Ana Sayfa » Dernekler
Şebinkarahisar İl Olmayı Bekliyor. Plâka No 82
21 Temmuz 2013 Pazar 10:58
Şebinkarahisar Ekecek Köyü ev sahipliğinde Teravih namazı sonrası bir araya gelen, Şebinkarahisar sivil toplum, iş, siyaset, bürokrat, yerel basın ve davetlilerinin sohbetleri sahura kadar devam etti.

YENİ BİR GELENEK BAŞLIYOR,

 

'' DOSTLAR MECLİSİ''

 

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ

 

           ÜNAL KACIR,

 

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ YRD.

 

MEHMET HASBAL'IN KATILIMI İLE

Ümraniye Ekecek Köyü Derneği merkezinde, Dernek yönetiminin daveti ile bir araya gelen Şebinkarahisar sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş dünyası,bürokrat, basın temsilcileri ve davetliler, ilk defa Sahur'da bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantıda, gündemdeki konular masaya yatırıldı ve çözüm önerileri tartışıldı. Her davetlinin görüş ve düşüncelerini paylaştığı toplantıda, eğitim, ulaşım, yerel basın,köy sorunları ile yerel seçimler ile ilgili konular da gündeme geldi.

 

http://www.sebinmedya.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9812%3Aebnkarahsarlilardan-sahur-mesas&catid=13%3Ahaberler&Itemid=2 

 

 

Ağırlıklı olarak yerel basın haberleri ve son günlerin gündemi ile ilgili konunun masaya yatırıldığı toplantıda, gündem ile ilgili düşünceler yerel basın temsilcileri tarafından da tartışıldı.

Programa AK parti İstanbul milletvekili Ünal Kacır, İstanbul emniyet müdür yrd. Mehmet Hasbal, Ataşehir Giresunlular Dernek başkanı Gürbüz Ekinci, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği başkanı Av. Hakan Özbay,2. Başkan Mehmet Şimşek, iş adamları Derneği Başkanı Bora Kılıç, Şebinkarahisar vakfı yöneticileri Mustafa Koca, Nuri Ocak, Dernek baş danışmanı Salih Kacır, Sarıyer belediye meclis üyesi A.Erol Akkus,Ekecek köyü Dernek Başkanı Necdet Bilican, İBB zabıta amiri Ünsal Akgün, Tufan Turizm yönetim kurulu başkanı Tufan Öztürk, Mustafa Türkyılmaz, Sebahattin Çiftçi,Bayram Karaman,Elvan Çakır,Mustafa Şeker, yerel basın mensupları Sadi Toygar, Metin Ruşen,İlhan Çabukol, Hüseyin Odacı, Remzi Gömürlü ve Ekecek derneği yönetimi katıldı

Ekecek Köyü derneğinin ''Dostlar meclisi'' adını verdiği ve ilk defa böyle bir programın dar çerçevede yapıldığını söyleyen Dernek Başkanı Necdet Bilican, ''Dostlar meclisi'' toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, böyle bir oluşumu geleneksel hale getirmek istediklerini, amaçlarının toplumun her kesimini içine alacak şekilde dostlukların aralıksız devam etmesi gerektiğini belirtti.

 

Ekecek köyü Dernek Başkanı Necdet Bilican konuşmasında,''Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayında menüsü sevgi,saygı ,hoşgörü ,birlik ,beraberlik ve dayanışma harcı olan gönül sofrasında buluşmak, bu gece Şebinkarahisar''Dostluk meclis'' toplantısı,sohbeti,muhabbeti,dostluk sofrası en önemlisi güzel insanları bir araya getirme düşüncesinden ötürü  sayın Salih Kacır ve Şebinkarahisar'ın değerli insanlarına gönülden teşekkür ederiz''.

Ayrıca bizleri yalnız bırakmayan milletvekilimiz Sayın Ünal Kacır'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan aramızdaki birlik, beraberlik ve dayanışmamıza katkıları olan, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, iş adamları Derneği  ve Vakfı ile değerli davetlilere, katılımlarından dolayı derneğimiz ve yönetim kurulumuz olarak şükranlarımızı sunarız, dedi.

Gecenin moderatörlüğünü yapan ve toplantının örnek olması bakımından ilk olduğunu söyleyen Dernek Baş Danışma Salih Kacır, doğal olarak gelişen bu toplantının Dernek yönetimi tarafından ani olarak geliştiğini, fakat uygulamanın çok faydalı ve veriimli  olduğunu söyleyerek, bu tür toplantılar değişik mekanlarda geleneksel hale getirilmesi temennilerinde bulundu.

Salih Kacır, Bu mecliste yapılan gönül sohbetleri dostluk ve kardeşlik bağının kurulmasını ve güçlenmesini sağlıyor. Bu sebeple toplantının gerçekleşmesine sebep olanlara ve katılanlara''Dostlar Meclisi'' adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Milletvekili Ünal Kacır, Böyle bir toplantının yapılması bizim içinde sürpriz oldu. Düşünce olarak çok doğru bir karar, organizasyondan dolayı Dernek yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum,dedi.Vekil Ünal Kacır, yapılan sohbetlerde gündem konuları ile ilgili düşüncelerini paylaşarak,Şebinkarahisar sorunları ile ilgili sorulara da cevap vererek, ''Dostlar meclisi'' toplantısının amacına uygun olduğunu belirterek, memnuniyetini dile getirdi.

Katılımcılar ''dostlar meclisi'' toplantısının çok verimli geçtiğini , uygulamanın geleneksel hale getirilmesini gerektiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Yapılan sohbetler ve yenilen sahur yemeği ile birlikte ''Dostlar meclisi'' toplantısı sona erdi.

 

ŞEBİNMEDYA-Sadi Toygar

 

 



Kaynak: sebinmedya.com Etiketler : Şebinkarahisar, İl, Olmayı, Bekliyor., Plâka, No, 82,


Bu Haber Toplam 24706 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: