Ana Sayfa » Dernekler
Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu Örnek Başkan
05 Mart 2013 Salı 12:19
Giresun camiasının ileri gelen bir çok insanlarının köşesine çekilip doğduğu yere ilgisiz kalmasına inat Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu kendi köy derneğini kurup örgütlenme çalışmalarına başladı.

GİRESUN Camiasının sevilen ismi Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu

herkesin örnek alması gereken bir çalışma içerisinde.

 

BULANCAK İNECE KÖYÜ DERNEĞİ EMİN ADIMLARLA

    ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 

Kısa süre önce kurularak faaliyetlerine başlayan ve başkanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakultesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. İbrahim Balcıoğlu’nun yaptığı Bulancak İnece Köyü derneği Merter ZOE OTEL'de kahvaltılı toplantı ile bir araya geldi.

 

 

Bulancak İnece Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri dernek başkanı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu'nun organize ettiği kahvaltıda buluştu.

 

 

Bulancak doğumlu Prof. Dr. Feridun Emecen'de kahvaltıya katılarak kısa bir konuşma yaptı. Emecen "Bulancak tarihiyle ilgili bir kitap yazdığını dile getirerek yerel derneklerimiz çok önemlidir dedi. Ayrıca Türkiye'nin, Karadeniz'in ve Giresun'un geçmiş tarihi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Emecen, genç nesillere tarihimizi iyi anlatmalıyız" dedi.

 

Zoe Otel’de sabah kahvaltısında bir araya gelen İnece Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri derneklerinin sadece tabeladan ibaret olmadıklarını mütevazi hedefleri olduklarını ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini gösterdiler.

 

 

 

 

Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu başkanlığında yapılan toplantılı sabah kahvaltısına Prof. Dr. Feridun Emecen, Avukat Çetin Baydemir , Avukat Şakir Gürkan , Öğrenci Çiğdem Akın , Kimya Mühendisi Öğrencisi Cansu Akbulut , İstanbul Marmara Üniversitesi öğrencisi Demet Öztaş, Pazarlama Müdürü Halil Erdemir , Esnaf Yahya Ordu , Emekli Polis Memuru Ahmet Baydemir , Yönetici Gökalp Akbulut , Aydın Balcıoğlu , Mehmet Karakaya , İş Adamı Mustafa Şenel , Muhasebeci Günay Şenel , İş Adamı Mustafa Şenel , Birol Şenel , İlhami Öztaş, Cengiz Köse ve Nuri Yılmaz katıldı.

 

Toplantıya ayrıca Nuri Yılmaz'ın misafiri olarak ORDU HABER gazetesinin sahibi, ORDU VAKFI kurucu Başkanı ve Türkiye Kıbrıs İşbirliği cemiyeti Başkanı Ruşat Aydoğan'da katıldı.

 

Dernek üyelerinin temenni ve düşünceleri ile başlayan toplantıda yönetim kurulu üyeleri çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi alışverişi yaparak hedef belirlediler.

 

Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu; Kendi değerlerine, kendi büyüklerine değer verenler büyür.

Toplantıda konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve dernek başkanı Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu “ Geleneksel hale getirmek istediğimiz toplantılarımızın birisinde daha yönetim kurulu üyelerimiz ve köylülerimiz ile bir araya geldik. Bilindiği üzere köyümüz 14 köye sınır ve köy dışında geniş bir nüfusa sahiptir. Bizlerin ilk amacı özellikle İstanbul’da yaşayan İnece Köylülerimizi bir çatı altında toplayıp köylülerimizin bir birileri ile iletişim halinde olmalarıdır” dedi.

 

İnece Köyü Derneğinin mütevazi hedefler için kurulmuş bir dernek olduğunu ve bu doğrultuda emin adımlar ile yol aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Balcıoğlu “ Özellikle İnece Köyümüzden İstanbul’a ve Anadolu’nun bir çok şehrinde Üniversite tahsilini bitiren öğrencilerimizin yüksek lisans yapmaları için özenli bir çalışma içerisindeyiz. Yönetim Kurulu üyelerimiz elbirliği ile köyümüzün tahsil oranını en üst seviyeye çıkartarak ülkemize, ilimize ve köyümüze hayırlı evlatlar yetiştirmek amacımız” dedi.

 

İnece Köyü Derneğinin faaliyet alanlarının en başında Eğitim ve Kültür olduğunu belirten Balcıoğlu “ Hiçbir maddi çıkar elde etmeden sadece köyümüze, köyümüz öğrencilerine ve köylülerimize hizmet etmek, onlara yol gösterici olmak ve yardımcı olmak için tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve dernek üyelerimiz ile faaliyetlerimiz devam edecek. İnanıyorum ki çalışmalarımız kısa süre içerisinde meyvelerini vermeye başlayacaktır. Bizleri bu günde yalnız bırakmayan değerli yönetim kurulu üyelerimize, dernek üyelerimiz , köylülerimize ve misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Misafir olarak toplantıya katılan Ruşat Aydoğan ise yaptığı konuşmada "Bu derneğin başında bir Prof. Dr. hemşerimizi görmek beni hem şaırttı, hemde sevindirdi. Zira bölge insanlarımız ve bir yerlere yükselen hemşerilerimiz genelde böyle yapılanmalardan uzak dururken Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu'nun bu örgütlenmenin başında olması gerçekten mutluluk verici ve sevindirici sizlerinde, bizlerinde hep beraber böyle güzel insanlarımıza destek olmamız gerekir" dedi. 

 

Kahvaltının tanışma bölümünde herkesin kendisini bir lâkapla tanıtması misafir katılımcıların dikkatini çekti.

 



Etiketler : Prof., Dr., İbrahim, Balcıoğlu, Örnek, Başkan,


Bu Haber Toplam 15328 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: