Ana Sayfa
TİRDEF Demiryolu İçin Devrede
08 Temmuz 2010 Perşembe 19:27
Derneklerimiz piknik ve gezi dışındaki önemli konulara da el atmaya başlayacak gibi görünüyor.

* Tirdef Kurucu Başkanı Çınar Çetinkaya'nın sağlık sorunlarına rağmen Ankara'da kapı kapı demiryolu projesini takip etmesi,TİRDEF Yönetimini de nihayet harekete geçirdi.

* TİRDEF'in en kısa süre içinde Bakan Yıldırım'ı ziyaret edeceğini açıklaması taktir topladı.Bu arada Tirebolulu Milletvekilimiz Mehmet Domaç'ın da bu konuda masaya yumruğunu vurması arzu ediliyor.

* TİRDEF Başkan yardımcısı gazeteci Haldun Domaç demiryoluna büyük önem verdiklerini belirterek bu konuda oluşturdukları eylem planını açıkladı.Domaç,demiryolunun Tirebolu'dan geçmesi için gerekenin yapılacağını vurguladı.

*******************

Bu arada tersaneyi engellemek için toplanan Tirebolulular'ın demiryolu için ne zaman devreye girecekleri ise merak ediliyor.

*******************

İşte Domaç imzasıyla yapılan TİRDEF açıklamasının tamamı ;

TİRDEF’TE GÜNDEM DEMİRYOLU

 

* Trabzon’a ulaşacak demiryolunun Tirebolu’dan geçmesi konusunda lobi çalışmalarına başlayan TİRDEF, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüşecek, İstanbul’da bir panel düzenleyecek.

* TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu), “Tirebolu’nun sorunları ve çözüm yolları”  konusunda yaptığı önemli katkılara bir yenisi ekleyerek, Tirebolu’ya sosyo-ekonomik anlamda önemli ivme kazandıracak Demiryolu Projesi için çalışmaları hızlandırdı.

* Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde (12-13 Haziran- İstanbul ) toplumsal bilgilendirme ve bütünleşme amacıyla ortaya atılan “Demiryolumu İstiyorum”  sloganı çerçevesinde harekete geçen TİRDEF, ilk olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüşmek ve Demiryolu’nun Tirebolu’dan geçmesi konusunda isteğimizin iletilmesi için harekete geçti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la yapılması düşünülen görüşme konusunda İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç’tan destek istendi ve Domaç, böylesi hassas bir konuda Bakan Yıldırım’la yapılacak görüşmenin en kısa sürede sağlanacağını söyledi.

* Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ise yapımı düşünülen demiryolunun Tirebolu’dan geçmesi için elinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, bu konuda yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağını belitti.

* TİRDEF bu konuda atılacak ikinci adım olarak İstanbul’da “Tirebolu Demiryolu” başlıklı bir panel düzenlemeyi planladı. Konunun uzmanlarının bir araya getirileceği panelde Erzincan-Tirebolu-Trabzon hattı üzerinden gerçekleşen fizibilite çalışmalarının sonuçları da dâhil olmak üzere, projenin verimliliği ile Tirebolu ve Giresun’a getireceği sosyo-ekonomik katkı gündeme taşınacak.



Kaynak: giresunaktuel Etiketler : TİRDEF, Demiryolu, İçin, Devrede,


Bu Haber Toplam 5839 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: