Ana Sayfa » İlçeler
Şehitlerin anısına ağaç diktiler
23 Nisan 2018 Pazartesi 11:58


 

-Şehitlik dinimizde en büyük mertebedir

-Şehitlerin anısına ağaç diktiler

Eynesil’de Şehitlerin anısına ağaçlandırma yapıldı. İlçedeki Kapalı Spor Salonu ve Meslek Yüksek Okulu bahçelerinde peyzaj ve düzenleme çalışmaları devam ederken burada bulunan uygun yerlere çam ağaçları dikildi. Dikilen çam ağaçlarına şehitlerin künyeleri asıldı.

Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de katıldığı ağaç dikme kampanyasında konuşan Eynesil belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu,” İlçemizde şehitler anısına yapılan ağaç dikme töreninde bulunmaktayız. Katılanlar ile birlikte hep beraber ağaçlarımızı diktik. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehitlik dinimizde en büyük mertebedir. Allah’ım bizlere de şehitlik şerbeti içmeyi nasip eylesin” dedi.

Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Onur ise,“Okulumuzun çevre düzenlemesi devam etmektedir. Bugünde okulumuzun bahçesinde şehitlerimizin anısına ithafen ağaçlandırma çalışmalarında bulunarak ağaç diktik. Emeği geçenlere okulum ve Eynesil adına herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLER ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Görele Gençlik Merkezi gönüllü gençleri de şehitleri unutmadılar. Gençler tarafından Eynesil Spor Salonu ve Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu bahçesine dikilen fidanlara ilçedeki şehit polis ve askerlerin künyeleri asıldı.

Görele Gençlik Merkezi Gönüllü Lideri Öznur Keçeci “Gençlik Merkezlerinde milli ve manevi duygularına karşı duyarlı, çevre bilinci yerinde, özgüven sahibi, toplumsal hayata katılan, potansiyelini harekete geçiren bireyler yetiştiriliyor. Üniversite öğrencileriyle şehitlerimizin isimlerini fidan dikerek yaşatmaya çalıştık.” dedi.

Fidanlarda şehitlerin doğum tarihlerinin, şahadet yerlerinin ve şahadet tarihlerinin künye olarak yer aldığını ifade eden Gönüllü Gençlik Lideri Öznur Keçeci “İlçe Spor Salonuna spor yapmaya gelen gençler ile Üniversitede öğrenin gören gençlere yapılan bu etkinlikle şehitlerimizi yakından tanıyacaklardır.  Gençler şehitlerimiz ile ilgili detaylı bilgi sahibi olacaklardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğe katılan Şehidin Abisi Yılmaz Köse ise “Kardeşim Rasim Köse’nin isminin gençler tarafından unutulmaması bizleri mutlu etmiştir. Şehitler mükâfatların Allah katında zaten alacaklardır, ama dünyevi hayatta da unutulmamaları yeni nesiller için önemlidir.” dedi.

Ağaçlandırma etkinliğine Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Onur, Görele Orman İşletme Şefi Ali Hakan Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Köse, Görele Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Özarslan, Eynesil İlçe Spor Müdürü Özcan Kemal, Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldılar.  

Ahmet CEYLAN

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5099 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: