Ana Sayfa
TİRDEF Başkanlığına İki Aday
31 Ocak 2011 Pazartesi 00:10
Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) Başkanlığına Haldun Domaç ve Yahya İpek aday oldular.Mevcut Başkan Halit Keskin nereye gidiyor.

TİRDEF kurucularından Yahya İpek 6 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan genel kurulda aday olacağını açıkladı.

Yahya İpek’in adaylık ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: “Çok Değerli Tirebolu’lu Hemşerilerim, 3 yıl gibi uzun bir süre kuruluş çalışmalarını yürüttüğümüz ve nihayet 6 dernekle kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz, bugün 18 dernekle daha da güçlü hale gelmiş olan Tirebolu Dernekler Federasyonunun 6 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan 2.Olağan Kongresinde, kuruluş felsefesini ve vizyonunu daha da ileriye taşımak için aday olacağımı tüm hemşerilerim, dernek başkanlarım ve delegelerimizle paylaşmak isterim.

Çok uzun yıllar Giresun Dernekçiliğinin içinde olan biri olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının, hem yerelde hem de genelde, ülkemize katkıda bulunması gerektiğine inanmaktayım. Bu nedenle Tirebolu Derneklerini tek çatı altında toplayan TİRDEF’in Tirebolu adına daha büyük ve daha etkin bir rol üstlenmesi gerekir.

Yapılacak olan kongrede sonuç ne olursa olsun, Tirebolu’muza kazandırmak için, kazanana destek olacağımızı belirtir, tüm Tirebolu camiasına, derneklerimize, temsilcilerine ve delegelerimize saygılarımı sunarım.”
 
Yaklaşan TİRDEF kongresi öncesi aday sayısı ikiye çıktı. Domaç "TİRDEF başkanlığına adayım" dedi.

Bir açıklama yapan Domaç “Tirebolu ve İstanbul’da Kurulu derneklerin birleşmesi sonucu kurulan, kısa sürede marka bir Federasyon olma başarısını gösteren, halen Başkan Vekilliğini yürüttüğüm TİRDEF’in 6 Şubat’ta yapılacak olan kongresinde, başkan adayı olmaya karar verdim.

Bu kararı almamda Federasyonumuza üye derneklerin şahsıma duydukları güveni ifade ederek verdikleri desteğin önemli bir payı olduğunu belirtmek isterim. Bu yönde karar almamda onların teveccühlerinin başrolü oynadığı söyleyebilirim.

Tirebolu gibi farkını her platformda göstermiş bir ilçenin adını taşıyan federasyona başkan adayı olmanın ne denli ağır bir sorumluluk olduğunun bilincindeyim.

Ayrıca Prof. Dr. Halit Keskin Başkanlığı’ndaki yönetim; Tirebolu’nun sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıma, bütünleşmeyi sağlama, Tirebolu’nun kültür ve sanatına sahip çıkma ve gelenekleri yaşatma konusunda yaptığı başarılı çalışmalar ile TİRDEF’in çıtasını yükseltmiş ve yeni gelecek yönetimin önüne içinde ciddi hedefler bulunan bir yol haritası koymuştur.

Amacımız Keskin başkanlığındaki yönetiminin başladığı projeleri daha ileri taşımak ve yeni projelerle Tirebolu’nun farkını ortaya koyarken, yeni kuşakları “Tirebolu” markası altında buluşturmaktadır.

Doğduğum ve sevdiğim topraklara hizmet etmek, benim için bir Tireboluluk görevidir.
İşte bu nedenle işlerimin yoğunluğunu, zaman sıkıntımı bir kenara bırakıp, beni bu hizmet için göreve çağıran Tireboluluların istekleri doğrultusunda Genel Kurul’dan başkanlık görevini isteyeceğim.

Sizlerden; sevginin gücünde buluşmayı, saygıyı aramızdan eksik etmemeyi, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara bırakmayı talep ediyor, kongre sürecinin Tirebolu ve TİRDEF için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
TİRDEF Genel Başkanı Prof. Dr. Halit Keskin, görevli olduğu GYTE İşletme Fakültesi dekanlığına atandı.

Kısa adı GYTE olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini deruhte eden Prof. Dr. Halit Keskin, 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle aynı fakülteye dekan olarak atandı.
 
Halit Keskin STK çalışmalarına son verir mi?
Dernekcilik ve cemiyetcilik işlerine bulaşanların, bu işlerden kopmalarının zor olduğu aşikardır. Halit Keskin ise akademik olarak aldığı dekanlıktan sonra, Giresun dernekciliğinde de bir kademe daha alacağı konuşuluyor. Son günlerde Giresun camialarında Halit Keskin'in GİRKON Başkanı olacağı konuşuluyor. 64 defa okunmuştur.


Kaynak: giresunlular.com Etiketler : TİRDEF, Başkanlığına, İki, Aday,


Bu Haber Toplam 6793 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: