Ana Sayfa » Dernekler
Şebinkarahisarlılar İftarda Buluştu
21 Temmuz 2013 Pazar 10:00
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşa Derneğinin geleneksel iftarı Bostancı Green Park Hotel’de yapıldı. Programa İstanbul Milletvekili Ünal Kacır'da katıldı.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşa Derneğinin geleneksel iftarı programı, Bostancı Green Park Hotel’de yapıldı. İstanbul Milletvekili Ünal Kacır’ın da katıldığı iftar sofrasında eğitim konuları konuşuldu.

 
AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal’ın da katıldığı iftarprogramına ilgi her zamanki gibi yoğun oldu. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Özbay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin davetlileri kapıda karşılayarak masalarına kadar eşlik etmeleri memnuniyetle karşılandı. Dernek üyesi Burcu Demiralp’in sunumuyla başlayan ve Şebinkarahisarlıları aynı sofra etrafında buluşturan iftar programı, okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ellerin semaya açılmasıyla birlikte yapılan duanın ardından oruçlar açıldı.
 
 
İstanbul Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Hakan Özbay’ın misafirleri selamlayarak yaptığı konuşmada derneğin eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Özbay konuşmasında bu sene daha çok ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermek için çalışacaklarını belirtti. Derneğin Eğitim Komisyon üyesi Oray Kurt, Şebinkarahisar’da ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ettiklerini ve bu başarılı öğrencilerin eğitimi konusunda mutlaka destek olunması gerektiğini geniş bir şekilde anlattı. Dernekten burs alarak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan  Barış Arseven, kendisinin de ileriki yıllarda derneğe mutlaka hizmet etme arzusu alkışlarla karşılık buldu. Daha sonra protokol konuşmalarına sırasıyla Çamoluk Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Kızıltan, Alucra Vakıfı Başkanı Sinan Karaveli, Şebinkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Bora Kılıç, İstanbul Şebinkarahisar Vakıf Başkanı Avni İşcan günün anlam ve önemin belirten birer konuşma yaptılar.
 
 
Şebinkarahisarlıların bütün organizasyonlarında yer alan İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı verdi.  Dernek Başkanı Av. Hakan Özbay ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden milletvekili Ünal Kaçır şunları söyledi. “Burada bulunan veya bulunmayan bütün hemşerilerim, yüreği memleket sevgisiyle atan, memleketlerine, vatanına, köyüne ne yapabilirim diye çırpınan, gerek Şebinkarahisar’a gerek köylerine nasıl faydalı olabilirim diye çırpınan insanlar  sizler, dernekler, dernek yönetimleri, aramızda bulunan farklı konumlarda ve farklı görevlerde bulunan, farklı siyasi görüşlerdeki kardeşlerimiz inanıyorum ki hepiniz Şebinkarahisar sevgisi için elinizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisindesiniz. Allah yardımcınız olsun” dedi.
 
Şebinkarahisarlıların dernekçiliğin en güzelini yaptığını ve çevredeki komşu ilçelere bu çalışmalarıyla örnek teşkil ettiğini ifade eden Kaçır, sözlerini şöyle sürdürdü. “ Bu akşam burada, mübarek iftar sofrasında, biraz önce konuşmaları hep beraber dinledik. Bütün arkadaşlarımız, Şebinkarahisarlı gençlerimiz için, çocuklarımız için ne yapabiliriz? Bunun gayreti içerisindeler. Hepimiz işte bu gayretlere destek vermemiz lazım, destek olmamız lazım. Sizler bunun için buradasınız. Onun için sizleri de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.
 
İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin, Bostancı Green Park Hotel'de yapılan iftar programına, AK Parti İstanbul milletvekili Ünal Kacır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal, Dernek Danışmanı Salih Kacır, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşçan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şebinkarahisarlılar İş adamları Dernek Başkanı Bora Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alucra Vakfı Başkanı Sinan Karaveli, Çamoluk Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Kızıltan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Gürbüz Ekinci, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Dernek Başkanı Aslan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sultanbeyli Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı Doğan Yılmaz, Gerçek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Sucu, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Erol Akkuş, İBB Zabıta Amiri Ünsal Yılmaz, Üsküdar Anadolu Hastanesi Müdürü Op. Dr. Muharrem Kuzkaya, Hastane Müdürü Haydar Akın, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Yücel Kısa, Giresun dergisi sahibi Remzi Mamaşoğlu, sanatçılar Nurettin Bay, Nurettin Karadeniz, Şebinkarahisar Köy Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Dernek Başkanları ile  çok sayıda iş ve siyaset camiasından önemli isimler katıldı.
 

 

 

 

           Av. Hakan Özbay;

Bursiyer sayımızı 2 katına çıkaracağız

 

İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Hakan Özbay, “12 yıllık dönem süresince derneğin sabit gelirlerinin %90’nını ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verme mutluluğunu yaşadık” dedi.

 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşa Derneğinin geleneksel iftarı programı, Bostancı Green Park Hotel’de yapıldı.  İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ve İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal gibi önemli isimlerin yanı sıra birbirinden değerli iş adamı ve STK Temsilcilerinin katıldığı iftar sofrasında, birlik beraberlik mesajlarının yanı sıra, ağırlıklı olarak eğitim konuları konuşuldu.
 
Birlik ve beraberliğin Ramazan ayının manevi atmosferiyle birleşerek doruk noktaya çıktığı gecede konuşan İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Hakan Özbay, 49 yıllık bir geçmişe sahip olanŞebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin 50. yılını önümüzdeki sene büyük bir coşku içerisinde kutlayacaklarının müjdesini verdi. Yönetim Kurulu olarak genel kurulda almış oldukları emaneti yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte en güzel şekilde, Şebinkarahisar’ın adına yakışır faaliyetlerle sürdüreceklerini belirten Av. Hakan Özbay, “bu mübarek Ramazan ayında, soframızı paylaştık, sizlerle beraber iftar açma şerefine nail olduk. Davetimize icabet ettiğiniz için şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin, en önemli ve en temel hedefinin eğitim alanında hizmet vermek olduğunu belirten Özbay, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun gerçek ihtiyaç sahibi Şebinkarahisarlı Üniversite  öğrencilerine, sizlerin gayretleri ve destekleriyle bu zamana kadar burslar verildi, bundan sonrada verilmeye devam edecek” dedi.
 
Özbay, dernek tüzüğünde de belirtildiği gibi sabit gelirlerin en az %25 ini Şebinkarahisarlı öğrencilere burs olarak verme yükümlülükleri olmasına rağmen, kendisinin de görev aldığı, 12 yıllık dönem süresince derneğin sabit gelirlerinin %90’nını ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verme mutluluğunu yaşadık dedi.
 
1994 yılı içerisinde kendisinin şimdi başkanı olduğu dernekten burs aldığını ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini belirten Başkan Özbay, 12 yıldır derneğimize bu vefa çerçevesinde hizmet etmeye çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. “Geçtiğimiz yıl, sizlerin destekleriyle Hayratlarımızı daha çok yer alımına aktarmamıza rağmen, yine 85 öğrencimize burs verme başarısını yakaladık. Yine sizlerin desteği ile yeni döneminde hedefimiz bu sayıyı en az iki katına çıkarmak olacak” dedi.   
 
Şimdiki yeni hedeflerinin bu seneki eğitim-öğretim dönemi başlamadan oluşturacakları komisyon ve burs ekibiyle birlikte iş dünyasının değerli temsilcilerini ziyaret edeceklerini belirten Özbay, “bu yılki burs hedefimize ulaşabilmek için sizlerin desteği ile başta üniversitelerde okuyan gençler olmak üzere, başarılı lise öğrencilerini tespit ederek, gerçek manada ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi bulup, bu  imkanlardan yararlandırmak ve eğitimine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
 
İlhan ÇABUKOL / ŞEBİNGÜNDEM
 
 
 
 



Kaynak: sebingundem.com Etiketler : Şebinkarahisarlılar, İftarda, Buluştu,


Bu Haber Toplam 15626 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: