Ana Sayfa » Güncel »
Peker Suskunluğunu Bozdu
14 Ekim 2010 Perşembe 19:42
Olgun Peker, kamuoyunda 10 trilyondan fazla olduğu iddia edilen Giresunspor'un borcu hakkında açık ve net konuştu.

Biz sıfır lira borçla bir kulüp devralmadık. Kendi dönemimize ait borçların ve kulübün toplam borcunun da resmi olarak incelemesini yaptırıyoruz. Sonuç ortaya çıktığında bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Herkes neyin ne olduğunu bilecek” dedi.  

Giresunspor eski kulüp başkanı Olgun Aydın Peker, Giresunspor’un borcu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Peker, yaptığı açıklamada, “Şahsım olarak açıklama ya da röportaj yapmaktan hep uzak durup Kulübümüzün benden dolayı her hangi bir sıkıntı duymasını istemedim. Ama bazı dedikodular var ki artık bunların benim tarafımdan Giresun kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Bu dedikoduların en başında Giresunspor’un borcu geliyor” dedi.

‘GÖREVE GELDİĞİMİZDE 3-3.5 TRİLYON BORÇ VARDI’

“Bu konuda şehirde dolaşan dedikodular artık iğrenç boyutlara ulaşmıştır” diyen Peker, “Bu dedikoduları yapanların şunu bilmesi gerekiyor. Onlar bu takım başarısız olsun diye düşünür ve uğraşırken bizde kulübümüze hizmet vermek için düşünüp, uğraş verdik. O kişiler şunu maalesef söylemiyorlar; Olgun Peker ve yönetimi bu takımı aldığında 14. haftaya gelindiğinde 10 puanla, 14. sırada, düşmesine kesin gözüyle bakılan, terk edilip ortada bırakılmış bir takımdı. Bunların yanı sıra 1.100.000 TL geçmiş yönetimden kalan temlik, sonrasında gelen yaklaşık 750.000 TL, vergi, SSK, oyunculara ödenmeyen maç başları ve peşinatlar vardı. Hepsini 1.250.000 TL olarak hesaplarsak ki üç beş fazlası olur eksiği olmaz. Bu borçları da şuan yönetimde olan Ali Akdağ ve Cevdet Karataş en iyi bilen isimlerdir. Yani biz bu Kulübü üç, üç buçuk milyon arasında bir borçla aldık ve üstelik de kulübün herhangi bir geliri yoktu. Sıfır, borçsuz olarak almadık ama biz geçmiş yönetimi suçlamadık. Ağzımıza dahi almadık” diye konuştu.

‘BORCUN NET RAKAMINI DA AÇIKLAYACAĞIM’

Giresunspor’a hizmet eden insanları karalamaya çalışmanın sadece kulübe zarar verdiğine dikkat çeken Peker, şunları kaydetti:

“Sadece sezon bitiğinde takım başarılı olduğunda geçmiş başkanla aramda olan bir telefon konuşması sonucunda açıklama yaptım. Sezon oynanırken değil çünkü geçmiş yönetimde bu kulübe hizmet etmiş, şampiyonluk yaşatmış insanlardır. Bu insanları iğrenç hesaplarla karalamaya kalkarsanız bu kulübe hizmet edecek insan bulamazsınız. Geçen cumartesi mevcut Başkan Sn. Osman Çırak ile olan görüşmemde de borç dökümleri önüme geldiğinde borcun dedikodularda olduğu gibi altı, yedi milyon olmadığını gördük. Gerçek rakamı başkanla beraber üzerinde çalışıp net olarak ortaya çıkardığımızda, yine kamuoyuyla paylaşacağım. Ayrıca elimden geleni yapıp bu rakamı da aşağıya çekeceğimi düşünüyorum.”

‘HER ZAMAN GİRESUNSPOR'UN BAŞARILI OLMASINI İSTEDİM’

“Ben bu şehrin hep iyi olmasını istedim. Sadece kulübün değil bu düşüncemde her zaman diliminde bu şekilde olacaktır” diyen Olgun Peker, şöyle devam etti:

“Bu şehre hizmet etmiş insanları alkol masalarında konuşmak sadece kulübe zarar verir. Tabi bunu gerçekten kulübü düşünen insanlar bilebilir.  Onun için mevcut yönetime tüm Giresun sahip çıkmak zorundadır. İki, üç maçta kötü gitti diye hizmet eden insanları karalamak doğru ve insanca değildir. Kötü sonuçlara da geçmişimden bilirim ki en çok hizmet edenler üzülür. Elbette onlarda her maçı almak isterler ama bazen elinde olmuyor. Sen her şeyi doğru yapsan da istediğin gibi gitmiyor. Onun için Giresun ve Giresunspor camiası yönetimine sahip çıkacak ve eğer varsa yapılacak bir hesap sezon sonunda şablon ortaya çıktığında yapılmalı. Ama dediğim gibi ben ve yönetimim düşmeye terk edilmiş bir takımı alıp Giresunlulara umut veren bir takım haline getirdik. En azından yönetimimin emeğine her zaman sahip çıkmak zorundayım. Onların iğrenç muhabbetlere konu edilmeleri beni çok ama çok rahatsız etmektedir.”

PEKER, KENDİNİ DE ELEŞTİRDİ

Olgun Peker, kendisinin de insan olduğunu ve hata yapabileceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

     “Şahsım olarak her şeyi de doğru yaptığımı iddia edemem. Maalesef benimde hatalarım olmuştur. Bunların en başında da son genel kurulda desteklediğim başkan adayı gelmektedir. Seçime hiç ama hiç gitmemem gerekirdi. Ama diyorum ya insanınız, insani duygularla yanında görülen insanları destekleme güdüsüyle bazen önemli hatalar yapılıyor. Ama şahsımın bilerek hata yapma olasılığı ALLAH (c.c.) şahittir olmamıştır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım Giresunspor’a elimizden geleni verdik. Ne Giresunspor’u düşmeye terk ettik, nede ucuz oyunlara alet ettik. Alnımızın akıyla görevimizi yaptık.”



Kaynak: giresunekspres Etiketler : Peker, Suskunluğunu, Bozdu,


Bu Haber Toplam 6487 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: