isteyen başkan Domaç,bizim bütün uğraşlarımız Tirebolu içindir.dedi.


Planladıkları 3 projeyi hayata geçirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Haldun Domaç bu projelerin ayrıntılarını iftar yemeğine katılan davetlilerle ve medya temsilcileri ile paylaştı.Tirdef genel başkanı Haldun Domaç projelerini şöyle sıraladı:


1-) Tirebolu Cuma Pazarı olarak kullanılan 48 dönüm yere çok amaçlı Kültür ve sosyal park yapmak

Bu alanı projelendirdiklerini belirten Tirdef genel başkanı Haldun Domaç verilen izinler sonucunda bu alanı içinde Camisi olan,Düğün salonu olan,Lokantası olan,Otel'i olan,Park ve Spor alanları bulunan kısacası muhteşem bir kültür ve sosyal alana çevirmek istiyoruz.Böylece bu alanda yaklaşık 300 kişiye iş ve istihdam sağlamayı düşünüyoruz.dedi


2-) Tirebolu Kalesini muhteşem bir ışıklandırma yapmak

Yaklaşık 800 yılllık geçmişi bulunan tarihi Tirebolu kalesini muhteşem bir ışıklandırma ile ilçenin hizmetine daha görsel bir şekilde sunmak istiyoruz.Bu projenin örneklerini inceledik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


3-) Harşit vadisinin Giresun bölümünü çevre kirliliği,evsel atıklar ve pisliklerden temizleme

Tirdef genel başkanı Haldun Domaç üçüncü projesini iş kur marifeti ile yapmayı planladıklarını ve iş kur müdürü ile görüşerek projeyi değerlendirdiklerini belirtti.Gümüşhane ili kendi bölümlerinde Harşit vadisini temizlemiştir diyen Domaç, Onlarda aynı proje üzerinden çalışma yapmışlardır.Biz neden yapmayalım ki? dedi.Bu 3. projede 6 ay içinde yaklaşık 200 kişi sürekli iş bulacak ve para kazanacaktır.


Konuşmasının son bölümünde balıkçı barınağı konusuna değinen başkan Haldun Domaç biz yapılan yatırıma değil,Limana değil üstüne basa basa söylüyorum yapılacak yerine karşıyız.dedi.Liman için mevcut yerin uygun olmadığını söyleyen Domaç,vali bey'e sorduğumuz sorular hala cevap bekliyor.Burasını bir firmaya taş-gambalak için verecekler sonrada kömür için kullanacaklar dedi.Demiryolu için çok talihsiz açıklamalar yapıldığını söyleyen Domaç,biz böyle olacağını söylemiştik ancak bizleri dinleyen kişi az olmuştu.Şimdi herkes bizim noktamıza geldi dedi.


Belediye başkan vekili Salih Yıldız alınganlık gösterdi..Haldun Domaç sahneye davet etti


Protokol selamlaması sırasında başkan vekili Salih Yıldız'ı görmediği için anons etmeyen Haldun Domaç sonradan gördüğü başkan vekili Yıldız'ı anons edince başkan vekili Yıldız'ın alındığını gördü.Bunun üzerine Salih Yıldız'ı kürsüye davet eden Domaç,arkanız dönük olduğu için sizi görmedim.Lütfen kusura bakmayın diyerek Yıldız'ın gönlünü alarak selamlama konuşması yapmasını istedi.

Tirdef genel başkanının daveti karşısında kürsüye gelen belediye başkan vekili Salih Yıldız kısa bir konuşma yaptı ve proğrama emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşma bölümlerinin sonuncusunu Kaymakam Yaran yaptı

Tirdef'in geleneksel iftar proğramında son konuşmasını Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran yaptı.Kaymakam Yaran yapmış olduğu konuşmasında;Tirebolu'nun çok güzel bir ilçe olduğunu belirterek El birliği içinde bütün sorunları çözebiliriz.dedi.Tirebolunun hem ticarette hem de devlet kademelerinde yetişmiş değerli insanları olduğunu belirten kaymakam Yaran, birlikte bütün sorunlar çözülebilir.Biz her türlü yardıma hazırız.Bu gecenin oluşmasında emeği geçenleri kutluyorum.dedi



Kaynak: yenitirebolu.com Etiketler : TİRDEF'in, Tirebolu, İftarına, Yoğun, Katılım, Oldu,


Bu Haber Toplam 7956 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: