Ana Sayfa
Paşakonağı'nda Yağmur ve Eğlence
19 Temmuz 2010 Pazartesi 09:12
Bulancak'ın Kovanlık Beldesi'ne bağlı Paşakonağı Yaylası'nda yapılan 5. Paşakonağı Yayla Şenliği yoğun bir katılımla kutlandı.

Şenliğe AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Bulancak Kaymakamı Ayhan Durmuş, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) Başkanı İhsan Yüksel, BUFED Başkan Yardımcısı Yücel Kırım, BUFED Genel Sekreteri Hayrettin Kurtoğlu, Kayhan Köyü Dernek Başkanı Ali Aydın, Kovanlık Belde Belediye Başkanı Mehmet Küçük, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu ve CHP Bulancak İlçe Başkanı Rüştü Kurt katıldı. Ayrıca Paşakonağı Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği, İstanbul Silivri Giresunlular Derneği ve Elmalı Köyü Dayanışma Derneği pankartları ile dikkat çektiler. Bu arada BUFED, Elmalı Köyü Dayanışma Derneğinde tüm katılımcılara ücretsiz etli pilav ve ayran dağıttı.

 

SIKINTILAR ŞENLİĞİ GÖLGELEYEMEDİ

Geçen yıllara göre daha yüksek bir katılımın gözlendiği şenlikte, sahnenin kurulduğu alan ve civarı tamamen doldu. Ayrıca şenlik Mavi Karadeniz Televizyonu’ndan da canlı yayınlandı. Altyapı sorunlarının gözlendiği 5. Paşakonağı Yayla Şenliği’nde Kovanlık Beldesi’ni Paşakonağı Yaylası’na bağlayan yolun asfaltlanmamış olması sebebi şenliğe gelmek isteyenler yorucu bir yolculuktan sonra şenlik alanına geldiler. Şenlik alanına çıkan dik yokuşun çamur olması sebebi ile bazı araçların altının vurduğu gözlendi. Bundan dolayı katılımcılar bu çamurlu yolu yaya olarak çıkmak zorunda kaldılar. Şenlik alanının yer yer çamur olması, içme suyunun ve tuvaletin olmaması da ayrıca göze çarpan sıkıntılardı.

AYDIN: “BULANCAK’IN TEK ŞENLİĞİ PAŞAKONAĞI’DIR”

Konserler öncesinde Kayhan Köyü Dernek Başkanı Ali Aydın, basına bilgilendirmelerde bulundu. Aydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Paşakonağı Yayla Şenliği herkese hayırlı uğurlu olsun. Bu sene 5.’sini düzenliyoruz. Bulancak Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen bir etkinlik. Siyasiler başta olmak üzere tüm Sivil Toplum Kuruluşları’ndan destek gördük. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bölgemizin yayla turizmine katkı amacıyla bu faaliyetleri yürütüyoruz. Sizlerinde gördüğü gibi yaylamızın bir takım eksikleri ve sıkıntıları var. Bunları en kısa sürede düzeltmenin gayreti içindeyiz. Özellikle İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı, BUFED Onursal Başkanı ve BUFED Kurucu Başkanı Lokman Çağrıcı’dan büyük destek gördük. Sayın Çağrıcı, bu yayla şenliğimizin ana sponsorudur. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Şenliğimize yaklaşık 30 bin – 40 bin dolayında katılım oluyor. Paşakonağı Yayla Şenliği, Bulancak ilçe sınırları içindeki tek yayla şenliğidir. Bundan dolayı tüm Bulancaklıların bu şenliğe destek vermeleri ve katılım göstermelerini bekliyoruz.”

KÜÇÜK: “2 YIL SONRA BAMBAŞKA BİR PAŞAKONAĞI GÖRECEKSİNİZ”

Kayhan Köyü Dernek Başkanı Ali Aydın’ın ardından basına bilgilendirme yapan bir diğer isim Paşakonağı Yaylası’nın bağlı olduğu Kovanlık Belde Belediye Başkanı Mehmet Küçük oldu. Başkan Küçük, şenliğin her geçen sene büyüyerek daha çok katılımcıyı çektiğini belirtirken, görüşlerini şöyle belirtti: “Paşakonağı Yaylası bu yıla kadar Ahırlı Köyü sınırları içindeydi. Biz Kovanlık Belde Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorduk ama belediye sınırlarımız içinde olmadığı için bazı sıkıntılar yaşıyorduk. Bu yıl itibari ile Ahırlı Köyü, belediyemize katılıyor. Bundan dolayı da yaylamıza yatırım ve altyapı olarak daha rahat çalışma imkânı bulacağız. En fazla 1-2 yıl içinde bugün gördüğünüzden çok farklı bir Paşakonağı Yaylası göreceksiniz. Buradan bunun sözünü veriyorum. Kovanlık Beldemizden Bulancak ilçe merkezine kadar olan 31 km’lik yol asfaltlı bir şekilde hizmete hazırdır. Şimdiki çalışmalarımızı Kovanlık’tan Paşakonağı Yaylası’na giden 12 km’lik yolu asfaltlamak üzere planladık. Bu projeyi devlet yatırımları programına aldırdık. 1-2 yıl içinde bu yolu da asfaltlı olarak göreceksiniz.”

İZLEYİCİLER HORONLA COŞTU 

Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak Ferhat Sağlam çıktı. Ardından Ömer Can, hareketli türküleri ile izleyicileri coşturdu. Bu sırada yağan yağmura rağmen katılımcıların coşkulu bir şekilde horona devam ettikleri gözlendi. Söylenen türküler ve oynanan horonların ardından sahneye Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) Başkanı İhsan Yüksel geldi. Yüksel, şenliğe katılanlara teşekkür ederken, şu görüşleri belirtti:

YÜKSEL: “SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN”

“Paşakonağı Yayla Şenliği’ni bölgemizin turizmine ve insanlarımızın sosyal ve kültürel gelişimine katkısı olması adına 5 yıldır yapıyoruz. BUFED kurulduğundan bu yana Bulancaklıların gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yaylamızın eksikleri olduğunu sizler gibi bizler de biliyoruz. Bu işlerin zaman aldığını ve zor olduğunu takdir edersiniz. Ama bu eksiklikleri en kısa sürede çözmenin gayreti içinde olacağız. İlk önce Paşakonağı Yaylası’nı Kovanlık Beldesi’ne bağlayan yolun asfalt olmasını istiyoruz. Sayın Milletvekilimiz Ali Temür de burada. O da bu sorunları yakından görme fırsatı buldu. Kendisi sorunların çözümü noktasında bir konuşma yapacaktır. İlimizde ekonomimiz zor bir süreçten geçiyor. Köylerimiz göç veriyor. Tarım ve hayvancılık geriye doğru gidiyor. Bu konularda da siyasilerden destek bekliyoruz. Ekonomik gelişme açısından OR-Gİ’ye de büyük önem veriyoruz. OR-Gİ bizim için olmazsa olmazımızdır. Sayın Milletvekilimiz OR-Gi konusunda da çalışma içinde. Umut ediyorum kısa bir süre sonra temel atma törenini de görürüz. Fındık konusunda da sıkıntılarımız var. Üreticimizin el emeği ve alın terinin hakkının verilmesini istiyoruz. Bazı insanlar düz yolda yürümeyi beceremezken; fındık emekçisi köylümüz dik bayırlarda binbir zorluklarla fındık topluyor. Bunları kimsenin göz ardı etmeye hakkı yok. Bulancak’tan Kovanlık’a, Kovanlık’tan Aydındere’ye ve oradan da Sivas’ın Koyulhisar istikametine doğru bağlanması gereken bir karayolu var. Yolun Bulancak’tan Kovanlık’a kadar olan 40 km’lik bölümünün asfaltı yapılmış durumda. Karayolunun yapılması gereken bölümü sadece 42 km’dir. Bu karayolu mutlaka proje kapsamına alınmalı. Çünkü bu yol bağlandığında Ortadoğu’dan ve İran’dan gelen ürünlerin Giresun üzerinden Rusya’ya yapılacak ihracatını düşünün. Bu yol Aydındere üzerinden Bulancak’a bağlandığında Bulancak ekonomisi ile birlikte Giresun Limanı sayesinde Giresun ekonomisi de büyük bir yükselme gösterecektir. Giresun Limanı’ndaki bu hareketlenme ilimizdeki işsizlik sorununu da asgariye indirecektir.  Bunların çözümü bölge insanının ve bölge ekonomisinin kalkınması açısından çok önemli. Şenliğimizi canlı yayınlayan Mavi Karadeniz Televizyonu’na ayrıca teşekkür ediyorum. 2006 yılından beri hep bizimle birlikte olan ve desteklerini esirgemeyen İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya çok teşekkür ettiğimi belirtmek istiyorum.”

LOKMAN ÇAĞRICI, DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Yüksel’in konuşmasının ardından İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı söz aldı. Çağrıcı bir selamlama konuşması yaparken, şu ifadeleri kullandı: “Tüm katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Şu anda yoğun bir yağmur var. Sizleri fazla tutmak istemiyorum. Kendimi ev sahibi olarak görüyor ve birkaç cümle ile sözlerimi bitirmek istiyorum. Bektaş Yayla Şenliği 15. yılında yoluna kavuştu. Bizim şenliğimizin bu yıl 5.’si düzenleniyor. Umut ediyorum ki 1-2 yıl içinde bu yol asfalt olacak. Bazı altyapı eksiklerimiz de var. Bu süreçte onları da düzeltmek için arkadaşlarımız var gücü ile çalışıyorlar. Sizlerin de katılımı ile şenliğimiz her geçen gün büyüyor.  Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.”

TEMÜR: “OR-Gİ GÜNDEMİMİZİN BİRİNCİ MADDESİ”

Çağrıcı’nın ardından AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür bir konuşma yaptı. Temür, konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl 5.’si düzenlenen Paşakonağı Yayla Şenliği, bölgemizin ve insanlarımızın kültürel ve sosyal gelişimine büyük katkılar yapıyor. Bu organizasyonu yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sadece eğlenmek için değil; sosyal sorunlarımızı görüşüp çözüm bulma noktasında çalışma yapılması gereken alanlardır. Hemşehrilerimiz OR-Gi Havaalanı konusunda bir sonuç bekliyor. Bizler de bunun çalışmaları ve altyapısı için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sahili güneye bağlayacak demiryolu projesinin de çalışmaları son aşamaya geldi. Bu projeyi de en kısa sürede hayata geçirmenin planlarını yapıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile de koordineli bir şekilde çalışma içindeyiz. Bölgemizin ekonomik gelişimine katkısı olacak bu projeleri en kısa sürede uygulamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Ömer Can tekrar sahne aldı. Birbirinden hareketli parçalarla katılımcıları coşturan Can, seyircilerden büyük alkış aldı. Ardından Yücel Öner sahne aldı. Söylediği duygusal şarkılarla büyük alkış alan sanatçı, izleyicilerden tam not aldı. Ardından çıkan diğer mahalli sanatçılarla program sona erdi. Bu akşam saat 20.00’de ise Bulancak Belediye Parkı’nda eğlence kaldığı yerden devam edecek.

 

 

Haber: Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net



Etiketler : Paşakonağı'nda, Yağmur, ve, Eğlence,


Bu Haber Toplam 14643 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: