Ana Sayfa
Tepeköy'ün Örnek Çalışması
25 Ocak 2011 Salı 16:58
Tepeköylüler yaptıkları örnek çalışma ile köylerini hem yeşillendirecek hemde dikecekleri meyve ağaçlarından elde edecekleri doğal mahsullerin tadını çıkaracak.

Tepeköy eşrafından olan İlçe Tarım Müdürümüz Muharrem AÇIKEL ve İlçe Esnaflarından Beytullah KAYMAKÇI'nın organizasyonu ile Tepeköy'e güzel bir çalışma yapılıcak.

İstanbul'dan hayırsever bir Tepeköylü hemşehrimizin babasının hayrına bedelini karşıladığı 500 adet meyva fidanının tamamı sertifikalı olarak (Ceviz, Kiraz, Armut, Elma) 50 haneye, hane başı 10 adet olmak üzere toplam 500 meyve fidanı 15 Mart 2011 tarihi sonrasında Tepeköy'deki  bahçelere dikilecektir.

Fidanların teknik bakımını (sulama koruma) yapacağını taahhüt eden üreticilere Fidanlar tamamen bedelsiz dağıtılacaktır. Ayrıca Tarım Bakanlığının 10 dekar fidan sertifikalı dikildiğinde dekara 200 TL. desteklemesi devam etmektedir.

Kendi köylerinde de meyve ağacı (Ceviz, Kiraz, Armut, Elma) dikmek isteyen hemşehrilerimiz ilçe Tarım Müdürümüz Muharrem Bey ile irtibata geçebilirler. Muharrem bey ile yaptığımız görüşmede köylerine böylesine bir kampanya düşünen olursa İlçe Tarım Müdürlüğü olarak gerek teknik desteği sağlayacaklarını bildirdi. Hertürlü yardımı yapacaklarını ileten Açıkel, "şimdi sıra köylerini yeşillendirmek isteyen Dernek Yöneticilerimiz ve vatandaşlarımızda" dedi.


Alucrahaber.com olarak böylesine önemli bir işe imza atan Tepeköylü hayırsever büyüğümüze, İlçe Tarım Müdürümüz Muharrem AÇIKEL ve İlçe Esnaflarımızdan Beytullah KAYMAKÇI'ya teşekkür ederiz.



Kaynak: alucrahaber Etiketler : Tepeköy'ün, Örnek, Çalışması,


Bu Haber Toplam 6754 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: