Ana Sayfa
Şebinkarahisar Derneği Kongresi
31 Ocak 2011 Pazartesi 12:45
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin, Olağan Genel Kurulu Mecidiyeköy katlı otopark konferans salonunda yapıldı.

GENEL KURUL SALONU DOLDU TAŞTI.DERNEK SEÇİMİ DEĞİL,SANKİ SİYASİ PARTİ KONGRESİ.TANSİYON YÜKSELDİ, NABIZLAR ARTTI.

*HAYRİ BAKICI'DAN SİYASETÇİLERE ELEŞTİRİ.

*ÜNAL KAÇIR'DAN ELEŞTİRİLERE, İCRAATLAR İLE ANINDA YANIT.

*ŞÜKRÜ GENÇ'TEN DUYGUSAL KONUŞMA.

*ŞAHİN YILANCI'DAN MEMLEKET KOKUSU.

*SALİH KAÇIR,ORTAMI YUMUŞATTI.

*RUŞEN AYDENİZ SANATÇILARIN SESİ OLDU.

*SUŞEHRİ DERNEK BAŞKANI CEAL ,BEN SİZDEN BİRİYİM DİYEREK,BİRLİK,BERABERLİK MESAJI VERDİ.

*RUHİ YILMAZ,YÜCEL KISA'NIN KENDİSİ HAKKINDA KONUŞMASINA TEPKİ GÖSTERDİ. LİSTESİNİ GERİ ÇEKEREK GENEL KURULU TERK ETTİ.

*YÜCEL KISA VE YÖNETİMİ TEKRAR YOLA DEVAM DEDİ.

   Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin, Olağan Genel Kurulu Mecidiyeköy katlı otopark konferans salonunda, üyelerin olağanüstü ilgi gösterdiği, adayların ve konuşmacıların görüşlerini demokratik ortamda, seviyeli, olgun ve hararetli bir şekilde dile getirdiği genel kurul, Şebinkarahisar dernekçiğinin güçlü temellere dayanmasını bir kez daha gösterdi.

 

 

GENEL KURUL KONUŞMACILARI

MÜDÜRÜMÜZ MEHMET HASBAL,SALİH KAÇIR,BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ,SANATÇILAR NURETTİN BAY,RUŞEN AYDENİZ,SARIYER BELEDİYESİ BAŞKAN YRD. ŞİNASİ YALÇIN PROTOKOLDE.Üstte

CELAL DENİZ,ŞÜKRÜ GENÇ,ÜNAL KAÇIR,SALİH KAÇIR,ŞAHİN YILANCI.Altta 

 

SARİYER BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ, BURADA BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUM, MEMLEKETİMİ VE SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM, DİYEREK DUYGUSAL BİR KONUŞMA YAPTI.  

   Günler evvel, adayların gerek televizyon, gerekse basın yolu ile yaptığı açıklamalar, genel kurulun hararetli ve gergin geçeceğini gösteriyordu. Divan Başkanlığına Bilal Özdemir ve üyeliklere Ekrem Çiftçi ve Selim Çiftçi'nin seçilmesine müteakip saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Yücel Kısa ve Ruhi Yılmaz'ın aday olduğu seçimde heyecanı ve tansiyonu yüksek oldu. Divan başkanı Bilal Özdemir'in mükemmel yönettiği genel kurul, çevre il ve ilçelere örnek teşkil edecek şekilde demokratik ortamda geçti. Divan başkanı Özdemir, konuşmasında amaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu belirterek adaylara başarılar diledi.

   Gündem gereği faaliyet raporunu okuyan Genel sekreter Hakan Özbay,Biz burada yürüttüğümüz 2009 yılında yapılan derneğimizin olağan genel kurul toplantısında sizlerin teveccühüyle göreve getirilen yönetim kurulumuzun 2 yıllık çalışma dönemine ait faaliyetlerini kısaca ortaya koyan raporumuzu sayın genel kurulun bilgi ve takdirine sunmak üzere huzurunuzdayım, dedi. Okuduğu 14 sayfalık,28 maddelik faaliyet raporunun bir saat sürdüğünü, üyelerin sabırla dinleyerek kendi aralarında konuşmalarında ''bu faaliyet raporu siyasi partiler yapsa direk iktidar olur'' tarzı sohbetlere tanıklık ettik.Denetleme raporunu Erol Akkuş okudu.Faaliyet raporu bitiminden sonra yapılan, faaliyet raporu görüşmelerinde söz alan konuşmacılardan Zeki Cincioğlu ile Divan heyeti arasında usul tartışması yaşandı, gerginliğin ilk fitili Zeki Cincioğlu, ben listemi geri çekiyorum tarzı ile divan heyetine ilk çıkışını yaptı

SUŞEHRİ DERNEK BAŞKANI CELAL DENİZ VE YÜCEL KISA VADİ BİRLİKTELİĞİNİN,KALKINMANIN, TİCARETİNİN VE KAYNAŞMANIN EN YILMAZ SAVUNUCULARI.

ŞEBİNKARAHİSAR VE SUŞEHRİ DERNEK BAŞKANLARI BİZ ARKADAŞIZ,DOSTUZ ,HISIM AKRABAYIZ BİZLERİN  ARASINI KİMSELER BOZAMAZ DEDİLER.

   Faaliyet ve Denetleme raporları ile tahmini bütçe okunmasından sonra, yapılan oylamada oy birliği ile yönetim kuruluna gayrimenkul alımı konusunda yetki verildi. AK Parti İstanbul milletvekili Ünal Kaçır, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, HAS Parti Genel idare kurulu üyesi Salih Kaçır, Başkan Yücel Kısa, Derneklerden sorumlu Başkan yrd. Sebahattin Çiftçi, Av. Polat Sabuncu, Şenel Güneş, Seval Ataş, Alattin Bay, Ali Bal, Ruşen Aydeniz, Suşehri dernek Başkanı Celal Deniz, Hayri Bakıcı, Hamza Kuzu, İlhan Avutman ve Sabri Bayraktar düşüncelerini dile getirdiler.

   Divan Başkanı Bilal Özdemir, yönetim, denetim raporlarının okunması, görüşülmesi ve oy birliği ile ibralarından sonra, gündemin son maddesi olan yönetim ve denetim kurulu aday listelerini istedi. Divana Yücel Kısa ve Ruhi Yılmaz başkanlığında iki listenin olduğu bildirildi. İki adayın faaliyetlerini tanıtımı için, önce Ruhi Yılmaz kürsüye gelerek faaliyetleri ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Daha sonra Yücel Kısa, yapacakları faaliyetleri hakkında genel kurula bilgi verdi. Yücel Kısa, Ruhi Yılmaz'a daha evvel basın yolu ile yaptığı açıklamalarına eleştiri getirdi.Başkan Kısa,Ruhi Yılmaz derneğe başkan olursa Şebinkarahisar'ı Sivas'a mı bağlayacak ,bunun içinmi çalışacak,dedi.

   Yapılan bu eleştirilere ve sitemlere cevap hakkı isteyen Ruhi Yılmaz, yapılan bu açıklamalar hakkında düşüncelerini açıkladı.

   Oy kullanılacak listeleri isteyen Divan heyetine vermeyen Ruhi Yılmaz ve yönetimi seçim aday listelerinin,elden masalara dağıtıldığını,üyelere verildiğini söyleyerek,bunun yanlış olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

   Başkan adayı Ruhi Yılmaz, Yücel Kısa'nın kendisi hakkında Şebinkarahisar'ı Sivas'a bağlayacak sözüne tepki  göstererek,cevap hakkı istedi..

   Divan başkanından Cevap hakkı alan Ruhi Yılmaz ,kimliğini göstererek,bu kimliği Türkiye Cumhuriyeti verdi.Benim Şebinkarahisarlılığımı kimse sorgulayamaz,ben herkesten fazla memleket sevdalısıyım,ben Şebinkarahisarı çok seviyorum,bu sevgi ömür boyu sürecek,diyerek adaylığını geri çektiğini söyledi. .

   Daha sonra tek liste halinde yapılan seçimde, genel kurul üyeleri tüzük gereği oylarını kullanarak seçim sonucu belli olmuş oldu. Yüksek katılımlı oyların tamamını alan Yücel Kısa ve ekibi iki senelik faaliyet dönemine tekrar güven tazeleyerek başlamış oldular.

   Konuşmacıların ayrıntıları daha sonra gelecek..

HAYRİ BAKICI EN HARARETLİ KONUŞMASI İLE GÜNDEME DAMGA VURDU.

 AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÜNAL KAÇIR,ELEŞTİRİLERE YAPILAN İCRAATLAR İLE CEVAP VERDİ.

YENİ YÖNETİM KURULU (ASİL)

YÜCEL KISA.Başkan

HAKAN ÖZBAY

MEHMET ŞİMŞEK

SEBAHATTİN ÇİFTÇİ

EROL KAYIKÇI

EKREM ÇİFTÇİ

REMZİ SATICI

ERTUĞRUL KÜÇÜK

SELİM ÇİFTÇİ

ŞAZİYE GÜLTE

ELVAN TURAN

YÖNETİM KURULU YEDEK

HÜSEYİN YENİAD

ALİ SÜTÇÜ

YILMAZ KOÇ

İMRAN TURNA

MUSTAFA TÜRKYILMAZ

İBRAHİM TAŞ

SALİH ASİL

ABDULLAH KARANCI

DOĞAN ÇİFTÇİ

HASAN BAYRAM

SEZER KARAKUŞ

DENETLEME KURULU ASİL

ÜNSAL AKGÜN

DURSUN AVCI

MUSTAFA KOCA

DENETLEME KURULU YEDEK

NURETTİN ABAY

GÜRSEL EKİNCİ

HASAN DEMİRALP

Yönetim,denetim kurulu asil ve yedek üyeleri hep birlikte çalışma yapacaklarını belirttiler.

ŞEBİNMEDYA- www.saditoygar.com

ZEKİ CİNCİOĞLU KONUŞTU ORTAM GERİLDİ ,TOPLANTI SALONU YÜKSEK TANSİYONA GEÇTİ.

SANATÇI RUŞEN AYDENİZ SANATÇILAR ADINA KONUŞARAK,İŞ ADAMLARININ KULAKLARINI ÇINLATTI.

HAS PARTİ GİK ÜYESİ SALİH KAÇIR,ORTAMI YUMUŞATARAK,BİRLİK,BERABERLİK İÇİNDE OLUNMASINI İSTEYEREK BAŞARILAR DİLEDİ.

ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN YILANCI,MEMLEKET KOKUSU GETİRDİM DİYEREK, ADAYLARI SUKUNETE DAVET ETTİ.

BAŞKAN  YÜCEL KISA SERT KONUŞTU VE YÜCEL KISA VE RUHİ YILMAZ ARASINDAKİ YÜKSEK TANSİYON BAŞLADI.

 

GENEL SEKRETER HAKAN ÖZBAY,FAALİYET RAPORUNU OKUYOR

 

GENEL KURUL ÜYELERİ KONUŞMACILARI DİKKATLE DİNLİYOR



Kaynak: şebinmedya Etiketler : Şebinkarahisar, Derneği, Kongresi,


Bu Haber Toplam 16390 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: