Ana Sayfa
TİRDEF İftarı Tirebolu'da Verdi
19 Ağustos 2010 Perşembe 05:02
Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl Tirebolu Aşgana restaurantta yapıldı.

 

Tirebolu Dernekleri Federasyonu'nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği geleneksel iftarı dün akşam Tirebolu Aşgana Restorant'ta yapıldı.
Tirebolu Dernekleri Federasyonu'nun (TİRDEF) iftarında konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Halit Keskin, ''Yöremizden geçmesi gündemde olan demiryolu meselesini sürekli gündemde tutarsak, belirli bir ilerme saglayacagimiza inaniyoruz'' dedi.
 
.  
 
   
  TİRDEF'in Tirebolu halkiyla kaynasmak ve faaliyetleri hakkinda bilgi vermek amaciyla düzenlediği geleneksel iftara, AK Parti Giresun Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez ve Ali Temur, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim,  Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ile siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
     Burada bir konuşma yapan TİRDEF Genel Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin, federasyonun çalışmaları ve öncelikleri hakkında bilgiler verdi.
 
 
      
 KESKİN: ''ÖRGÜTLÜ AZINLIKLAR ÇOĞUNLUKLARI YÖNETİR''
       Keskin, Tirebolu'nun problemlerini duyurma adına yoğun bir çaba içerisine girdiklerini belirterek, ''Yöremizden geçmesi gündemde olan demiryolu meselesini sürekli gündem de tutarsak bu konuda belirli bir ilerme sağlayacagimiza inaniyoruz. 100 yillik ruyamiz olan demiryolu, Giresun icinde onemli bir olay, tüm Giresun sahip cikarsa ilerleme sağlamamiz daha kolay olacaktır. Örgütlü azınlıklar, çoğunlukları her zaman yönetir'' şeklinde konuştu.
 
      Çevre problemleri konusunda da TİRDEF'in daha aktif bir rol üstleneceklerini dile getiren Prof. Dr. Halit Keskin, ilçeden yeteri kadar iş adamı yetişmediğine dikkat çekti. Keskin, ''Tirebolu Dernekler Federasyonu olarak ilçeden bir lisans programı kazanmış 10 öğrenciye burs vermeyi planliyoruz. Bursumuzu, kaymakamlığımızın belirleyeceği ihtiyaç sahibi öğrencilere vereceğiz'' dedi.
 
      SÖNMEZ: ''MÜDAHALE OLMAZSA GÜZERGAH HARŞİT VADİSİ OLUR''
      İftarda bir konuşma yapan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ise, ''Örgütlü iseniz, zayif bile olsaniz cok büyük güçleri pes ettirirsiniz. O nedenle TİRDEF'i kutluyorum, artık kollektif bir güç olmuştur. Tirebolu daha önce Trabzon'a bağlı idi. 95 sene önce Trabzon Belediyesi'nde demiryolu projesi görüşülmüş, Gümüşhane ve Tirebolu üzerinden Kafkasya'ya açılmak amacı ile bu projenin yapılması gündeme gelmiştir. Demir yolu projesi kolay bir proje değil ama elinde sonunda yapilacak'' ifadesini kullandı.
 
 
     
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmeyi de aktaran Sönmez, ''Sayın Bakanımız 'coğrafya neyi gerektiriyorsa ordan olacak' dedi. Bence kimse müdahale etmezse güzergah Harşit Vadisi olacak'' diye konuştu.
 
  
   
 


Kaynak: Tirdef Basın Bürosu Etiketler : TİRDEF, İftarı, Tirebolu'da, Verdi,


Bu Haber Toplam 7744 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: