Ana Sayfa
Salih Erdem FKB'yi Batırdılar
29 Temmuz 2010 Perşembe 22:27
Fiskobirlik eski başkanlarından Salih Erdem, fındığa 7 TL verdiği zaman kendisine sarılan fındık üreticisinin şimdi, Çok para verdi ve FKB'yi batırdı demeye başladığını belirterek üreticiyi suçladı.

   Fiskobirlik eski Başkanı Salih Erdem fındığa 7 TL verdiği zaman kendisine gelip sarılan fındık üreticilerinin şimdi Hükümet’e şirin görünmek için kendisini suçladığını belirterek, "FKB’deki görevimden ayrıldıktan sonra bütün yaşadıklarımı kamuoyuyla paylaşacaktım. Ama bu üretici için değer mi diye düşündüm.

   Fındığa 7 TL verdiğim zaman bana gelip sarılanlar; şimdi hükümete şirin görünmek maksadıyla benim için ‘Çok para verdi FKB’yi batırdı’ demeye başladı. Üreticiye benim kadar hizmet yapan olmasın ama buna rağmen bir türlü iyi olamadım" şeklinde tepkisini dile getirdi.

   Kendisini sahiplenmeyen fındık üreticisini eleştiren Erdem, "Ben FKB’yi batırmadım. Herkes şunu iyi bilsin. FKB’yi bütün şirketler dahil 7 Trilyon TL’ya aldım 140 trilyon TL’ya yükselttim. Fındıkta 1979’dan 2000 yılına kadar 1 milyar 400 milyon dolar ihracat geliri elde edildi. Bu hep başka yerlere harcandı.

   Eğer Hükümetler bu parayı fındığın problemlerine harcasaydı fındıkta yaşadığımız sıkıntılar yaşanmayacaktı. 2003 yılında koyduğumuz fiyatla fındıktan 953 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. Koyduğumuz fiyatın arkasında durduk. 2004’te don olayı oldu. O yıl 200 bin ton fındık ihracatı yapıldı 1 milyar 553 milyon dolar döviz girdisi sağlandı. 2005 yılı en yoğun baskı gördüğümüz yıldı. 50 tane müfettiş FKB’nin kapısındaydı. Sahte imzalı mektuplar geldi" dedi.

FKB’Yİ BİTİRMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR

   Başbakan Erdoğana da sitem eden Erdem, "Sayın Başbakan ‘Ben fındık üreticisine yetim hakkını yedirmem’ deyip bize para verdirmedi. Bizim istediğimiz borçtu. 100 trilyon TL’ya karşılık 800 trilyon TL’lık emlakımızı ve fındığımızı rehin ediyorduk. Buna rağmen istediğimiz parayı alamadık. Sonuç olarak bu seneyi de katarsak 4 senede fındıktan elde edilen geliri bir hesap ederseniz fındıktan ülkenin hiçbir kuruş ihracat geliri olmadığını görürsünüz.

   Hazine ihracattan gelen geliri tamamen bankaya TMO’ya üreticiye dönüm parası olarak vermiştir. Bizim FKB ile 4,5 milyar dolar döviz getirdiğimiz bu ülkede; son 3 yıl boyunca FKB’yi bitirmek için ellerinden geleni yaptılar. Üreticilerimiz her bölgenin üreticisi cayır cayır Başbakana gidip derdini anlatıyor ama Karadeniz’den bir kişi çıkıp sesini çıkartmıyor" ifadelerine yer verdi.

Ordu Posta



Etiketler : Salih, Erdem, FKB'yi, Batırdılar,


Bu Haber Toplam 7514 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: